ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανατηφόρουτροχαίου

Προφανώς και η Κίνηση Πολιτών Επισκοπής δεν είναι μάντης κακών και φυσικά δεν διεκδικεί δάφνες, επειδή προέβλεψε με χειρουργική ακρίβεια τον τρόπο και τον τόπο ενός θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος και μάλιστα σχεδόν πέντε χρόνια πριν την τέλεσή του!

Ο 22χρονος που εξέπνευσε τη Δευτέρα (τις πρώτες κιόλας ημέρες της δύσκολης νοσηλείας του, ύστερα από τη σφοδρή σύγκρουση του οχήματός του με σταθμευμένη νταλίκα στο ΒΟΑΚ) ήταν σαν να έβγαινε μέσα από την καταγγελία, που η Κίνηση Πολιτών Επισκοπής είχε καταθέσει στην Περιφέρεια Κρήτης και κοινοποιήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, τον Δήμο Χερσονήσου και την ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ.

Η καταγγελία πρωτοκολλήθηκε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης στις 25- 2-2014 με αριθμό 25.273 και την ίδια ημέρα στο γραφείο του περιφερειάρχη με αριθμό πρωτοκόλλου 336.

 

Στον ίδιο τόπο με τον ίδιο τρόπο

Η καταγγελία αφορούσε τον κίνδυνο πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, λόγω της κυκλοφοριακής σύνδεσης που ενέκριναν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στο πρατήριο υγρών καυσίμων στο 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, μέρος του οποίου είχε αναπτυχθεί σε απαλλοτριωμένο χώρο!

Η καταγγελία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«…Για τη σύνδεση του πρατηρίου καυσίμων με τον ΒΟΑΚ δημιουργήθηκε στην προέκταση της ΛΕΑ (λωρίδας έκτακτης ανάγκης)  είσοδος των οχημάτων προς το πρατήριο καυσίμων και έξοδος από αυτό.

Μεταξύ εισόδου και εξόδου  επισημάνθηκε με διαγράμμιση μία επιφάνεια αποκλεισμού πάνω στο οδόστρωμα η οποία, αντί να εξυπηρετεί το σκοπό της, χρησιμοποιείται συχνά από λεωφορεία και άλλα βαρέα οχήματα σαν θέση παρκαρίσματος προκειμένου οι επιβάτες να προμηθευτούν καφέ, τυρόπιττες κ.λπ.  από το ταχυφαγείο που λειτουργεί μέσα στο χώρο του πρατηρίου.

Το παράνομο αυτό παρκάρισμα, σε συνδυασμό με την ταχύτητα που αναπτύσσουν τα οχήματα και την έλλειψη ΛΕΑ στο σημείο αυτό, θεωρούμε ότι εγκυμονεί κινδύνους θανατηφόρων ατυχημάτων…» Και ο 22χρονος έχασε τη ζωή του με αυτόν ακριβώς τον τρόπο στον ίδιο τόπο…

ο Γιώργος Ζερβάκης ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Σητείας

Έκανε το βήμα… μπροστά

Το ξανασκέφτηκε, το ζύγισε, «πιέστηκε» από ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμά του για τη Σητεία και τελικά αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ο λόγος για τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Ζερβάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ζερβάκης επρόκειτο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου της Σητείας.

Αλλά αντί αυτού στις 25 Νοεμβρίου ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, καταγγέλλοντας ένα τοξικό κλίμα που δημιουργήθηκε από τις ενέργειες του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, που αν και προέρχεται από τον ίδιο χώρο δρούσε υπερ της υποψηφιότητας του ΠΑΣΟΚογενούς νυν δημάρχου, Θεόδωρου Πατεράκη.

Τελικά ο κ. Ζερβάκης ξεπέρασε τις κακοτοπιές και έφτασε χθες να δηλώνει: «Όλοι μαζί, ενώνουμε δυνάμεις και υπερήφανοι θα ξανακάνουμε τη Σητεία πρωταγωνίστρια της Κρήτης και της καρδιάς μας».

 

@patris
Μέχρι τώρα ξέραμε τη συγκέντρωση και την αντισυγκέντρωση, τους μνημονιακούς και τους αντιμνημονιακούς, αλλά σήμερα γινόμαστε σοφότεροι με το μνημόσυνο και το… αντιμνημόσυνο!
Notis Antifas

 

 

Δώσε θάρρος στον χωριάτη…

Ο Ζάεφ περιφέρεται από χωρίου εις χωρίον στο πλαίσιο της τροποποίησης του Συντάγματος, αλλά με όσα λέει εκθέτει τον συνυπογράφοντα στη Συμφωνία των Πρεσπών, Αλέξη Τσίπρα.

«Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας θα είναι Βορειομακεδόνες ή πολίτες της ΠΓΔΜ. Θα είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη “μακεδονική γλώσσα”», είπε μιλώντας στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

«Έχουμε ένα πρόθεμα, το “Βόρεια”, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα», υποστήριξε.

Φανταστείτε να μην του είχε τρίξει τα δόντια και ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς… Μάλλον οι Σκοπιανοί μάς περνούν για… Βου-κεφαλά(δες)!

 επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα.

Το φουλάρι, το φεγγάρι και η… κατιούσα

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ξεκίνησε  χθες το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον Κήπο Αλεξάνδρου, όπου του αποδόθηκαν τιμές από άγημα και κατέθεσε στεφάνι.

Στο πλαίσιο των τιμών προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν και τα τραγούδια από τη ρωσική στρατιωτική ορχήστρα. Μάλιστα, κατά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα οι μουσικοί έπαιξαν Μαρινέλλα και συγκεκριμένα το «Πάρ’ το φεγγάρι και κάν’ το βέρα μου».

Βέβαια, εκτός από Μαρινέλλα-Ντέμη Ρούσσο η ορχήστρα έπαιξε και το γνωστό ρωσικό πολεμικό τραγούδι «Κατιούσα»! Δεν πιστεύω οι Ρώσοι να τρόλαραν τον Αλέξη, λέγοντάς του τι έχει πάρει…

Πάντως την παράσταση έκλεψε το μπλε φουλάρι που φόρεσε ο πρωθυπουργός σαν κασκόλ, προκειμένου να προστατευτεί από το -3.

 

Στάχτες και αποκαΐδια στη δέκατη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Θα τα σπάω για σένα…

Πέρασε άλλη μια επέτειος -και συγκεκριμένα η δέκατη- από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Και τι άφησε πίσω της; Στάχτες και αποκαΐδια! Α, και έναν λογαριασμό, που θα πληρώσουμε εμείς οι φορολογούμενοι, χωρίς καμία διάθεση να λαϊκίσω.

Παντού στους δρόμους, γύρω από τα Εξάρχεια υπάρχουν τα σημάδια της καταστροφής: καμένα μηχανάκια και αυτοκίνητα, κατεστραμμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι, σπασμένα πεζοδρόμια. Πάντως, όπως είπε και η μάνα του Αλέξη, αν το παιδί της ζούσε θ’ αποδοκίμαζε τα έκτροπα.

Μαθητές σαν… κοινοί εγκληματίες

Μαθητές σαν… κοινοί εγκληματίες

Εικόνες που παραπέμπουν σε στρατόπεδο Κατοχής του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, καταγράφονται στη Γαλλία του 2018! Η Αστυνομία αντιμετώπισε σαν… αιχμαλώτους πολέμου δεκάδες μαθητές που συνελήφθησαν στη διάρκεια επεισοδίων, αγωνιζόμενοι στο πλευρό των «κίτρινων γιλέκων».

Υπό την απειλή των όπλων, οι ανήλικοι μαθητές αναγκάστηκαν να γονατίσουν και να βάλουν τα χέρια πίσω από το κεφάλι σαν άλλοι εγκληματίες…

Δυστυχώς στη Γαλλία χάθηκε ο έλεγχος και ενόψει του «θερμού» Σαββατοκύριακου οι αστυνομικοί έχουν πάρει το δικαίωμα να κάνουν χρήση βίας όπου κρίνουν ότι απαιτείται.

 

Παραμένει η έδρα στον Άγιο Νικόλαο

Στον Άγιο Νικόλαο θα παραμείνει τελικά η έδρα της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.), μετά από σχετική τροπολογία. Παράλληλα, καταργείται η παράγραφος 2 του άρθρου 22 του νόμου 4276/14, η οποία και προέβλεπε τον καθορισμό της έδρας των Ανώτερων Τουριστικών Σχολών, από τον εκάστοτε υπουργό Τουρισμού. Στο σχέδιο νόμου για την Τουριστική Εκπαίδευση, ο οποίος ετοιμάζεται και θα κατατεθεί σύντομα, θα αντιμετωπιστούν επίσης και τα άλλα ζητήματα τα οποία απασχολούν την ΑΣΤΕΚ και τους σπουδαστές της.

 

Οι λακκούβες

Πρέπει άμεσα ο Δήμος να κινητοποιηθεί με τα προβλήματα που έχουν… ανοίξει οι πρώτες βροχές του χειμώνα στο οδόστρωμα της πόλης, που για μια ακόμα φορά φάνηκε στην πράξη η κακή ποιότητα της κατασκευής του. Παντού λακκούβες, κάποιες από τις οποίες μάλιστα είναι θανατηφόρες με την έννοια ότι έχουν μεγάλο βάθος, και μπορεί να προκαλέσουν βαρύτατα ατυχήματα.

 

Η προχειρότητα

Κάτοικοι της οδού Θάλειας, στην ευρύτερη περιοχή του Άϊ Γιάννη στα Νέα Αλάτσατα, μετέφεραν στην «Π» ότι έχει σχηματιστεί μια τεράστια λακκούβα στην περιοχή τους, με επικίνδυνα μεγάλο βάθος. Όπως είπαν, στο συγκεκριμένο σημείο γίνονταν έργα της ΔΕΥΑΗ, τα οποία όταν τελείωσαν, έκλεισαν όπως-όπως τον δρόμο. Έτσι, με τις πρώτες βροχές σχηματίστηκε μια λακκούβα που καλύφθηκε πρόχειρα με χώμα. Όμως λόγω των βροχών των προηγούμενων μερών, η λακκούβα όχι μόνο άνοιξε, αλλά απέκτησε και μεγαλύτερο βάθος, και κάποια στιγμή πρέπει ο Δήμος να την κλείσει με άσφαλτο…

 

Περί υγείας

Μπορεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Ξανθός, Πολάκης) να είναι από την Κρήτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα νοσοκομεία του νησιού χαίρουν… άκρας υγείας. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε λόγος να συναντηθούν οι διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στα Χανιά (Γενικό Νοσοκομείο), προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα και να σχεδιάσουν τις δράσεις του 2019. Εκτός και αν θέλουν να πουν τα κάλαντα στους υπουργούς…

 

Οι χάρτες

Η ενημέρωση του κοινού για την εκπόνηση των δασικών χαρτών στην Κρήτη είναι ο σκοπός της εσπερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το θέμα της εσπερίδας, που διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε συνεργασία με το Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε,  είναι: “Ο Δασικός χάρτης στην Κρήτη: Από την προσωρινή επίλυση στην ανάπτυξη”. Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει