Διαβούλευση για τη λαϊκή αγορά

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται για ένα δεκαήμερο το πολυσυζητημένο θέμα της  μετακίνησης της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στη Ν. Αλικαρνασσό, που μεταφέρεται στον προαύλειο χώρο του πρώην κέντρου «Φάρος»  και στην παρακείμενη οδό Μ. Ασίας από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου έως και πριν το κλειστό στάδιο “Μελίνα Μερκούρη”.

Πρόκειται για μια ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου, στην οποία ξεκαθαρίζεται σαφώς ότι η μετακίνηση θα είναι προσωρινή, μέχρι να διευθετηθούν τα εκκρεμή ζητήματα για τη μόνιμη λύση εγκατάστασης στο δημοτικό οικόπεδο μπροστά από  το σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης της Νέας Αλικαρνασσού.

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις ή και τις παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς τις οποίες θα επεξεργαστεί η  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε με τη σειρά της στη συνέχεια να εισηγηθεί το σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική Αρχή δέχεται ισχυρότατες πιέσεις από τους κατοίκους της Ν. Αλικαρνασσού σε σχέση με τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη στις οδούς Δημοκρατίας-Καρίας, που ζητούν πιεστικά να μπει τέλος στη δραστηριότητα αυτή που αναπτύσσεται στην περιοχή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της δημοτικής Αρχής ξεκαθαρίζουν ότι είναι εντελώς προσωρινή η λύση της αξιοποίησης του δημοτικού ακινήτου στον πρώην Φάρο. Στο μεσοδιάστημα συμπληρώνονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να υποβληθεί  νέα εισήγηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία θα περιληφθούν όλα τα αναγκαία συμπληρωματικά στοιχεία με τα οποία θεωρείται δεδομένη η θετική γνωμοδότηση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο φάκελος θα συμπληρωθεί με απαντήσεις για την κυκλοφοριακή οργάνωση της περιοχής και ότι άλλες εκκρεμότητες υπάρχουν και στη συνέχεια θα περάσει από της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και από το Δημοτικό Συμβούλιο και ακολούθως θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη για τελική έγκριση.

Παράλληλα η δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι με κάθε τρόπο θα διεκδικήσει τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Ν. Αλικαρνασσού στο δημοτικό ακίνητο 18 στρεμμάτων δίπλα στις φυλακές, καθώς αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο σύνολό τους οι δημοτικές παρατάξεις συμπαρατάσσονται με την άποψη ότι το σημαντικό αυτό ακίνητο, το οποίο αποτελεί δημοτική περιουσία είναι τουλάχιστον άδικο να μην αξιοποιείται, με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχει πάνδημη επιθυμία να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της λαϊκής αγοράς της Ν. Αλικαρνασσού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει