ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Τέλος εποχής για το Αρκαλοχώρι

Για χρόνια υπήρξε δήμαρχος στο Αρκαλοχώρι. Ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος   αποτέλεσε μαζί με τον Καλογεράκη έναν από τους δύο σταθερούς πυλώνες του Αρκαλοχωρίου αρχικά και του Δήμου Μινώα στη συνέχεια. Υπήρξαν και αντίπαλοι σφοδροί. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη… σέρνονται στα δικαστήρια. Αλλά τώρα μιλάμε για τέλος εποχής.

Ο Χαρ. Γιαννόπουλος ανήγγειλε την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική. Το είπε στην ομάδα του και  ζήτησε να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Μανόλη Φραγκάκη. Τώρα κατά πόσον όλα αυτά τα μπλοκ θα τρέξουν έτσι θα φανεί…

 

Απειλητικά μηνύματα έγραψαν άγνωστοι στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Ηράκλειο

Απειλητικά μηνύματα

Απειλητικά μηνύματα έγραψαν άγνωστοι στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Ηράκλειο στη διάρκεια της προχθεσινής νύκτας. Ο βανδαλισμός στην είσοδο των γραφείων προκάλεσε την οργή των πολιτικών του φίλων, οι οποίοι ζητούν την επέμβαση της Αστυνομίας για να εντοπιστούν οι ένοχοι.

Εντωμεταξύ,  μνημόσυνο με τη συμπλήρωση 40 ημερών από «τη δολοφονία του Εθνομάρτυρα, Κωνσταντίνου Κατσίφα», όπως αναφέρουν στο αγγελτήριο, οργανώνουν στο Ηράκλειο οι παρακάτω φορείς Άρδην Κίνημα Πολιτών, Κίνημα: Ελλάδα-ο άλλος δρόμος, και ο ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία.

Συμμετέχει ο Σύλλογος Ηπειρωτών. Το μνημόσυνο θα γίνει αύριο Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, στις 9.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (παρεκκλήσι Μεγάρου Αρχιεπισκοπής Κρήτης, έναντι Αγίου Μηνά).

Τη φωτογραφία του νεκρού πλαισιώνουν στίχοι από το ποίημα «Σαλαμίνα της Κύπρος» του Γ. Σεφέρη και «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» του Οδ. Ελύτη.

 

Με λίγο Γκρέκο, λίγο… Φόδελε και περίπου 20 στελέχη παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του για τον Δήμο Μαλεβιζίου ο κ. Μενέλαος Μποκέας.

Ανακοίνωσε επίσημα

Με λίγο Γκρέκο, λίγο… Φόδελε και περίπου 20 στελέχη παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του για τον Δήμο Μαλεβιζίου ο κ. Μενέλαος Μποκέας. Η ανακοίνωση της «νέας, ενωτικής αυτοδιοικητικής προσπάθειας» έγινε ουσιαστικά από το διαδίκτυο, καθώς ο νέος υποψήφιος δήμαρχος θέλει να δείξει ότι έρχεται για να αλλάξει πράγματα, να φέρει τον φρέσκο αέρα.

«Να αφήσουμε πίσω μας το παλιό και να δώσουμε νέο αέρα στο Μαλεβίζι» είπε.

 

Σκληρές δηλώσεις Αλέκου

Το πάει στα άκρα ο Αλαβάνος! Και χθες έκανε νέες σκληρές δηλώσεις κατά Τσίπρα. Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να είναι αρεστή στις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και η μακροζωία της οφείλεται στην ικανότητά της να εφαρμόζει τις εντολές που έπαιρνε, δήλωσε   ο Αλέκος Αλαβάνος.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είχε αυταπάτη για την εξέλιξή του: «Όχι μόνο γιατί γνώριζα τους ανθρώπους, ήξερα και τις ικανότητές τους αλλά κυρίως το ήθος τους, αλλά θα έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και φαινόταν αυτό από αυτά που υποστήριζε προεκλογικά. Φαινόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει εκεί, δεν περίμενα όμως ότι θα είχε τέτοια κατάντια και τέτοιο εξευτελισμό που δεν τον έχει γνωρίσει δύναμη ή πρόσωπο που προέρχεται από την Αριστερά.

Έκανε πράγματα που όχι απλώς μια δεξιά κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση δικτατορική δεν θα τολμούσε να κάνει. Για παράδειγμα, το να παραδίδεις την εκμετάλλευση, την αξιοποίηση, τη δυνατότητα πώλησης σχεδόν όλης της δημόσιας περιουσίας σε έναν φορέα τον οποίο τον ελέγχουν απολύτως οι ξένοι».

 

Πήγε στο θέατρο για τον Μάνο Ελευθερίου  ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Πήγε στο θέατρο ο γραμματέας

Πλήθος κόσμου, καλλιτέχνες και φίλοι του Μάνου Ελευθερίου βρέθηκαν στο θέατρο για να τιμήσουν τον καλλιτέχνη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ανάμεσα στο πλήθος και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνεχάρη θερμά τους συντελεστές, ενώ μίλησε με την αδελφή του Μάνου Ελευθερίου, Λιλή, η οποία ήταν ιδιαίτερα ιδιαίτερα συγκινημένη για τη βραδιά.

 

@patris
Γίνεται προσπάθεια να πιστοποιηθεί το ανωγειανό οφτό;
Γιατί υπάρχει περίπτωση να το αμφισβητήσουν οι… Δανοί; 

gialaftis

 

Μια δημοσκόπηση για το αεροδρόμιο

Όλα έτοιμα για το αεροδρόμιο Καστελλίου; Έτσι φαίνεται. Ότι από το 2019 θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Κι έχει ενδιαφέρον να δούμε τι λέει η κοινή γνώμη, οι κάτοικοι της περιοχής. Μια δημοσκόπηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και μ’ ένα ευρύ δείγμα 1.000 ερωτηθέντων καταγράφει αξιοπρόσεκτα ευρήματα, τα οποία μπορούν να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους!

Τι λέει λοιπόν η δημοσκόπηση; Πως ένα ποσοστό 62% τάσσεται αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας του νέου αεροδρομίου, θεωρώντας τ, βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής. Ένα ποσοστό 11% βρίσκεται στο άλλο άκρο, πιστεύοντας πως αποτελεί η δημιουργία του αεροδρομίου την καταστροφή του τόπου και είναι κάθετα αντίθετοι.

Εδώ ίσως έχει μια αξία πως σε προγενέστερη δημοσκόπηση οι αρνητές του αεροδρομίου κατέγραφαν ένα ποσοστό 9% και πως, σε περίπου ένα χρόνο αυξήθηκε αυτό το ποσοστό κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Το υπόλοιπο ποσοστό, το 17%, προτίμησε να απαντήσει μέσα από τη λογική «δεν ξέρω, δεν απαντώ» δείχνοντας πως αναλόγως την πορεία του έργου και τις αρνητικές ή θετικές επιπτώσεις του, οι τωρινοί καταγεγραμμένοι ως αναποφάσιστοι ή απλώς προβληματισμένοι κάτοικοι, βλέποντας και κάνοντας, θα καταλήξουν σε μια από τις δυο θέσεις που βρίσκονται απέναντι!

Μια νεοσύστατη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παράγει λάδι από τα αρχαία ελαιόδεντρα, δείγμα του οποίου πουλήθηκε πρόσφατα στην Ολλανδία έναντι 1.020 ευρώ το λίτρο

Το μυστικό για το… λάδι- «χρυσάφι»

Τελικά μπορεί να βγει… χρυσάφι από τις ελιές της Κρήτης; Να που οι υπεραιωνόβιες ελιές της Ιεράπετρας – μέσης ηλικίας 1.850 ετών – αναδεικνύονται πλέον με έναν μοναδικό τρόπο: Μια νεοσύστατη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παράγει λάδι από τα αρχαία ελαιόδεντρα, δείγμα του οποίου πουλήθηκε πρόσφατα στην Ολλανδία έναντι 1.020 ευρώ το λίτρο, όπως έχει γράψει η “Π”.

«Η προσπάθειά μας ξεκίνησε από το ότι βλέπαμε αυτά τα ελαιόδεντρα, που ήταν παλιά και τεράστια, να κόβονται και να γίνονται καυσόξυλα. Εχουμε καταγράψει μέχρι στιγμής στην Ιεράπετρα 220 ελαιόδεντρα ηλικίας 800 έως 3.000 ετών.

Και είναι δέντρα παραγωγικά. Σκεφτείτε ότι από ένα ελαιόδεντρο ηλικίας 3.000 ετών που ανήκει σε φίλο του Συνεταιρισμού βγήκαν φέτος 40-50 κιλά λάδι. Ετσι αποφασίσαμε να μην τα αφήσουμε να χαθούν και να τους αποδώσουμε την πραγματική τους αξία, η οποία είναι βασικά πολιτιστική» είπε στα «ΝΕΑ» ο Παύλος Δασκαλάκης, μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ Επτάστικτος, η οποία συνεργάζεται με περίπου 60 ελαιοπαραγωγούς, ιδιοκτήτες υπεραιωνόβιων δέντρων.

 

ο Πάνος Καμμένος

Να… βάλουμε όλοι λεφτά!

Έχει κάτι ιδέες ώρες ώρες ο Πάνος Καμμένος! Να βάλουμε, λέει, λεφτά όλοι για να πάρουμε νέες φρεγάτες! «Συνεχίζουμε να παράγουμε ήρωες σε καιρό ειρήνης μέσα σε πολεμικές συνθήκες», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου και του Πολεμικού Ναυτικού.

Και προανήγγειλε άνοιγμα ειδικού λογαρισμού από το 2019 για την αγορά νέων φρεγατών και κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές και τους πολίτες να ενισχύσουν τον λογαριασμό αυτό, δηλώνοντας πως ο ίδιος θα καταθέσει τον μισθό του!

Οι εορτατικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου έγιναν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ.

 

Η δολοφονία και οι άθλιοι

Ο σάλος που έχει προκληθεί σε ολόκληρη τη χώρα από τη δολοφονία της 21χρονης  από έναν Έλληνα και έναν Αλβανό στο νησί της Ρόδου δεν έχει ακόμη κοπάσει. Υπάρχουν και άνθρωποι όμως που δεν λογαριάζουν τίποτε και συνεχίζουν να γράφουν άθλια σχόλια στο ίντερνετ.

Όπως ο Π.Ε, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στέλεχος της ΝΔ στο νησί και κουμπάρος υψηλά ιστάμενου προσώπου στη Ρόδο. Τον Π.Ε, δείχνει να μην τον ενδιαφέρει η δολοφονία, αλλά να μην χαλάσει το «όνομα του όμορφου νησιού του». Ο Π.Ε έγραψε στο facebook ένα εμετικό, ένα άθλιο σχόλιο για τη δολοφονημένη Ελένη.

«Τελικά τα σχόλια για τη φοιτήτρια από αυτούς που τη γνωρίζουν, λένε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λένε οι γονείς της. Ακούγεται ότι εκδιδόταν και μάλιστα και με λαθρομετανάστες. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο… Που κάποιοι πέφτουν τόσο χαμηλά… Κρίμα για την κατάληξη της…

Να διευκρινίσω ότι λυπάμαι πολύ για την κατάληξη δεν αξίζει σε κανέναν τέτοιο τέλος, και λυπάμαι να ακούω για τέτοια πράγματα στο όμορφο νησί μας το οποίο είναι φιλήσυχο. Έχει πάρει λάθος δρόμο η κοινωνία μας. Πολύ λάθος».

Ευτυχώς υπάρχουν και τα υγιή μέλη μιας κοινωνίας και ύστερα από την κατακραυγή ο Π.Ε. όχι μόνο κατέβασε το σχόλιο αλλά απενεργοποίησε και τον λογαριασμό του.

 

Άφησαν πίσω λακκούβες οι βροχές

Άφησαν πίσω λακκούβες

Άφησαν πίσω λακκούβες οι βροχέςΜπορεί οι βροχές να αποδείχτηκαν ευεργετικές και να ζητάμε και άλλες, αλλά έφεραν στο φως για μια ακόμα φορά τη δραματική κατάσταση της οδοστρωσίας στο Ηράκλειο.

Παντού λακκούβες επικίνδυνες, ξηλωμένη άσφαλτος, σκάσιμο του οδοστρώματος και ο Δήμος θα πρέπει να δει πολύ σοβαρά τι θα κάνει με την κατάσταση αυτή…

Αναγνώστες της «Π» προώθησαν αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν  ένα χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης του οδοστρώματος στη 1878 και στην πλατεία Κορνάρου…

 

Δυναμικά

Λέτε να κάνει το μεγάλο βήμα ο δήμαρχος; Μαθαίνω ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και θα πάει στις εκλογές δυναμικά και με ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα έχει προηγούμενο. Για να δούμε…

 

Συμβιβασμός

Μετά από τέσσερα χρόνια έληξε με αίσιο τρόπο η δικαστική διαμάχη μεταξύ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και του διευθυντή του 2ου Λυκείου, σήμερα, κ. Κώστα Κωνσταντίνου.

Χθες, στο δικαστήριο κατατέθηκε δήλωση στα πρακτικά από την πλευρά της ΕΛΜΕ, όπου αποκαθίσταται η τιμή του κ. Κωνσταντίνου καθώς και η επιστημονική, εκπαιδευτική και παιδαγωγική του ακεραιότητα.

Από την πλευρά του δήλωσε πως δεν επιθυμεί περαιτέρω την ποινική δίωξη-τιμωρία των εγκαλουμένων, κ. Λάζαρου Μάρκου και κ. Μαρίας Οικονομάκη, που τότε ήταν στο «τιμόνι» του συνδικαλιστικού οργάνου. Η διαμάχη αφορούσε στην καταγγελία του κ. Κωνσταντίνου ότι οι μαθητικές καταλήψεις εκείνης της περιόδου ήταν κατευθυνόμενες.

 

Δράματα

Δίπλα δίπλα στη γιορτή χθες οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο ένας κοιτούσε αριστερά και ο άλλος δεξιά. Ευτυχώς που δεν κρατούσαν και… ομπρέλα, γιατί θα είχαμε… δράματα!

 

Η αγωγή

Σε οξείς τόνους η Νέα Δημοκρατία απαντά στην αγωγή που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη. «Το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, δεν αρκέστηκε μόνον στην ποινική δίωξη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Ζαχαράκη κινώντας προσφάτως την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής της. Κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως» αναφέρει η Πειραιώς.

 

Επένδυση

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η στρατηγική απόφαση της Aegean να επενδύσει στην απόκτηση έως 42 νέων αεροσκαφών της οικογένειας Α320neo, με συνολική αξία τιμοκαταλόγου ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Μετά την υπογραφή, κατά το περασμένο καλοκαίρι, της σχετικής συμφωνίας με την Airbus, ο αεροπορικός όμιλος προχώρησε  χθες στην υπογραφή προσυμφώνου με την αμερικανική εταιρεία Pratt & Whitney, που θα προμηθεύσει τους κινητήρες GTF για τα αεροπλάνα της αεροπορικής.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει