Στο παρά 5 αποφασίζουν για τις λαϊκές αγορές

ΣΕ ΜΑΣΤΑΜΠΑ, ΚΑΜΙΝΙΑ, ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ

Στην εκπνοή του 2018 και συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Λαϊκών Αγορών για να αποφασίσει για τρία κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη μεταφορά των λαϊκών αγορών του Μασταμπά, της Νέας Αλικαρνασσού και των Καμινίων. Πρόκειται για μια εξ αναβολής συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί χθες και κατόπιν ισχυρών πιέσεων αποφασίστηκε να συγκληθεί το όργανο εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τις τρεις λαϊκές αγορές, εφόσον το ζήτημα της μετακίνησής τους βρίσκεται εδώ και μήνες στον αέρα και θα πρέπει επιτέλους να κλείσει.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται κεντροβαρούς σημασίας, αφού, αν δεν εγκριθούν οι  προτάσεις που έχουν κατατεθεί, πρακτικά δεν υλοποιούνται. Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν ισχυρές τριβές για τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών του Μασταμπά και της Ν. Αλικαρνασσού, για τις οποίες έχουν κατατεθεί νέες προτάσεις, που έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Οι αντιδράσεις καταγράφονται από την πλευρά των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές και όπως υποστηρίζουν οι νέες θέσεις που έχουν επιλεγεί είναι έξω από τον αστικό ιστό και δεν θα υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση του κοινού.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά, όπως είναι γνωστό μεταφέρεται εκτός Μασταμπά! Μετά τις αλλεπάλληλες απορρίψεις των θέσεων που προτάθηκαν εντός του πολεοδομικού ιστού της περιοχής, και αφού «κάηκαν» μια σειρά από προτάσεις που κατατέθηκαν, καθώς προκλήθηκαν εντονότατες αντιδράσεις, η νέα πρόταση που τέθηκε σε διαβούλευση ήταν εκτός Μασταμπά. Και συγκεκριμένα η νέα προτεινόμενη θέση ήταν στην περιοχή του πάρκου Ερυθραίας!

Στο πλαίσιο αυτό συζητείται η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη από την οδό Παρασκευοπούλου στις οδούς Σεργίου Κυβέλης από τη συμβολή της με την οδό Εμμ. Χαρ. Παπαδάκη (έως ότου χρειαστεί για να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά). Επίσης στην οδό Βαλτετσίου από τη συμβολή της με την οδό  Σεργίου Κυβέλης η οποία είναι παράλληλη και συνδέονται μεταξύ τους. Οι δύο οδοί, είναι παράλληλες μεταξύ τους ενώ η οδός  Σεργίου Κυβέλης είναι παράλληλη με τη  Λ. Κνωσού και η οδός Βαλτετσίου είναι παράλληλη με την οδό Ερυθραίας.

Αντίστοιχα η λαϊκή αγορά της Ν. Αλικαρνασσού μεταφέρεται στο χώρο του πρώην καταστήματος «Φάρος» μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη  μετακίνησή της στον δημοτικό χώρο μπροστά από τις φυλακές, όπως έχει ανακοινώσει η δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζοντας ότι εκεί θα γίνει μόνιμη χωροθέτηση.

Περισσότερο συναινετικά είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς των Καμινίων. Σύμφωνα με την πρόταση που έχει διαμορφωθεί, η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά μετακινείται στις οδούς Σμυριλίου από τον αριθμό 15 (γωνιακό καφενείο) μέχρι και τον αριθμό 55 Φρέντυ Γερμανού, σε όλη την οδό  έως τη συμβολή της με την οδό Πατρόκλου Κυβέλης, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Σμυριλίου και την οδό Πατρόκλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει