«Έφυγε» ο Κρουσανιώτης συγγραφέας και γραφίστας Μιχάλης Ιερωνυμίδης

Το τελευταίο “αντίο” είπαν χθες στο Κοιμητήριο Ζωγράφου συγγενείς και φίλοι  του συγγραφέα, γνώστη του θεάτρου σκιών και γραφίστα Μιχάλη  Ιερωνυμίδη από τον Κρουσώνα.

Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στην τηλεόραση, στη διαφήμιση και τη διακόσμηση, κυρίως στον τομέα του βιβλίου (σχεδίαση, εικονογράφηση, εκδοτική επιμέλεια). Παράλληλα δίδαξε σε ανώτερες σχολές μαθήματα της ειδικότητάς του (σχολές Δοξιάδη, Θ’ ΜΔΤΣ, ΚΑΤΕΕ Αθηνών, ιδιωτικά ΙΕΚ).

Έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς γραφιστικής (πανελλήνιος διαγωνισμός μακέτας για τον ΟΤΕ, διαγωνισμός αφίσας για τη ΔΕΘ) και διακρίθηκε με βραβεία και επαίνους. Οργάνωσε και επιμελήθηκε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (γιορτές λόγου και τέχνης στα Ανώγεια της Κρήτης, Πατρινό Καρναβάλι κ.ά.).

Με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και Τεχνών Ζωγράφου καθιέρωσε από το 1994 μηνιαίο «Αφιέρωμα στο Θέατρο Σκιών» στο κηποθέατρο του Δήμου Ζωγράφου.

Το 1991 επιμελήθηκε και είχε την παραγωγή του cd«Τα τραγούδια του Καραγκιόζη». Το 1998, μαζί με τον Άθω Δανέλλη, ίδρυσαν το «Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών» με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και των ιστορικών στοιχείων του ελληνικού «Καραγκιόζη». Είχε  εκδώσει μελέτες με αντικείμενο το θέατρο σκιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει