ΕΠΑΛ: Στο Ηράκλειο η δεύτερη συνάντηση εργασίας

Σε  Στρατηγική Σχολική Σύμπραξη συμμετέχει το  2o ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης  και υλοποιεί από το Σεπτέμβριο του 2018 εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/Δράσης ΚΑ2, διάρκειας 24 μηνών με στόχο τη «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο: “Social Media and Inclusion”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έλαβε χώρα με επιτυχία η δεύτερη συνάντηση εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου  με θέμα: Ασφάλεια στο διαδίκτυο και ενσωμάτωση των μαθητών. Συγκεκριμένα, το σχολείο μας υποδέχτηκε 12 εκπαιδευτικούς από τα παρακάτω εταιρικά σχολεία του εξωτερικού:

Langelinieskolen – Copenhagen, Denmark  INS Aubenc – Oliana, (Lleida), Spain  Jõhvi Põhikool – Estonia Telakkakadun koulu, Finland.

Την πρώτη μέρα της διεθνικής συνάντησης στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις υποδοχής από τους μαθητές του σχολείου μας με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, καθώς και περιήγηση στους χώρους του σχολείου. Στο χώρο του σχολείου υλοποιήθηκαν αρκετά workshops  που άπτονται του αντικειμένου του συγκεκριμένου έργου.

Οι καθηγητές που συμμετείχαν παρακολούθησαν διαδικτυακή παρουσίαση σχετικά με τη χρήση των social media από τους νέους στην πλατφόρμα tippingpoint, παρουσίαση για την πλατφόρμα edmodo και την ενσωμάτωση των μαθητών στις ηλεκτρονικές τάξεις, παρουσίαση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από το saferInternet4kids, καθώς και μάθημα στη σχολική τάξη.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου έγινε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), όπου έγινε ενημέρωση από τον Επικεφαλής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής κύριο Δημήτρη Πλεξουσάκη και ξενάγηση στους χώρους και συγκεκριμένα στον τομέα Ambient Intelligence Facility. Μας έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις καινοτόμες τεχνολογίες και τα διαδραστικά εκπαιδευτικά συστήματα που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ .

Επίσης περιηγηθήκαμε στις νέες εγκαταστάσεις του ENISA όπου μας υποδέχθηκε ο κύριος Udo Helmbrecht, εκτελεστικός διευθυντής και ο κύριος Φανουράκης Φανούριος. και ενημερωθήκαμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τις ενέργειες του ENISA σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει