Ο Γενάρης του… Ηρακλείου για τον ΟΦΗ

ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Γενάρης που μόλις έκανε την εμφάνιση του είναι ένας μήνας  που θα βρει  τον ΟΦΗ στο… σπίτι του. Για πρώτη φορά ίσως τα τελευταία χρόνια, παρότι είναι ένας μήνας γεμάτος, ο ΟΦΗ δεν θα χρειαστεί να βγει από το Ηράκλειο.

Τα έφερε έτσι η τύχη και η… αποχή των διαιτητών που με τις αλλαγές στο πρόγραμμα η κρητική ομάδα αυτόν τον μήνα θα παίξει συνολικά πέντε ματς τρία για το πρωτάθλημα και δυο για το κύπελλο, όλα στην πόλη της. Ο ΟΦΗ κάνει ποδαρικό… στις 8 του μήνα από το Παγκρήτιο στο πρώτο ματς κυπέλλου με τον Εργοτέλη και από κει και πέρα δεν το… κουνάει από το Γεντί Κουλέ, αφού θα δώσει στη σειρά τέσσερα παιχνίδια. Στις 12-13 του μήνα θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο στο ματς που εκκρεμεί για το φινάλε του Α’ Γύρου, στις 20 θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο για το ξεκίνημα του Β’ Γύρου, στις 22-23 θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη στην ρεβάνς του κυπέλλου και στις 27 θα είναι ξανά οικοδεσπότης στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό.

Το Ηράκλειο λοιπόν μπορεί να αποδειχθεί το μεγάλο «όπλο» του ΟΦΗ, αν καταφέρει να αξιοποιήσει αυτόν τον παράγοντα για να πετύχει τους δυο στόχους του. Από την μια να έχει μια καλή συγκομιδή στα τρία ματς πρωταθλήματος ώστε να ξεφύγει από τις θέσεις της ουράς και από την άλλη να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «8» του κυπέλλου. Μέχρι τώρα το Γεντί Κουλέ δεν ήταν και πολύ καυτή έδρα, αφού ο ΟΦΗ έχασε 11 βαθμούς σε έξι ματς, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχε να αντιμετωπίσει και όλους τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με εξαίρεση τα παιχνίδια με τους “αιώνιους” Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που σημείωσε σημαντικές νίκες με 1-0 και 3-1 αντίστοιχα,  έχασε από ΠΑΟΚ (1-3), ΑΕΚ (0-3), Άρη (1-2) και ήρθε ισόπαλος με τον Απόλλωνα (0-0).

Ο β’ γύρος θεωρητικά έχει πιο βατά ματς στην έδρα του (Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης).

Ο Γενάρης θα είναι ωστόσο ο καθοριστικός μήνας και τα αποτελέσματα που θα έχει ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο θα κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό αν θα μπορέσει να φτάσει τους  στόχους  του. Με λίγα λόγια, ο Γενάρης θα δείξει αν το Ηράκλειο αποδειχθεί  για τον ΟΦΗ ευλογία ή κατάρα…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει