Το βίντεο… δείχνει τους ληστές του ελαιόκαρπου

Δεν έχουν ταυτοποιηθεί  μέχρι στιγμής, αν και εντοπίστηκαν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό τους, οι ληστές που πριν από δύο εβδομάδες έκλεψαν ελαιόκαρπο από αυλές στα Δαμάνια και με την απειλή όπλου υποχρέωσαν κάτοικο του χωριού να μπει άρον- άρον στο σπίτι του.

Το βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μπορεί να μην αποτελεί τον «απόλυτο σύμμαχο» στην αστυνομική έρευνα, ωστόσο η ανάλυση που έχει γίνει προσθέτει κάποια στοιχεία στην προσπάθεια που γίνεται.

Αυτό που προβληματίζει την Αστυνομία είναι ότι μέχρι και χθες δεν είχε βρεθεί το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή του ελαιόκαρπου. Το σενάριο που εξετάζεται είναι ότι είτε πρόκειται για αγροτικό όχημα που δεν ήταν κλεμμένο κι απλώς του είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες, είτε είναι κλεμμένο και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον.

Οι αστυνομικοί φαίνεται πάντως να έχουν στοιχεία για το δρομολόγιο – τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου- που ακολούθησαν οι ένοπλοι δράστες, φεύγοντας από τα Δαμάνια, ενώ είναι σχεδόν βέβαιοι ότι πρόκειται για Έλληνες και δη άτομα που γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Όπως είχε αποκαλύψει η «Π» η κλοπή του ελαιόκαρπου που κατέληξε σε ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 14 του μήνα. Οι δράστες ήταν  δύο άτομα, τα οποία με την απειλή πιστολιού κι έχοντας όχημα χωρίς πινακίδες, έκλεψαν αρχικά τις ελιές ενός 60χρονου μέσα από την αυλή του, ενώ επιχείρησαν να πάρουν τα σακιά με τον ελαιόκαρπο και από δύο άλλα σπίτια του χωριού.

Συγγενικό πρόσωπο του 60χρονου που απειλήθηκε από τους ληστές είχε πει  στην «Π» ότι οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά 21 τσουβάλια από τον 60χρονο κι αφού τα φόρτωσαν κι έφυγαν για λίγη ώρα, στη συνέχεια  επέστρεψαν και πάλι στο χωριό, καθώς είχαν βάλει στο μάτι τις ελιές που υπήρχαν σε δύο ακόμη αυλές γειτονικών σπιτιών.

«Όταν ήταν έξω στην αυλή, αντιλήφθηκε ότι σε ένα διπλανό σπίτι βρισκόταν ένα αγροτικό όχημα, μάρκας Toyota, λευκό προς γκρι και χωρίς πινακίδες. Όταν πλησίασε κατάλαβε αμέσως ότι τα δύο άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, είχαν πάει για να κλέψουν και πάλι και ίσως ήταν οι ίδιοι κλέφτες που αφαίρεσαν και τα δικά του 21 τσουβάλια» είχε δηλώσει ο συγγενής του 60χρονου.

Εκείνος όταν τους  πλησίασε και είπε στους δύο άνδρες που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες «Τι κάνετε εκεί;». Ο ένας από τους δύο τράβηξε όπλο, το έστρεψε προς τον 60χρονο, λέγοντάς του δύο φορές:  «Μην πλησιάσεις, θα σε σκοτώσω». Ο δεύτερος που στο μεταξύ είχε κάτσει στη θέση του οδηγού, κινήθηκε προς τον 60χρονο με σκοπό να τον χτυπήσει με το όχημα, χωρίς, ευτυχώς, να τα καταφέρει.

Οι δύο δράστες έφυγαν δυτικά, ακολουθώντας τη διαδρομή που οδηγεί σε χωριά της περιοχής, όπως το Τσιφούτ Καστέλλι και το Μελιδοχώρι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει