Σπαραγμός στις κηδείες των 4 θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας

Στα κοιμητήρια γράφτηκε ο επίλογος του δράματος

Με διαφορά λίγων ωρών κηδεύτηκαν χθες σε Αρχάνες και Κρούστα τα τέσσερα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας του Γεροποτάμου, η άδικη θυσία των οποίων έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Προηγήθηκε η κηδεία της 58χρονης μητέρας, Μαρίας Χατζηπάνου και της μικρότερης κόρης της άτυχης οικογένειας Τζαγκαράκη, της 20χρονης Μαριλένας. Τραγική φιγούρα η τρίτη κόρη της οικογένειας, η οποία μέσα σε μία νύχτα έχασε μάνα και αδερφές και πριν από περίπου τέσσερα χρόνια έχασε και τον πατέρα της ξαφνικά και αναπάντεχα, σε ημέρα γιορτής για την συνταξιοδότηση του.

Σύσσωμη η κοινωνία των Αρχανών αποχαιρέτησε σε κλίμα οδύνης και συντριβής μητέρα και κόρη, μη μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσει πώς ξεκληρίστηκε ολόκληρη η οικογένεια. Κοινωνική κατακραυγή για τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που για μία ακόμα φορά παίζουν πινγκ-πονγκ.

Συγκλονισμένος ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία εξέφρασε την οδύνη του για την ατυχία που κατατρέχει την οικογένεια Τζαγκαράκη και αναφέρθηκε με συμπόνια στην επαναπομείνασα αδερφή. «Ένα ανθρώπινο ράκος το καημένο το κορίτσι. Κήδεψε μάνα και αδερφή και θα ακολουθήσει και η κηδεία της άλλης αδερφής και του γαμπρού της». Ο ίδιος ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία που μαζί με την Εκκλησία συνέδραμε οικονομικά στις κηδείες των τεσσάρων ανθρώπων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Βαρύ το κλίμα και στον Κρούστα Αγίου Νικολάου που ντύθηκε στα μαύρα για το αδικοχαμένο ζευγάρι.

στην κηδεία του ζευγαριού στον Κρούστα
Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του ζευγαριού στον Κρούστα

Στις 4 το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι, χωριανοί αποχαιρέτησαν με ραγισμένες καρδιές την 30χρονη Ροδούλα Τζαγκαράκη και τον 29χρονο Κώστα Γιαννακάκη, το μοναχοπαίδι της οικογένειας. Πίσω τους άφησαν την εξάμηνη κορούλα τους, την οποία δεν πρόλαβαν να δουν να μεγαλώνει. Φέτος, όπως ανέφερε συντετριμμένη η γιαγιά του Κωστή, σχεδίαζαν να κάνουν θρησκευτικό γάμο και να βαπτίσουν το παιδάκι τους.

Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι, όλη η Κρήτη, η Ελλάδα ολόκληρη ζητά απαντήσεις για τις εγκληματικές ελλείψεις και παραλείψεις που οδήγησαν στοω θάνατο την τετραμελή οικογένεια.   Την ίδια ώρα συγκλονίζουν τα όσα ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο γνωστός πραγματογνώμονας ατυχημάτων και δυστυχημάτων Παναγιώτης Μαρδιάς.

Αναλύοντας τα δεδομένα της ανείπωτης τραγωδίας υποστήριξε ότι η όλη εξέλιξη του συμβάντος διήρκησε περίπου 2,5 λεπτά, δηλαδή από το σημείο παράσυρσης του μοιραίου οχήματος μέχρι το σημείο που βρέθηκε, 35 ώρες μετά, από άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης. Ανέφερε ακόμα ότι από τη στιγμή που το μπροστινό τμήμα του οχήματος βυθίστηκε στο νερό, χρειάστηκαν κάποια δευτερόλεπτα για να απενεργοποιηθεί ο εγκέφαλος και τα ηλεκτρονικά του συστήματα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει