Πόρτα-πόρτα ψάχνει η Τροχαία για τον οδηγό του ασημί Golf

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΧΗΜΑΤΑ

«Θα τον βρούμε» διαμηνύει ο διοικητής Μανόλης Μουρτζάκης 

Μία πραγματικά πρωτοφανή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τροχαία Ηρακλείου για τον εντοπισμό του ασυνείδητου οδηγού του εμπλεκόμενου ασημί Golf, ο οποίος παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτο τον 54χρονο δικυκλιστή στη λεωφόρο Κνωσού. Ο άνθρωπος επέζησε όμως τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει δραματικά αφού ο βαρύτατος τραυματισμός του οδήγησε δυστυχώς στον ακρωτηριασμό μέλους του.

Για τον διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Μανόλη Μουρτζάκη και το προσωπικό της υπηρεσίας  αποτελεί στοίχημα η ταυτοποίηση του οδηγού, αφενός επειδή υπάρχει ένα τραγικό συμβάν και θα πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τις ευθύνες που αντιστοιχούν, αφετέρου διότι το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο σε όσους επιδεικνύουν τέτοια εγκληματική συμπεριφορά, εγκαταλείποντας αιμόφυρτα στην άσφαλτο θύματα τροχαίων.

Ψάχνουν για το ασημί Golf πόρτα-πόρτα 

Από την Τροχαία Ηρακλείου διεξάγεται μία τιτάνια έρευνα σε όλους όσοι διαθέτουν ασημί Golf. Είναι μία εξαιρετικά επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, όμως δεν έχουν άλλη επιλογή, τουλάχιστον προς το παρόν, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει μαρτυρίες σε σχέση με τον αριθμό της πινακίδας αλλά ούτε και το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους είναι αξιοποιήσιμο. Βεβαίως το υλικό  θα σταλεί στα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια μήπως και υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από την ανάλυση.

Αν υπήρχε μία αξιόπιστη πληροφορία  για κάποιο στοιχείο της πινακίδας, έστω ένας αριθμός, αυτό σίγουρα θα διευκόλυνε σημαντικά την έρευνα της Τροχαίας αφού θα περιόριζε την τεράστια λίστα με τα υπό διερεύνηση ύποπτα οχήματα.

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι τα ασημί Golf που καλούνται να ελέγξουν ανέρχονται σε εκατοντάδες. Αυτό είναι αποκαρδιωτικό, όμως δεν το βάζουν κάτω μέχρι να βρουν την άκρη. «Πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα για να ελέγξουμε τα αυτοκίνητα» υπογράμμισε ο κ. Μουρτζάκης, ο οποίος διαμήνυσε ότι θα συνεχίσουν το ψάξιμο μέχρι τέλους.

Η διαδικασία αυτή απέδωσε στο παρελθόν σε άλλο περιστατικό εγκατάλειψης του θύματος, το οποίο επίσης είχε σημειωθεί την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο άτυχος άνδρας περπατούσε νύχτα στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα το διερχόμενο όχημα να πέσει πάνω του και να τον σκοτώσει. Με υπομονή και επιμονή οι αστυνομικοί της Τροχαίας κατάφεραν να περιορίσουν τη λίστα με τα ύποπτα οχήματα. Ο κλοιός έσφιγγε και ο οδηγός αναγκάστηκε να παραδοθεί.

Το ύποπτο Golf φέρει ίχνη τρακαρίσματος μπροστά αριστερά 

Η Τροχαία Ηρακλείου αναζητά ένα ασημί Golf που φέρει ίχνη τρακαρίσματος στην αριστερή μπροστινή πλευρά. Το αυτοκίνητο εκτιμάται ότι είναι χρονολογίας των ετών 1998 με 2004.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες της Τροχαίας έχουν στραφεί και σε φανοποιεία για την περίπτωση που ο οδηγός θελήσει να αποκαταστήσει την ζημιά πριν αποκαλυφθεί.

Πιθανολογείται ότι ο οδηγός-και με την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση-δεν κυκλοφορεί το εμπλεκόμενο όχημα, το οποίο ενδεχομένως έχει παρκάρει σε μέρος προστατευμένο. Ωστόσο στη φάση που βρίσκεται πλέον η έρευνα θα ήταν σωστό, έστω και τώρα, να παραδοθεί στις Αρχές πριν τον εντοπίσουν εκείνες.

Αναζητούν και δεύτερο ασυνείδητο οδηγό 

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε χθες το πρωί ένας υπερήλικας, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο 4χ4 στη λεωφόρο Σούδας. Ο οδηγός του οχήματος τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στην άσφαλτο. Περαστικοί κάλεσαν το ΕΚΑΒ όμως για τον γεροντάκο ήταν ήδη αργά. Και σε αυτήν την περίπτωση οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει