Οι βροχές “πλήγωσαν” το οδόστρωμα του Ηρακλείου

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ “ΕΠΟΥΛΩΣΗ”

Οι βροχές των τελευταίων ημερών, τις οποίες είχε τόσο ανάγκη ο τόπος, είναι αναμφίβολα ευλογία για τη ζωή μας, αλλά ανέδειξαν για άλλη μια φορά τη δραματικά κακή ποιότητα του οδοστρώματος σε ολόκληρη την πόλη, που έχει γεμίσει επικίνδυνες λακκούβες, σκασίματα στους δρόμους που μετατρέπονται σε κρατήρες και διογκώσεις της ασφάλτου, που αποτελούν απειλή για πεζούς και οχήματα.

Παρά το γεγονός ότι οι βροχοπτώσεις ήταν ήρεμες και δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα, τα προβλήματα του οδοστρώματος είναι σοβαρά και όπως προκύπτει αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινός έχει ζητήσει από τη Δημοτική Αστυνομία να παρέμβει άμεσα, με σκοπό να καταγράψει όλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στο οδόστρωμα και περιφερειακά του κέντρου της πόλης, για να ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια αποκατάστασής τους με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας με μια μεγάλη παρέμβαση express.

Στην περιοχή της Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα κατά μήκος του κεντρικού άξονα της Ικάρου, στη Θέρισσο, τα Δειλινά, την 62 Μαρτύρων και την Έβανς έχουν καταγραφεί 47 επικίνδυνες λακκούβες, σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνο Παττακό.

Τα δεδομένα αυτά αποτυπώνουν με τον πιο σαφή τρόπο αφενός μεν το γεγονός ότι στους περισσότερους δρόμους η ποιότητα των ασφαλτικών δεν είναι η καλύτερη, αφετέρου το συνεχές “ράβε ξήλωνε” με τις αλλεπάλληλες εκσκαφές για την εγκατάσταση δικτύων ή την αποκατάσταση ζημιών των κοινωφελών υποδομών δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για τη διάβρωση του οδικού δικτύου.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ως ζήτημα μείζονος σημασίας τη χάραξη συγκεκριμένων πολιτικών για την αναβάθμιση του οδοστρώματος ανεξάρτητα από τις επιμέρους επιδιορθώσεις, που ασφαλώς θα πρέπει να γίνουν για να μην τραυματιστούν άνθρωποι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κακή ποιότητα των οδικών δικτύων είναι ένα κρίσιμο ζήτημα το οποίο δυστυχώς αντιμετωπίζει διαχρονικά η πόλη, καθώς ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε με τρόπο συγκροτημένο και αποτελεσματικό.

Όπως τονίζει ο κ. Παττακός,  μετά την εντολή που δόθηκε από τον δήμαρχο κ. Λαμπρινό, τα συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας σαρώνουν την πόλη με σκοπό αρχικά  να εντοπίσουν και να καταγράψουν τα προβλήματα αυτά τα οποία είναι δυστυχώς πολλά. Όπως σημειώνει, ο στόχος που έχει τεθεί είναι να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίζονται με ευθύνη της Διεύθυνσης Αυτεπιστασίας.

Δυστυχώς η κακή ποιότητα του οδοστρώματος είναι γεγονός και ασφαλώς αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που απαιτεί εξαιρετικά προσεκτική διαχείριση. Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο η δημοτική Αρχή θα το εξετάσει με τη δέουσα σοβαρότητα, διότι συνδέεται με ζητήματα ασφάλειας αλλά και ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει