Ο μεθυσμένος ιερέας: “Ντρέπομαι για τον εαυτό μου”…

«ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ Η ΡΑΚΗ ΠΟΥ ΗΠΙΑ»

8 μήνες φυλάκισης για τον μεθυσμένο ιερέα που ζήτησε συγγνώμη

«Ντρέπομαι για τον εαυτό μου που έφθασα σε αυτό το σημείο. Δεν ήμουν εγώ. Ο Θεός με λυπήθηκε και μένα και τους άλλους» υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου ο 60χρονος ιερέας, ο οποίος σε κατάσταση πλήρους μέθης οδηγούσε με το αγροτικό ανάποδα στην οδό 1821 αφού είχε προκαλέσει τροχαίο, το οποίο ούτε καν αντιλήφθηκε. Είναι ο ίδιος ιερέας που στη συνέχεια και, ενώ βρισκόταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, γρονθοκόπησε αστυνομικό και δάγκωσε άλλον ένστολο στο χέρι, άρχισε να τους φτύνει,  εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές.

«Παρασύρθηκα, δεν ήμουν και καλά και ήπια μερικές ρακές. Δεν θυμάμαι τίποτα. Ξύπνησα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκα με ασθενοφόρο. Δεν είμαι πότης. Είχα πάθει υπογλυκαιμικό επεισόδιο και βάδιζα στο κενό. Δεν ξέρω καθόλου πώς έφθασα στο Ηράκλειο, εγώ στο Γάζι ήθελα να πάω» είπε ο ιερέας, πατέρας πέντε παιδιών, ζητώντας συγγνώμη από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα κατέθεσαν οι δύο ένστολοι που τους επιτέθηκε. Ο πρώτος αστυνομικός ανέφερε ότι, κατά τον έλεγχο στο κέντρο του Ηρακλείου, ο ιερέας δεν έφερε καμία αντίσταση, ήταν ωστόσο εμφανώς μεθυσμένος, ήταν σε σύγχυση, όπως είπε. Τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για τη βεβαίωση των προστίμων. «Τον γνωρίζω από παλιά.

Ήταν όλα καλά, χαμογελαστός. Ξαφνικά άρχισε να χάνει το έδαφος από τα πόδια του. Φώναζε στον αξιωματικό υπηρεσίας, χτυπούσε την έδρα, έβριζε». Όπως περιέγραψε, στην προσπάθειά του να τον ηρεμήσει, τον έπιασε από τα χέρια. «Πιθανότατα ένιωσε εγκλωβισμένος και τότε μου έριξε δύο μπουνιές στο σαγόνι».

Ο αστυνομικός απευθυνόμενος στο δικαστήριο τόνισε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του ιερέα, αναγνωρίζοντας ότι δεν ήταν ο εαυτός του και «μιλούσε» το αλκοόλ.

Την ίδια στάση κράτησε κατά την κατάθεσή του και ο αστυνομικός, τον οποίο δάγκωσε στον καρπό του δεξιού χεριού. Ανέφερε μάλιστα ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοι του σεβάστηκαν τα ράσα που φορούσε, διαφορετικά θα είχε άλλη αντιμετώπιση.

Μάρτυρες υπεράσπισης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον ιερέα και την κοινωνική προσφορά του, αποδίδοντας το όλο συμβάν σε ατυχή στιγμή.

Μετά και τις καταθέσεις των αστυνομικών, το δικαστήριο αντιμετώπισε με επιείκεια τον 60χρονο ιερέα τον οποίο έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Επιπλέον ως παρεπόμενη ποινή το δικαστήριο διέταξε την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για δύο μήνες. Από την πλευρά της υπεράσπισης ασκήθηκε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει