ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ: Στην “κούρσα” για τη Λότζια και ο Γιώργος Σισαμάκης

Ο κύβος ερρίφθη για την υποψηφιότητα του Γιώργου Σισαμάκη, ο οποίος ανακοίνωσε και επισήμως την εκλογική του κάθοδο, και μάλιστα με μια σειρά ονομάτων, τα οποία στηρίζουν το νεοσυγκροτούμενο δημοτικό σχήμα και είναι προφανές ότι αποτελούν προπομπό για το νέο ψηφοδέλτιο, καθώς πολλοί από αυτούς θα ενσωματωθούν ως υποψήφιοι.

Ο κ. Σισαμάκης παρουσιάζει μια  ανεξάρτητη δημοτική κίνηση – όπως χαρακτηριστικά τονίζει, μέσα από την οποία εκφράζει την ελπίδα να κατατεθεί μια σύγχρονη, καινοτόμα και αντισυμβατική πρόταση για τον Δήμο Ηρακλείου. Ειδικότερα όπως εξηγεί «το Ηράκλειο είναι ο μητροπολιτικός Δήμος της Κρήτης που συγκεντρώνει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο πολιτισμός, η οικονομία της γνώσης, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιοτεχνία, η επιχειρηματικότητα αλλά και ο αγροδιατροφικός τομέας, που ακόμα στηρίζει την ενδοχώρα, δείχνουν τον προσανατολισμό, που πρέπει να πάρει ο Δήμος. Οι έντονες αντιθέσεις, που συναντάμε εντός του καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου, από την Αλικαρνασσό ώς το Γοργολαΐνι, την Παλιανή και το Τέμενος, είναι το ζωτικό του πλεονέκτημα.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μειώσουμε τις ανισότητες, να θεραπεύσουμε τις υπαρκτές αδυναμίες και να αναδείξουμε τις δυνατότητες του Δήμου μας. Και, πάνω απ’ όλα, ανθρώπους με σύγχρονη αντίληψη και αποτελεσματικότητα, που θα απελευθερώσουν και θα αξιοποιήσουν τη δυναμική του τόπου μας και των δημοτών του, ανοίγοντας νέους δρόμους προόδου».

Ο κ. Σισαμάκης τονίζει ότι το νέο σχήμα που εκπροσωπεί, αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων τους οποίους ενώνει  το ενδιαφέρον για τον τόπο, που αποφάσισαν να ρίξουν τα κομματικά τείχη, με σκοπό να καταθέσουν μια σύγχρονη, καινοτόμα και αντισυμβατική πρόταση για τον Δήμο Ηρακλείου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «διαλέγουμε τον δύσκολο δρόμο, ρίχνουμε τα κομματικά τείχη και φιλοδοξούμε να ενώσουμε τις δημιουργικές και δημοκρατικές δυνάμεις, βάζοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους και τις πραγματικές ανάγκες αυτού του τόπου.

Το όραμά μας είναι το Ηράκλειο να γίνει κόμβος καινοτομίας, πολιτισμού και επιχειρηματικότητας. Να γίνει μία αξιοβίωτη πόλη, τόπος που σεβόμαστε και αγαπάμε. Φιλόξενος, ανοικτός, έτοιμος να αγκαλιάσει τον κάτοικο και τον επισκέπτη, τον άνεργο και τον επιχειρηματία, τον αγρότη και τον έμπορο, το φοιτητή και την οικογένεια.

Ένας τόπος, που φροντίζει τους κατοίκους με την ενσωμάτωση των αρχών και πρακτικών των ίσων ευκαιριών και την εξάλειψη κοινωνικοοικονομικών διακρίσεων. Ένας τόπος με προσωπικότητα και ταυτότητα!».

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σισαμάκη περιλαμβάνει και μια σειρά ονόματα, κάποια από τα οποία θα στελεχώσουν και το ψηφοδέλτιό του.

Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοινώθηκαν, περιλαμβάνονται δύο πρώην αντιδήμαρχοι και στενοί συνεργάτες του Γ.Κουράκη, και συγκεκριμένα η κ. Δ. Συγγελάκη και ο Αρ. Μπολάκης.

Επίσης περιλαμβάνεται το όνομα του εκπροσώπου της πολιτικής κίνησης του Ν.Κοτζιά «Πράττω» και συγκεκριμένα ο Γ.Ανδρουλάκης, ο πρώην αντινομάρχης και  αν. γεν. γραμματέας ΕΠΣΗ Δημ. Χρονάκης, και οι δημοσιογράφοι Χρ. Κώνστας και Γ.Ραψομανίκης.

Αναλυτικότερα τα  ονόματα που στελεχώνουν την επίσημη διακήρυξη είναι τα εξής:

Ανδρουλάκης Ιωάννης μηχανικός υπολογιστικών συστημάτων

Γιαμπουλάκη Μαρία  διευθύντρια κατάρτισης ΚΔΒΜ2- ΜΑ Συνεχιζόμενη εκπαίδευση και διά βίου μάθηση

Κώνστας Χρήστος ιδιωτικός υπάλληλος, δημοσιογράφος

Λαμπρογιαννάκης Θεόφιλος εκπαιδευτικός, αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Μανιαδής Βαγγέλης πολιτικός μηχανικός Msc, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ

Μαυράκη Ειρήνη  δικηγόρος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ν. Αλικαρνασσού

Μπολάκης Αριστείδης πρώην δήμαρχος Παλιανής, πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Παναγιωτάκης Κωσταντίνος οικονομολόγος MSc, επιχειρηματίας

Προκοπάκης  Κων/νος Γ. πρωτογενής τομέας και τουρισμός

Ραψομανίκης Γιάννης σύμβουλος ενέργειας, δημοσιογράφος

Ρηγάκης Νίκος Γ. επιχειρηματίας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επισιτισμού ν. Ηρακλείου

Ροδάκης Δημήτρης  οικονομολόγος

Σαατσάκης Γιώργος  οικονομολόγος MBA

Σιμάκης Σαράντης  ιδιωτικός υπάλληλος, συντονιστής ομάδας εθελοντισμού και νέας γενιάς

Σισαμάκης  Γιώργος  οικονομολόγος MSc, ΓΓ. Οικονομικού Επιμελητηρίου τμ. Αν. Κρήτης

Σταματάκης Ιωσήφ δικηγόρος

Συγγελάκη Δέσποινα δικηγόρος MSc, πρόεδρος ΚοιΣΠΕ Μίτος, πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου, πρώην αντινομάρχης

Δρ. Συμεωνίδου-Σιδερή Μαρία σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων Youthnet Hellas

Τερζάκης Δημήτρης γενετιστής

Χρονάκης Δημήτρης αν. Γεν. Γραμματέας ΕΠΣΗ, πρώην αντινομάρχης, πρώην αντιδήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, πρώην αστυνομικός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη λίστα των ονομάτων που ανακοίνωσε χθες ο κ. Γιώργος Σισαμάκης ήταν και του κ. Κωνσταντίνου Δρακάκη αντιπρόεδρου της Ένωσης Καταναλωτών, ο οποίος λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα εξής:

«Επειδή ενεπλάκει το όνομά μου ως υποστηρικτής συγκεκριμένης ομάδας διεκδίκησης του Δήμου Ηρακλείου, και μάλιστα με τη θεσμική μου ιδιότητα ως αντιπροέδρου της Ένωσης Καταναλωτών, δηλώνω ότι τόσο εγώ, όσο και η Ένωση Καταναλωτών δεν συμμετέχουμε ενεργά στις επικείμενες δημοτικές εκλογικές διαδικασίες στον Δήμο Ηρακλείου.

Με εκτίμηση, Κων/νος Δρακάκης, αντιπρόεδρος ΔΣ της Ένωσης Καταναλωτών”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει