Έληξε η αντιδικία Κοκοσάλη-Βοργιά

Με μία δήλωση συγνώμης που καταχωρήθηκε στα πρακτικά έκλεισε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου η δικαστική διαμάχη του δημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά.

Η αντιδικία αφορούσε στη μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε υποβάλει σε βάρος του προέδρου του ΕΚΗ ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων.

Ο κ. Κοκοσάλης είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη με αφορμή τα όσα κατήγγειλε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ο κ. Βοργιάς στο πλαίσιο συζητήσεων που είχε «πυροδοτήσει» την περίοδο εκείνη το δημοψήφισμα που είχε προκηρύξει ο πρωθυπουργός για τις 5 Ιουλίου του 2015.

Με βάση τη μήνυση που υποβλήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΗ φέρεται μεταξύ άλλων να ανέφερε δημόσια ότι «Δήμαρχος του Νομού Ηρακλείου, ΑΠΕΙΛΗΣΕ, εργαζόμενους του Δήμου στον οποίο προΐσταται, ώστε να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ του «ΝΑΙ» στο επικείμενο δημοψήφισμα» και όταν ερωτήθηκε διευκρινιστικά σε ποιον αναφέρεται, κατονόμασε τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο χθες οι δυο πλευρές επέλεξαν τον δρόμο του συμβιβασμού.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ αρνήθηκε την αποδιδόμενη κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμιση, υποστήριξε ότι τα όσα ισχυρίστηκε περιήλθαν σε γνώση του από τρίτα πρόσωπα και εκ του θεσμικού του ρόλου, θεώρησε καθήκον του να τα αναφέρει.

«Δεν είχα κανένα απολύτως σκοπό να προσβάλω την προσωπικότητα ή να βλάψω την τιμή και την υπόληψη του εγκαλούντος Εμμανουήλ Κοκοσάλη, τον οποίο σέβομαι και υπολήπτομαι, σε κάθε δε περίπτωση, εάν ο ίδιος νιώθει ότι προσεβλήθη, του ζητώ συγνώμη».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει