Νέα ερώτηση για τις επιπτώσεις του αεροδρομίου

Επίκαιρη ερώτηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλλι, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μετά τη σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν, από τον Νίκο Χουντή, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου, έρχεται και η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, ο οποίος επισημαίνει ότι είναι αναγκαία τα έργα και τα ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή.

«Έχουν υπάρξει κυβερνητικές μεθοδεύσεις που έχουν ως συνέπεια τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής που ζητούν δίκαιη αντιμετώπιση σε σχέση με τις αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί την τελευταία δεκαετία σε άλλες περιοχές» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής, ο οποίος και προσθέτει: «Επιπλέον, η ίδια σύμβαση και το περιεχόμενό της για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου από τον οριστικό ανάδοχο, ακόμη δεν έχει έρθει στη Βουλή και μια σειρά από άλλα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, όπως αυτό σχετικά με τα ανταποδοτικά οφέλη.

Παράλληλα, η κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου Καστελίου, ασφαλώς προϋποθέτει και τις κατάλληλες οδικές συνδέσεις προς και από το αεροδρόμιο, δηλαδή την οδική σύνδεση με τον άξονα: Ηράκλειο-Αρκαλοχώρι-Βιάννο και βεβαίως την οδική σύνδεση Καστέλλι-Μεσσαρά».

Ο βουλευτής καταλήγει στην επίκαιρη ερώτησή του, ζητώντας από τον υπουργό να απαντήσει ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ποιο περιεχόμενο αναμένεται να έρθει στη Βουλή για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου Κρήτης.

Ο βουλευτής ρωτά, επιπρόσθετα, ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από τη κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου στο περιβάλλον, στην αγροτική παραγωγή και το περιβάλλον και ποιος ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις οδικές συνδέσεις προς και από το νέο αεροδρόμιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει