ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ: Αντιδράσεις για τη λαϊκή

Ενώ αναμένεται σήμερα να τεθεί σε διαβούλευση  από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού στην οδό Ηροδότου κοντά στην Παναγία Καμαριανή, έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.

Ήδη με ψήφισμά τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν μια τέτοια χρήση, ακόμα και αν αυτή θα είναι προσωρινή.

Όπως είναι γνωστό, στη Λότζια μέχρι πρόσφατα είχαν εκτιμήσει ότι μετά τη απόφαση του τοπικού συμβουλίου της περιοχής που ενέκρινε τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς στη συγκεκριμένη οδό, τα πράγματα θα κυλούσαν ομαλά, η εκτίμηση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ηροδότου ξεκαθαρίζουν ότι είναι αποφασισμένοι ακόμα και να προσφύγουν δικαστικά προκειμένου να πετύχουν με κάθε τρόπο την ακύρωση της δρομολογούμενης μεταφοράς της λαϊκής αγοράς στην περιοχή τους.

Παράλληλα επαναφέρουν το ζήτημα της αξιοποίησης του δημοτικού ακινήτου μπροστά από της φυλακές της Ν. Αλικαρνασσού τονίζοντας ότι αποτελεί μια επιλογή που είναι πανδήμως αποδεκτή, και στο πλαίσιο αυτό η Λότζια, όπως υποστηρίζουν, θα πρέπει να στρέψει εκεί τον σχεδιασμό της

. Παράλληλα, σημειώνουν ότι είναι απαράδεκτο να δεσμευτεί ένας δρόμος τόσο μεγάλης κυκλοφοριακής αξίας, όπως είναι η οδός Ηροδότου, καθώς  ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα απορρυθμίσει την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει