ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Έκλαιγαν οι ομογενείς

Έκλαιγαν οι ομογενείς της Ουτρέχτης, αφού για πρώτη φορά γιόρτασαν τα Θεοφάνια και είδαν τον Κρουσανιώτη ιερέα της ενορίας τους, πατέρα Αλέξανδρο Πιτσικάκη, να πετά τον Σταυρό στα νερά του καναλιού.

Η Φανή Κατσουλάκη βρέθηκε στην Ολλανδία για διακοπές και κατέγραψε την τελετή που γέμισε συγκίνηση τους πιστούς: “Αυτό που είδα στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εκεί με άφησε εκστασιασμένη.

Έναν κατάμεστο ναό από ανθρώπους να εορτάζει τα Θεοφάνια με κατάνυξη, τάξη αλλά και μεγαλοπρέπεια. Αυτό όμως που ακολούθησε με άφησε άφωνη τόσο εμένα όσο και το εκκλησίασμα του ναού.

Η χαρά μου αλλά και η συγκίνησή μου δεν μπορούσε να κρυφτεί, για αυτό γράφω αυτές τις γραμμές για να την μοιραστώ μαζί σας, αλλά και να συγχαρώ τον συντοπίτη μου Κρητικό ιερέα π. Αλέξανδρο Πιτσικάκη για το έργο που επιτελεί εκεί μαζί με τους ανθρώπους που τον βοηθούν.

Εύχομαι να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους και να αναπαύουν τον κόσμο που ζει εκεί” ανέφερε.

Αποφασισμένος να επεκτείνει τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το ΙΤΕ είναι ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης που χθες είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την ερευνητική δραστηριότητα που είναι σε εξέλιξη στο ίδρυμα.

Θα επεκτείνουν τη συνεργασία

Αποφασισμένος να επεκτείνει τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το ΙΤΕ είναι ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης που χθες είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την ερευνητική δραστηριότητα που είναι σε εξέλιξη στο ίδρυμα.

“Η διάχυτη νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει ένα σπουδαίο εργαλείο για την προώθηση κι ανάδειξη του κρητικού πολιτισμού. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από τη δουλειά που κάνει η διεπιστημονική ομάδα στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ πάνω στον τομέα αυτό και είναι στις άμεσες προθέσεις μας ως Περιφέρεια Κρήτης να βρούμε τρόπους στήριξης και συνεργασίας με τους επιστήμονες του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης” είπε ο αντιπεριφερειάρχης μετά την ενημέρωση και την ξενάγηση από τον διευθυντή του τμήματος κ. Στεφανίδη και τους  συνεργάτες του.

H Μαρίνα Χρυσοβελώνη με τον Πάνο Καμμένο

Δεν τους βγαίνει στο τηλέφωνο!

Πω πω… μούτρα ο Πάνος! Ούτε στο τηλέφωνο δεν βγαίνει σε όσα στελέχη των ΑΝΕΛ έχουν διαφωνήσει και δεν προτίθενται να τον ακολουθήσουν στο διαζύγιό του με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως αποκάλυψε χθες η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αν και προσπάθησε να μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο για τις ευχές την περίοδο των Χριστουγέννων, «αυτό δεν στάθηκε εφικτό».

Προσθέτοντας σχεδόν ειρωνικά ότι δεν στάθηκε εφικτό ίσως λόγω του φορτωμένου προγράμματος του προέδρου των ΑΝΕΛ, αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ταξίδι του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Ντουμπάι, όπου ήταν καλεσμένος σε βασιλικό γάμο…

Η υφυπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ακόμα ότι ενημερώθηκε αρκετά καθυστερημένα για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ την Τετάρτη και ότι δεν θα παραστεί, αφενός γιατί δεν είναι βουλευτής και αφετέρου γιατί είχε ήδη πριν από τις γιορτές ανειλημμένο πρόγραμμα επισκέψεων και θα είναι στην Πάτρα.

Τι συμβαίνει; Μα ήδη  η κυρία Χρυσοβελώνη προσμετράται στους “αντάρτες” των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αφού διαφώνησε με τη γραμμή Καμμένου για αποχώρηση από την κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σημείωσε, δε, ότι οι βουλευτές και οι υπουργοί δεν είναι αντικείμενα και βαλίτσες να αποσύρονται.

η Αθηνά Σπανάκη για την παραίτηση Ινιωτάκη

H Αθηνά μίλησε!

Κι έλεγα κι εγώ, δεν θα μιλήσει η Αθηνά Σπανάκη για την παραίτηση Ινιωτάκη; Τελικά έκανε το σχόλιό της και διακρίνω ότι κρατά αποστάσεις.

Μπορεί να εκφράζει κι ένα κομμάτι της ΝΔ. «…Εμάς μας ενδιαφέρει η Τριανδρία εκείνη που δημιούργησε την Δύναμη Πολιτών κατά την γνώμη μου Δύναμη Αυλικών…

Και επειδή ο εξ αριστερών δεν μπόρεσε να γίνει αρεστός στους αυλικούς, η αλήθεια είναι ότι πολεμήθηκε και όπως φάνηκε δεν κατάφερε να συν ηγηθεί, αφού ο πόλεμος ήταν άνισος και αφού οι δύο της Τριανδριας προκειμένου να μην χάσουν την εύνοια της αυλής, έδωσαν την χαριστική βολη.

Προσωπικά δεν συμπαθώ ιδιαίτερα, γράφει, ούτε τον εξ αριστερών, ούτε των εκ δεξιών, και τους το έχω πει στα ίσα, τον καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Ομως, ο όπως βλέπεις δεξιά είναι σαν πακμαν αδερφέ μου,που τα τρώει όλα στο πέρασμα του χωρίς καν να νιώσει ένα φούσκωμα. Αντίθετα τρώει δημοτικά συμβουλακια ένα ένα και μετά τους εύχεται και καλή συνέχεια στο έργο τους».

 

Και ποτέ δεν ξέρεις…

…Τι σημαίνει όλο αυτό; Πώς μπορεί κάποιοι να βλέπουν με καλό μάτι στη ΝΔ την υποψηφιότητα Ινιωτάκη, αλλά όχι… όλοι! Αλλά δεν σημαίνει και τίποτα- πολιτική είναι αυτή, τα έχουμε πει! Μπορεί δηλαδή ο Αυγενάκης, που δεν θέλει ή δεν ήθελε να ακούσει για τον Πέτρο Ινιωτάκη λόγω της στάσης του στο ΤΕΕ ΤΑΚ που του χρέωσε την εκλογή Χαρωνίτη και τη σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αύριο να τον βολεύει μια τέτοια υποψηφιότητα. Ποτέ δεν ξέρεις!

@patris
Δύο καλούς χιονιάδες επί ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη μέσα σε δύο χρόνια!
Να τα λέμε όλα δηλαδή…
Giatros

 

Του είπε και μαντινάδα

Είπαμε, δεν σταματάει ο Πολάκης. Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebookσχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης επιχερεί να αποκρούσει τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν περί θεσμικής εκτροπής ισχυριζόμενος ότι έχει ενημερώσει με αναφορές του τον Άρειο Πάγο και ταυτόχρονα καυτηριάζει τον τρόπο που παρουσιάστηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους δικαστικούς.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε: «ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΑΣΚΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, για συγκεκριμένες υποθέσεις, έχοντας στείλει πριν αναφορές στον Αρειο Πάγο είναι “ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ”! ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, προφανως και βεβαίως-βεβαίως δεν είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ…

…όσο κι αν είναι καταχνιά και σκοτεινιά μεγάλη

θα τηνε βρει τη περασιά ο ήλιος να προβάλλει…»

O  πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Οδυσσέας Ζώρας

Τον κάλεσαν στο παρά ένα

Μόλις δύο ώρες πριν, ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Οδυσσέας Ζώρας, δέχθηκε τηλεφώνημα για να παρευρεθεί στη Βουλή, όπου ξεκινούσε η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το σχέδιο νόμου “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”.

Το βράδυ της Δευτέρας είχε σταλεί σχετική ειδοποίηση στο e-mailτης γραμματείας της Συνόδου, αλλά ο ίδιος δεν ειδοποιήθηκε και, φυσικά, δεν ήταν δυνατό να δώσει το «παρών» από το Ηράκλειο, όπου βρίσκεται.

Ο πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς

Έκανε… 2.408 παρεμβάσεις

Είναι μια επιτυχία κι αυτή!

Ο πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς για άλλη μια χρονιά καταγράφει πρωτιά μεταξύ των 751 ευρωβουλευτών.

Συγκεκριμένα, είναι πρώτος με 2.408 ομιλίες-παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την έναρξη της θητείας του τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Μάλιστα αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο σε 743 ομιλίες έναντι 344, που ήταν η διαφορά στα τέλη του 2016.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται με 1.665 ομιλίες ο Κροάτης ευρωβουλευτής IvanJakovcicκαι ακολουθεί τρίτος ο Ιταλός NicolaCaputoμε 1.511 ομιλίες.

Στην τέταρτη θέση αναδείχτηκε ο Ιταλός Fabio-MassimoCastaldoμε 1.324 ομιλίες, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Ρουμάνος Docu-ClaudianFrunzulicaμε 1.294 ομιλίες.

 

Μήνυση Σαμαρά

Στα δικαστήρια οδηγεί ο Αντώνης Σαμαράς την ΟΙΕΛΕ, με αφορμή την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα και τη μετά θάνατον δικαίωσή της από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ ζητά 100.000 ευρώ από κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας για συκοφαντική δυσφήμηση. Η δίκη θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

«Η αγωγή στρέφεται εναντίον των συνδικαλιστικών ελευθεριών, εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας, προσπαθεί να φιμώσει τα στόματα των ανθρώπων που αμφισβήτησαν τους ισχυρούς, αυτούς που με αλαζονεία προσπάθησαν να αλώσουν τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός.

Οι εύζωνες παρά τον χιονιά παρέμειναν φυσικά στη θέση τους, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, φορώντας την κάπα τους

Με την κάπα τους

Από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες με τον χιονιά στην Αθήνα.

Οι εύζωνες πάντως παρέμειναν φυσικά στη θέση τους, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, φορώντας την κάπα τους, ένα σπάνιο φαινόμενο.

Η αλλαγή φρουράς έγινε με τζιπ, ενώ ο εύζωνας έφυγε από το φυλάκιο υποβασταζόμενος λόγω ολισθηρότητας.

 

Απέναντι

Τυχαίο ότι θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι σε… διαφορετικά κανάλια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος; Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα εμφανιστεί στο δελτίο του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα, στις 19:55, όπου θα σχολιάσει όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας και θα δώσει απαντήσεις για τη στάση των ΑΝΕΛ έναντι της κυβέρνησης, ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την σκοπιανή Βουλή, κάτι που σημαίνει ότι η  σκυτάλη στη συνέχεια θα περάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί μία ώρα νωρίτερα στο δελτίο ειδήσεων του Open, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Έλλη Στάη. Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στο δελτίο του Open ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων!

 

Η επιτροπή

Υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα η νέα Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, που αναδείχθηκε από το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Στο περιθώριο μπορεί να πουν και καμιά κουβέντα για τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου.

 

Αναλύσεις

Εάν κρίνω από τις αναλύσεις που κάνουν στη Λότζια μετά την παραίτηση του Ινιωτάκη και το πώς συγκροτούν τη σκέψη τους ορισμένοι, μάλλον θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο μέχρι τις εκλογές.

 

Ναι και όχι

«Το  “ναι” του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν συνδέεται με αίτημα για εκλογές» είπε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών». «Δεν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές με διακύβευμα τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε και στη συνέχεια τόνισε: «Δεν συνδέουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την παραμονή ή μη της κυβέρνησης στα καθήκοντά της. Δεν συμψηφίζουμε το εθνικό θέμα με πολιτικές σκοπιμότητες» ειπε.

 

Υποψήφιος

Κι επίσημα ο γιατρός Γιάννης Ανδριώτης υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου με την παράταξη “Νέα Πορεία”. «Η σημερινή εποχή, με τις ταχύτητες που κινείται, δεν περιμένει.

Η στασιμότητα και η ασυνέπεια δεν έχουν θέση στο σήμερα.

Ας δημιουργήσουμε μαζί  το νέο αύριο, με στόχο την ανάπτυξη, τις νέες ευκαιρίες και  όπλο τη διαφάνεια» λέει ο Ανδριώτης, που θα είναι απέναντι στον σημερινό δήμαρχο Αντ. Ζερβό και τον Νίκο Κοκκίνη. Ενδιαφέρουσα μάχη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει