Ορειβατικές εξορμήσεις του ΕΟΣ Ηρακλείου

Με δύο εξορμήσεις συνεχίζει τη δράση του ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος – Ψηλορείτης…

Χειμερινή ορειβατική εξόρμηση στην κορυφή του Ψηλορείτη.

Το Σάββατο ξεκινάμε από το χωριό Κουρούτες (550μ) και κι ακολουθώντας στην αρχή αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια το μονοπάτι Ε4 φτάνουμε στο καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος του ΕΟΣ Ρεθύμνου (1.400μ), όπου διανυκτερεύουμε. Την Κυριακή ανεβαίνουμε στην κορυφή Τίμιος Σταυρός (2.456μ.).

Στην επιστροφή περνάμε από το καταφύγιο και ακολουθούμε δασωμένο μονοπάτι ως το χωριό Φουρφουράς (600 μ).

Για την ανάβαση στην κορυφή είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός, καλή φυσική κατάσταση και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 19 άτομα.

Αρχηγός: Γιώργος Σπινθάκης • Ώρες πορείας: 4+8 • Β.Δ.: 2+6

Ώρα αναχώρησης: Σάββατο 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Φαράγγι Σκοτεινής – Φoινοκαλιά

Κυκλική πεζοπορία στην περιοχή του Πάνω Μεραμπέλλου. Από τη Φοινοκαλιά (241μ) και μέσα από τις ιδιαίτερες πεζούλες της περιοχής κατηφορίζουμε στο ακρωτήρι Δρεπάνι και τη Μονή του Αγίου Ανδρέα που φωλιάζει μέσα στο βράχο.

Προχωρούμε προς την παραλία της Σκοτεινής και στη συνέχεια μέσα από την κοίτη του μικρού άνυδρου φαραγγιού, με τοιχώματα που μοιάζουν με κτιστό τείχος, επιστρέφουμε στη Φοινοκαλιά.

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.:1

Ώρα αναχώρησης: 8 πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει