Ο Κρητικός άστεγος που ξεψύχησε στο Λονδίνο

Κρητικός ο άστεγος που ξεψύχησε έξω από το αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο από υποθερμία

Κρητικής καταγωγής  φέρεται να ήταν ο άστεγος που ξεψύχησε από υποθερμία έξω από αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου όπου είχε πάει να παραλάβει τον σκύλο του αλλά εκδιώχθηκε από τους αστυνομικούς.

Η τραγική ιστορία του 63χρονου Περικλή Μαλαγαρδή, που απασχολεί εκτενώς τα βρετανικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης, έχει συγκλονίσει Κρητικούς που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του άστεγου τον άνθρωπο που είχαν γνωρίσει στα νιάτα τους, όπως μετέφεραν στην «Π».

Τότε που, όπως λένε, είχε μία εντελώς διαφορετική ζωή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα,  ο 63χρονος  είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα του Uxbridge για να παραλάβει τον αγαπημένο του σκύλο, τον Τζάνγκο, που «ήταν τα πάντα γι’ αυτόν».

Ο «Πέρι», όπως ήταν γνωστός στο δυτικό Λονδίνο, μόλις είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευτεί λόγω δερματικής μόλυνσης. Τον σκύλο του ωστόσο δεν τον πήρε. Εκδιώχθηκε κακήν-κακώς από το Τμήμα  επειδή άναψε τσιγάρο και του είπε να περιμένει μέχρι το επόμενο πρωί οπότε και ο 63χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ένας από τους αστυνομικούς που τον έδιωξαν απολύθηκε, καθώς όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, αφού έδιωξε τον άστεγο, είδε μια ταινία, παρότι ήταν εν ώρα υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός, όπως αναφέρουν οι Αρχές, «δεν επέδειξε την απαραίτητη φροντίδα και δεν τον πρόσεξε μετά την εκδίωξή του από το τμήμα».

Ακόμη ένας αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με κυρώσεις για τη στάση που τήρησε κατά το περιστατικό.

Ο Έλληνας άστεγος, όπως αναφέρει ο Independent, έπαθε υποθερμία και δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία για αμέλεια στους υπευθύνους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει