Αποσύνδεση της ανανέωσης των αδειών στο υπαίθριο εμπόριο από προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας

Αποσύνδεση της ανανέωσης των αδειών στο υπαίθριο εμπόριο από την προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας προβλέπει τροπολογία με την οποία τροποποιείται ο ν. 4497/2017 (Α’ 171). Συγκεκριμένα με την τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού:

– Αποσυνδέεται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας από τη διαδικασία ανανέωσης των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο (λαϊκές αγορές, στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο).

– Αποσυνδέεται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας άρθρου 12 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170) από τη διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου (λαϊκές αγορές, στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο) και τίθεται ως προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας.

Ωστόσο όσοι προσκομίσουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα θα λάβουν μοριοδότηση σχετικά με τη θέση παραγωγού και επαγγελματία πωλητή σε λαϊκή αγορά. Η προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας αποδίδει συνολικά 60 μόρια τα οποία ισοδυναμούν με 12 έτη κατοχής άδειας πωλητή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει