ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Εκλογές με ποιο πληθυσμό;

Κλάματα, μαθαίνω, στη Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου, καθώς είναι θέμα χρόνου να κυρωθεί η τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι επικείμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν με βάση τον μόνιμο πληθυσμό και όχι τον πραγματικό (DeFacto), γεγονός που αλλάζει τους συσχετισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε επίπεδο Δημοτικής Ενότητας, ο μόνιμος πληθυσμός είναι 8.262 και ο DeFacto23.825!  Σχεδόν τριπλάσιος δηλαδή, επειδή στην απογραφή του 2011 κατέγραψαν και τους ενοίκους των ξενοδοχείων της περιοχής. Και μάλιστα οι τελευταίες εκλογές γίνονταν βάσει αυτού του πληθυσμού.

Για την άρση αυτής της αδικίας, που «γιγάντωνε» τη Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου έναντι των άλλων (Μαλίων, Γουβών και Επισκοπής) δούλεψε τα μέγιστα ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Χρηστάκης, ο οποίος ενημέρωσε με σχετικά έγραφα- αιτήματα όλους τους αρμόδιους φορείς, με την ευκαιρία και το παράθυρο που άφηνε ο Κλεισθένης Ι.

Το θέμα έχει περάσει από νομοπαρασκευαστική επιτροπή και αναζητείται νομοσχέδιο για να εισαχθεί. Εφόσον κυρωθεί, οι έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου μειώνονται από τις 33 στις 27.

Ειδικότερα, στη Χερσόνησο από 15 γίνονται 8, στα Μάλια από 7 γίνονται 6, στις Γούβες από 10 γίνονται 11 και στην Επισκοπή από 1 γίνονται 2. Ο δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης με πρόσφατη επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών επιχειρηματολογεί υπέρ του ισχύοντος καθεστώτος και ζητά οι όποιες αλλαγές να αφορούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

υπογράφεται η σύμβαση για το νέο διεθνές αεροδρόμιο παρουσία του πρόεδρου της AriadneGroup Μιχάλη Γουρζή, εκπρόσωπου της νέας εταιρείας που θα ιδρυθεί για την κατασκευή του

Αύριο θα υπογράψουν

Μεγάλη ημέρα για το Καστέλλι αύριο, καθώς υπογράφεται στο Δημαρχείο της περιοχής η σύμβαση για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Όπως έχει γράψει η «Π», η υπογραφή της σύμβασης είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, του πρόεδρου της AriadneGroup Μιχάλη Γουρζή, εκπρόσωπου της νέας εταιρείας που θα ιδρυθεί για την κατασκευή του αεροδρομίου, καθώς και εκπρόσωπου της ινδικής εταιρείας GMRAirportsLimited.

Ο υπουργός θέλει να δώσει στην εκδήλωση χαρακτήρα γιορτής, γι’ αυτό και έχει ζητηθεί να προετοιμαστεί τραπέζι μετά τη σύμβαση για περίπου 50 άτομα.  Μετά την υπογραφή αναμένονται και ανακοινώσεις, χωρίς βέβαια να είναι γνωστό αν θα βγάλουν ειδήσεις ή αν απλώς θα παρουσιάσουν χρονοδιάγραμμα και λεπτομέρειες του έργου.

 

Πολάκης - Νίκος Κοτζιάς - Πάνος Καμμένος

Έχει κι άλλο πάτο;

Δεν ξέρω πόσο ενήμερος ήταν ο Τσίπρας με όλα αυτά που συνέβαιναν και συμβαίνουν στην κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να μην βλέπει τη φθορά… Ο Πολάκης δυστυχώς- αν και είναι πολύ αποτελεσματικός σε πράγματα που αναλαμβάνει στο υπουργείο- παραμένει η αχίλλειος πτέρνα μιας κυβέρνησης που όσο και να θέλει δεν μπορεί να υπερασπιστεί την λογική του τζάμπα μάγκα σε όλα.

Του ανθρώπου που δυστυχώς προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών με τα όσα κάνει. Να υβρίζει, να λοιδωρεί και να ηχογραφεί ακόμη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Πάντα υπήρχαν σε όλες τις κυβερνήσεις οι φασαριόζοι, αλλά εδώ έχουμε ιδιαίτερη περίπτωση.

Το δεύτερο κρούσαμ αφορά τα μηνύματα που έστειλε ο Πάνος Καμμένος, όταν ήταν ακόμα μέλος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εταίρος, στον Νίκο Κοτζιά.

Αν στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη η μεθοδολογία θυμίζει λίγο πεζοδρόμιο, στην περίπτωση του Πάνου Καμμένου η φρασεολογία θυμίζει κάτι χειρότερο.

Τα στοιχεία που κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς στην αναφορά του στον Άρειο Πάγο δεν διαψεύστηκαν ποτέ. «…Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω» δεν είναι φράση που περιμένεις να ακούσεις από υπουργό σε υπουργό! Τόσο… αδίστακτοι άραγε;

 

«Έφυγε» ο Βασίλης Κόκκινος, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου

«Έφυγε» ο Κόκκινος

Μια προσωπικότητα που σημάδεψε μια εποχή. Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Βασίλης Κόκκινος, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου από το 1990 έως το 1996 και πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου στη δίκη με κατηγορούμενο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Γεννημένος στην Αταλάντη, το 1929, ο Βασίλης Κόκκινος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1956. Το 1969 προήχθη στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών και το 1973 στον βαθμό του εφέτη, ενώ με τον βαθμό αυτό διετέλεσε προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το 1979 και μάλιστα χωρίς να περάσει από τον βαθμό του προέδρου Εφετών.  Μετά την πτώση της Χούντας, από τον Ιούλιο του 1974 έως τον Μάιο του 1975 παράλληλα με τα δικαστικά του καθήκοντα διετέλεσε δήμαρχος Ναυπλίου, διορισμένος από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η δημαρχιακή του θητεία ολοκληρώθηκε με τις πρώτες ελεύθερες δημοτικές εκλογές.

Στο Ειδικό Δικαστήριο

…Στη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 1990, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στον Άγιο Διονύσιο.

Ο Κόκκινος ήταν και πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Τράπεζας Κρήτης το 1991, με κατηγορούμενους τον πρώην πρωθυπουργ, Ανδρέα Παπανδρέου, υπέρ της ενοχής του οποίου ψήφισε αν και τελικά αθωώθηκε, τον Δημήτρη Τσοβόλα, τον Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα, τον Γιώργο Πέτσο και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

 

@patris
Στον… νεοΝΑΤΟδιεθνισμό που επικρατεί στη χώρα, ο μέσος αστός φτύνει αίμα να σπουδάσει τα παιδιά του, ενώ για τον «αριστερό» αναλαμβάνει ο καπιταλιστικός δανεισμός να λύσει το πρόβλημα!
diadiktiomenos

 

Αναζητούν τις λύσεις

Προσπαθούν να βρουν λύσεις στη ΔΕΥΑΗ! Και ήδη υπογράφηκε η νέα διετής επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ μεταξύ της διοίκησης της κοινωφελούς επιχείρησης  και του σωματείου  των εργαζομένων, που καθορίζει τις παροχές, τα προνόμια των εργαζομένων και τις διάφορες μεταβατικές διατάξεις.

Eπιπλέον στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων ορισμένου χρόνου εννέα θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής.

Θέλουν από τη νέα διοίκηση να δώσουν λύσεις στις ανάγκες της επιχείρησης  στα νευραλγικά κενά που υπάρχουν σε εργατοτεχνικό προσωπικό ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και επιπρόσθετα λόγω της μαζικής αποχώρησης εργαζομένων, να καλύψουν το στελεχιακό δυναμικό σε διάφορα τμήματα, όπως του Λογιστηρίου της Οικονομικής Διαχείρισης αλλά και του τμήματος Μελετών-Κατασκευών.

Επιζητούν την τεχνοκρατική διαχείρίση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την Επιχείρηση εδώ και πολλά χρόνια,ώστε με τον σωστό εξορθολογισμό των εξόδων και τις ανάλογες χρηματορροές εσόδων να δώσει ένα έναυσμα ανάπτυξης και σταθερότητας, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η ΔΕΥΑΗ στα νέα μοντέλα προς όφελος των εργαζομένων αλλά και των δημοτών.

 

Από τη Βοστώνη στο… Γάζι

 ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανακοίνωσε την περιβαλλοντολόγο στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Τάνια Πλουμή ως υποψήφια του συνδυασμού του «Το Μαλεβίζι Μπορεί».Από τη… Βοστώνη στο Μαλεβίζι με αγάπη! «Η αγάπη για τον τόπο μας είναι ο ισχυρός μας δεσμός.

Η απόσταση μεταξύ Μαλεβιζίου και Βοστώνης μικραίνει μπροστά στα όνειρα που κάνουμε για το Μαλεβίζι. Η Τάνια επιστρέφει στον τόπο της και είναι μαζί μας! Προχωράμε!»

Με αυτή την ανάρτηση ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανακοίνωσε την περιβαλλοντολόγο στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Τάνια Πλουμή ως υποψήφια του συνδυασμού του «Το Μαλεβίζι Μπορεί».

Η ίδια είναι μια νέα γυναίκα και μάλιστα από τα πιο λαμπρά μυαλά του Μαλεβιζίου, καθώς έπειτα από μια διαδρομή γεμάτη υποτροφίες, αναγνώριση και καταξίωση σήμερα διαπρέπει, αφήνοντας το δικό της ερευνητικό αποτύπωμα στη Βοστώνη.

Η Τάνια Πλουμή κόρη του Κώστα Πλουμή και της  Ευαγγελίας Παραγιουδάκη, κατάγεται από το Γάζι αλλά ζει στην Αμερική. Ξεκίνησε τις  σπουδές της στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συνέχισε αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στις Οικοσυστημικές Υπηρεσίες. Ήταν ανάμεσα στους τρεις πρώτους που αποκτούν αυτή τη μεταπτυχιακή ειδίκευση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχει εργαστεί σε οργανισμούς όπως το NationalTrustForScotland, καθώς και σε ιδιωτικές συμβουλευτικές επιχειρήσεις σε θέματα διαχείρισης περιβαλλοντικών δεδομένων και οικολογικών πρότζεκτ, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, κερδίζοντας σημαντικές υποτροφίες, βραβεύσεις και αναγνώριση του έργου της. Σήμερα βρίσκεται στη Βοστώνη με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και του Εθνικού Οργανισμού για την επιστήμη των Η.Π.Α.

 

Η θρυλική φωτογραφία του Άλφρεντ Άιζενστατ.

 

Έφυγαν” οι πρωταγωνιστές…

Η θρυλική φωτογραφία του Άλφρεντ Άιζενστατ.

Ο Τζορτζ Μεντόσα, το ναυτάκι που αρπάζει και φιλάει μια άγνωστή του κοπέλα στην Τάιμς Σκουέαρ την 14η Αυγούστου 1945, την ημέρα που έληξε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, πέθανε σε ηλικία 95 χρονών.

Η κοπέλα, η Γκρέτα Ζίμερ Φρίντμαν, είχε πεθάνει το 2016 σε ηλικία 92 χρόνων.

Η φωτογραφία τους όμως δεν θα πεθάνει ποτέ.

 

 

Μοιάζει με ειδική αποστολή

Διαβάζω: «Για το θετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία χάρη στην υπογραφή και την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη νέα εποχή φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Παππάς έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας το βράδυ της Δευτέρας, στο κτίριο της κυβέρνησης…».

Γιατί εμένα αυτό μου μοιάζει με… ειδική αποστολή;

 

Ζήτησε συγγνώμη

ο Γιάννης ΛεονταράκηςΤουλάχιστον, ο Γιάννης Λεονταράκης βγήκε και ζήτησε ένα συγνώμη από τη μεριά της αυτοδιοίκησης.

«Με αφορμή τον τραγικό και άδικο χαμό των τεσσάρων συνανθρώπων μας.

Ως Αιρετοί, ο καθένας στο βαθμό ευθύνης που του αναλογεί, από όποιον βαθμό της Αυτοδιοίκησης υπηρετεί.

Οφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ από τα θύματα και τις οικογένειες αυτών. Όχι απλά στα λόγια αλλά με πράξεις και έργα πρόληψης» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Κράτος και φορείς της Αυτοδιοίκησης από κοινού, άμεσα να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Να αναλογιστούμε την ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη.

Είναι ανάγκη να καλλιεργήσουμε και να αφυπνίσουμε συνειδήσεις.

Ας είναι τα τελευταία θύματα λαθών και παραλείψεων» κατέληξε.

 

Ανεβασμένοι

Συγκρατημένο ενθουσιασμό έχουν στη Λότζια μετά τα γκάλοπ που πήραν στα χέρια τους. Ειδικά το τελευταίο. Τους δίνει ενθαρρυντικά στοιχεία, κυρίως… ποιοτικά τούς δείχνει πολύ ανεβασμένους. Και πάλι βέβαια η δημοσκόπηση δίνει δύο βασικούς «παίκτες» και οι υπόλοιποι πολύ χαμηλά!

 

Μπαλιές

Παίζει… βαθειές μπαλιές σήμερα ο Πέτρος Ινιωτάκης με την πρόταση για αποκέντρωση υπηρεσιών και όχι μόνο. Θα προτείνει ακόμη και να είναι εκτός… ο δήμαρχος;

 

Ο διάλογος

Κι όμως το είπε ο Βαξεβάνης! «Τον διάλογο μου τον είπε η γραμματέας του Στουρνάρα. Η ηχογράφηση από πού προκύπτει;» ανέφερε για να πει ότι δεν υπήρξε υποκλαπείς διάλογος. Τι να του πεις τώρα;

 

Το γκάλοπ

Μια δημοσκόπηση περιμένουν και στον Δήμο Μαλεβιζίου για να πάρουν αποφάσεις. Έχει σημασία αυτή η δημοσκόπηση για να δούμε τις περαιτέρω κινήσεις.

 

Το βήμα

Μέχρι τώρα… κρατάνε χαμηλούς τόνους στον Δήμο Μαλεβιζίου. Βλέπουν όμως χτυπήματα κάτω από τη μέση και τους…εξοργίζουν! Λέτε να κάνουν το… παραπάνω βήμα ορισμένοι;

 

Η προθεσμία

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για να κάνει κάποιος μεταδημότευση ή να εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών. Οι αλλαγές γίνονται στα δημοτολόγια των Δήμων ή στα ΚΕΠ, ενώ τα πιστοποιητικά που απαιτούνται ανακαλούνται αυτόματα από τους υπαλλήλους.

Σε περίπτωση που συμπέσουν δημοτικές, ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για δήμαρχο και περιφερειάρχη.

 

Υπόδειξη

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Αστυνομία μάς έκανε…ντου στην ύπαιθρο μετά από τόσες μέρες για να βρει αυτούς που χτύπησαν τον Αμερικανό, κατόπιν… υποδείξεως από πρεσβεία, ε; Ελπίζω ότι άργησαν γιατί είχαν… δουλειές κι όχι γιατί μας υπέδειξαν άλλοι τι να κάνουμε, που έπρεπε… μόνοι μας να το κάνουμε!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει