ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Ο «εκλεκτός» για τη Λότζια μπορεί να περιμένει

Υποτίθεται ότι η χθεσινοβραδινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου θα σηματοδοτούσε εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα του Ηρακλείου. Ωστόσο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είπε κουβέντα για τη Λότζια και συνεπώς δεν ανακοίνωσε τον εκλεκτό της παράταξης, παρά το κλίμα που είχε καλλιεργηθεί.

Έτσι οι αδημονούντες θα πρέπει να περιμένουν, έστω και αν οι υποψήφιοι ή επίδοξοι υποψήφιοι χρειαστεί να καθυστερήσουν να μάθουν τον πιθανό αντίπαλό τους. Αντίθετα με τη Λότζια, για την Περιφέρεια ο κ. Μητσοτάκης ήταν λαλίστατος, καθώς στο ακροατήριο ήταν και ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, την υποψηφιότητα του οποίου εξήρε.

Μάλιστα είπε με νόημα ότι κάθε άλλη επιλογή από τους φίλους της παράταξης θα είναι καταστροφική. Φαντάζομαι ότι αυτό θα το άκουσε και η Θεανώ Βρέντζου που είναι έτοιμη για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά από την άλλη πόσο εύκολα μπορεί να ξεκόψει από την παράταξη Αρναουτάκη, απ’ όπου και αναδείχτηκε;

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έφυγε από τη Βουλή… καρφί για το μαγαζί που τραγουδούν ο Γονίδης και ο Μακρόπουλος.

Από τα ψηλά στα χαμηλά…

Νταλκάδες και σεκλέτια έβγαλε στον Πάνο Καμμένο η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έφυγε από τη Βουλή… καρφί για το μαγαζί που τραγουδούν ο Γονίδης και ο Μακρόπουλος.

Ο Πάνος Καμμένος δεν δίστασε να ανέβει στην πίστα, όπου χόρεψε και τραγούδησε με την ψυχή του.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που δημοσιεύει το «e-stage» και το «nassosblog.gr», ο πρώην πλέον υπουργός χόρεψε με πάθος το ζεϊμπέκικο του Στέλιου Καζαντζίδη «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά». Και από τα πολλά στα λίγα, που συμπληρώνει ο θυμόσοφος λαός!

 

Ε, τώρα με τους υδρογονάνθρακες…

Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει στο Χανιά (Μεγάλο Αρσενάλι) η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, και ο περιφερειάρχης Κρήτης,  Σταύρος Αρναουτάκης.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον πρόεδρο του ΙΤΕ, Νεκτάριο Ταβερναράκη, και τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης,  Ευάγγελο Διαμαντόπουλο. Η ίδρυση του νέου ινστιτούτου κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι επικείμενες έρευνες στα νότια και τα δυτικά της Κρήτης, έστω και από ξένες εταιρείες, δημιουργούν νέα δεδομένα στο νησί.

 

Πλησιάζουν στη Βουλή οι… Πρέσπες

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος εξερχόμενος χθες από την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, επιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης να δοθεί άπλετος χρόνος για τοποθετήσεις όλων στη Βουλή.

Πιθανότατα, η συμφωνία θα κατατεθεί στην Επιτροπή Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες.

 

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Βοργιά

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά η συγκυρία αν μη τι άλλο είναι ιντριγκαδόρικη. Μπορεί η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΚΗ, Στέλιου Βοργιά, με τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια να συζητιόταν έντονα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες οριστικοποιήθηκε. Για την ιστορία να πούμε ότι πριν μερικούς μήνες ο Στέλιος Βοργιάς είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που από χθες είναι στην Κρήτη, με το οποίο βολιδοσκοπούσε τις προθέσεις του για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ηράκλειο!

 

@patris
Ο Κυριάκος ήλθε στη λεβεντογέννα Κρήτη, διότι ο Αλέξης είναι ικανός να υφαρπάξει και τον τίτλο του «βενιζελικού»!
Thematofilax

 

 

Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, με την ευχή όλων να κυλήσει ομαλά. Το συλλαλητήριο, λένε, αναμένεται να χρωματίσει και η «επικηρυγμένη» (στην Αλβανία) ελληνική σημαία του δολοφονηθέντος Κωσταντίνου Κατσίφα.  Πρόκειται για τη σημαία που είχε ράψει ο ίδιος ο 35χρονος ομογενής, πριν από περίπου έναν χρόνο, την οποία στη συνέχεια μετέφερε από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, μαζί με φίλους συμπατριώτες του, στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, το περασμένο έτος. Δεν ξέρουμε αν στο συλλαλητήριο δώσει το “παρών” ο Κώστας Ζουράρις, αλλά σίγουρα δεν θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, κι ας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ι ο Σπύρος Δανέλλης

Η ενσωμάτωση ξεκίνησε…

Πρόκειται για την απαρχή της ενσωμάτωσης του Σπύρου Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ ή για ένα τυχαίο γεγονός; Ο λόγος για την κοινή ερώτηση που κατέθεσαν Κρήτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σπύρος Δανέλλης και αφορά στην αναγκαιότητα της επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Η ερώτηση φαίνεται να  εγκαινιάζει την κοινοβουλευτική συνεργασία του ανεξάρτητου βουλευτή με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύει τις εκτιμήσεις πως το επόμενο διάστημα ο κ. Δανέλλης θα ενταχθεί στο δυναμικό της Κουμουνδούρου, την ώρα που πολλοί τον καλούν να παραδώσει την έδρα του, για ν’ αποδείξει ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι προϊόν συναλλαγής.

Για την ιστορία, την ερώτηση υπογράφουν οι: Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αντώνης Μπαλωμενάκης και Σπύρος Δανέλλης.

 

Σε αναβάθμιση του μηχανολογικού του εξοπλισμού προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου

Το λιμάνι εξοπλίζεται

Σε αναβάθμιση του μηχανολογικού του εξοπλισμού προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, με την προμήθεια δύο νέων περονοφόρων οχημάτων αξίας 120.000 τον Οκτώβριο του 2018, κι ενός νέου αυτοκινούμενου γερανού στοιβασίας containers αξίας 480.000 ευρώ.

Το νέο μηχάνημα, σύγχρονης τεχνολογίας, διαθέτει ανυψωτική ικανότητα 45tn και η παράδοσή του στον Οργανισμό πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Η αγορά του νέου εξοπλισμού, όπως επισημαίνει η διοίκηση, θα συνδράμει καταλυτικά στη βελτίωση της λειτουργίας του εμπορικού λιμένα και της εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

 

 

Ο 22χρονος δικυκλιστής έχανε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο στους Μαλάδες

Χτύπησε θανατικό τη γειτονιά

Καμιά φορά η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια, όπως αυτό που βιώνει από χθες η οδός Μπακογιάννη στον Άι Γιάννη τον Χωστό.

Δυο θάνατοι στον ίδιο δρόμο με διαφορά δύο σπιτιών!

Την ώρα που ένας 22χρονος δικυκλιστής έχανε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο στους Μαλάδες, οι γιατροί έβγαζαν από τα μηχανήματα τον 50χρονο γείτονά του, που είχε υποστεί ανεύρυσμα, προκειμένου να προχωρήσει η δωρεά οργάνων του.

Τα δύο ταυτόχρονα περιστατικά βύθισαν στο πένθος τη γειτονιά που θρηνεί για τις δύο απώλειες αγαπητών ανθρώπων.

 

«Βουβή» τσικουδιά

Μα τι γίνεται τελικά με την υπόθεση της χορήγησης τσικουδιάς αντί σκιαγραφικού σε ασθενή που επρόκειτο να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου; Στην αρχή ειπώθηκε κάτι για ΕΔΕ, μετά ακούστηκε για προκαταρκτική, αλλά πόρισμα τίποτα…

 

Περί ευθύνης

Αυτή δεν ήταν ανακοίνωση, ήταν «ορφανό» τρομοκρατικό χτύπημα! Ε, άμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, τι άλλο να υποθέσει κανείς; Γατάκια, ε γατάκια, που φοβάστε να βάλετε την υπογραφή σας… Κι ύστερα θέλετε να μας ψέξετε κιόλας, εμάς, που έχουμε ευαγγέλιο τον αντικειμενικό διάλογο!

 

Ψώνια…

Πάντως η κρατική υπηρεσία, καλά κάνει και ενισχύεται. Και μάλιστα από το ίδιο μαγαζί  και φούστα και μπλούζα. Αλλά με διαγωνισμό. Η διαφάνεια πάνω απ’ όλα. Τι και αν από το ίδιο μαγαζί ψωνίζουν και οι απέναντι, που έστω και χωρίς διαγωνισμό έχουν καλύτερη πρόσβαση και το πάνω χέρι; Από τη μια είναι να γελάς και από την άλλη να κάνεις… φωτορεπορτάζ!

 

Έλα στη Ζωή!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ν’ αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να πάει σε ντιμπέιτ με την ίδια. Έτσι είναι, Αλέξη μου, στη ζωή εκτός από τα ευκολάκια, υπάρχουν και τα δυσκολάκια!

Με τους βουλευτικούς είσαι άνετος, για αναμετρήσου και με τους εξωκοινοβουλευτικούς…

 

Πένθος

Πένθος για την οικογένεια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, καθώς έφυγε από τη ζωή ο αδερφός του, Εμμανουήλ Αθανασιάδης.

Η κηδεία του έγινε χθες το μεσημέρι στα Μιξόρρουμα Ρεθύμνης. Η «Π» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον Αρχιεπίσκοπο.

 

3 σε 1

Το πιο συναρπαστικό «τρία σε ένα» μάς επιφυλάσσουν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Και πανσέληνος και υπερπανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη!

Ναι, αλλά ποιος ξαγρυπνάει, για να απολαύσει ολόκληρο το πακέτο;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει