Ο Φλεβάρης του 1919 στο Ηράκλειο…

Αξιότιμε Κύριε διευθυντή,

Στο φύλλο της 11ης Φεβρουαρίου ο τακτικός συνεργάτης σας και εξαιρετικά καλός μου φίλος Δημήτρης Σάββας επιχειρεί μια αναδρομή στις μέρες αυτές τις γιορτινές στην πόλη μας  εκατό χρόνια πριν.

Στις φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν από την εφημερίδα στο ενδιαφέρον άρθρο  του περιλαμβάνεται  και μια κεντρική που αφορά την οικογένειά μου και που το 1998  συμπεριέλαβα  στην έκδοση του ημερολογίου της εταιρείας μου υπό τον τίτλο: “Το Ηράκλειο της μνήμης” (Τυποκρέτα Δεκέμβριος 1997 ).

Έκτοτε η φωτογραφία αυτή απέκτησε εξαιρετικό ενδιαφέρον και  με ευχαρίστηση βλέπω να προβάλλεται όλο και συχνότερα δίχως όμως ουδείς να αναφέρει τα εικονιζόμενα πρόσωπα.

Δεν θα το κάνω ούτε κι εγώ, αν και μια πλευρά της είναι η οικογένειά μου  και  αυτός είναι και ο  λόγος που βρίσκεται αυτή η φωτογραφία στην κατοχή μου σήμερα εξαιτίας του οικογενειακού άλμπουμ που έχω στα χέρια μου.

Ο λόγος της αναφοράς μου αυτής, καθώς γίνεται δημόσια, αποσκοπεί και μόνον στην προέλευσή της, στην ακριβή ημερομηνία λήψεως που είναι το 1938 και στο ότι τα αναφερόμενα από το ρεπορτάζ πρόσωπα δεν εικονίζονται στη φωτογραφία

Σας ευχαριστώ πολύ

Κώστας Σχιζάκης

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει