ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σε ρυθμούς τελικού το Ηράκλειο

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση, από τις πολλές που υπάρχουν μέσα στο 2019, έρχεται την Κυριακή στο Ηράκλειο, το οποίο θα φιλοξενήσει τον 44ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Ένας τελικός που γίνεται στον απόηχο των όσων θλιβερών συνέβησαν στον ημιτελικό των «αιωνίων» που δεν τελείωσε ποτέ…

Πάνω απ’ όλα όμως είναι το μπάσκετ και την Κυριακή (5μμ) στα «Δύο Αοράκια» περισσότεροι από 4500 μαθητές και αθλητές ακαδημιών, θα απολαύσουν τον τελικό της διοργάνωσης που συνολικά για τέταρτη φορά θα διεξαχθεί στην πόλη μας.

Ο Παναθηναϊκός σήκωσε την κούπα το 2005 στο Λίντο και το 2014 στα «Δύο Αοράκια» (και τις δύο φορές απέναντι στον Άρη) ενώ πέρσι η ΑΕΚ είχε κάνει την έκπληξη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» είναι οι πολυνίκες του θεσμού αφού την Κυριακή στον 24ο τελικό της ιστορίας τους, θα διεκδικήσουν το 19ο τρόπαιο.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχει μόλις τρεις κατακτήσεις, με τελευταία αυτή του 1999 απέναντι στην ΑΕΚ. Τελευταία φορά που είχε διεκδικήσει το ζευγάρι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ήταν το μακρινό 1982!

Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 65-63, στο Αλεξάνδρειο, με πρώτο σκόρερ τον Ντέιβιντ Στεργάκο με 21 πόντους και κορυφαίο του ΠΑΟΚ τον Βαγγέλη Αλεξανδρή με 22 πόντους.

Οι δύο αποστολές αναμένεται σήμερα στο Ηράκλειο ενώ αύριο (3μμ) θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στα «Δύο Αοράκια», όπου το παρών θα δώσουν οι προπονητές του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Ηλίας Παπαθεοδώρου και Ρικ Πιτίνο και οι αρχηγοί των ομάδων, Βαγγέλης Μαργαρίτης και Νικ Καλάθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου, ορίστηκε γυναίκα διαιτητής. Η Βάσω Τσαρούχα θα είναι η τρίτη διαιτητής της αναμέτρησης, μαζί με τους Καρακατσούνη, Παπαπέτρου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει