ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Ο Σπίρτζης το πιστώνεται

Εντάξει… πασοκικό το κλίμα χθες στο Καστέλλι για την υπογραφή της σύμβασης του αεροδρομίου, αλλά πρέπει να πιστώσει κάποιος στον (πάλαι ποτέ Πασόκο) Χρήστο Σπίρτζη ότι αυτό το έργο δρομολογείται επί των ημερών του!

Πέρασαν από τη θέση αυτοί αρκετοί υπουργοί με πρώτους τους Βερελή-Στρατάκη που είχαν την ιδέα, αλλά το σχέδιό τους ήταν μια φούσκα, αφού δεν είχε μελετηθεί και παρουσιάστηκε ως έργο που θα τελειώσει σε 4-5 χρόνια. Και ήταν και άλλοι- από τον Λιάπη μέχρι τον Σουφλιά, τον Βορίδη και υπουργούς διαφόρων κομμάτων-πάνω από 15!- που δήθεν το προωθούσαν και δεν έκαναν τίποτα.

Ο Σπίρτζης με το ιδιότυπο στιλ που έχει το πέτυχε και το έφερε στο σημείο να… είναι ένα βήμα πριν την υλοποίησή του. Με εξαίρεση κάποιες μεγαλοστομίες περί χρονοδιαγράμματος απέδειξε ότι μπορεί να το προχωρήσει.

Επίσης είναι σημαντικό ότι εμφανίστηκε… πιο… διακομματικός και συναινετικός καλώντας τους πάντες να είναι μπροστά στον φακό για τις υπογραφές.

Ο κ. Γουρζής στο Καστέλλι για την υπογραφή της σύμβασης του αεροδρομίου

Τρέξε, τρέξε… σκόνταψε!

…Ο Σπίρτζης πάντως προσπάθησε να δεσμεύει και την ανάδοχο εταιρεία για το χρονοδιάγραμμα και το είπε στον αντιπρόεδρο της ΤΕΡΝΑ κ. Μιχάλη Γουρζή.

«Να το φτιάξουμε σε τέσσερα αντί πέντε χρόνια»! είπε και πρόσθεσε ότι μπορεί να ξεκινήσει σε ένα δίμηνο τον δρόμο!

«Έχεις συνηθίσει, κύριε Μιχάλη, να τρέχεις μια ζωή, θα τρέξεις και τώρα, εντάξει;» ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Γουρζής χαμογέλασε, αλλά παραλίγο να πέσει όταν ανέβηκε στο πόντιουμ να μιλήσει!

Σκόνταψε και είπε χαρακτηριστικα:

«Δεν εξεκίνησα καλά για διευθυντής»!

 

 Να τα και τα πολεμικά!

…Την ώρα της εκδήλωσης πάντως στο Καστέλλι πέταξαν δύο πολεμικά F16 και αναγκάστηκε ο υπουργός να το ξεκαθαρίσει: «Τα αεροπλάνα που σηκώθηκαν πριν δεν σηκώθηκαν για την εκδήλωση. Μην έχουμε καμία παρερμηνεία»!   Έλα όμως που… ξαναπέρασαν

Και λέει … «Μάλλον είναι για την εκδήλωση. Τα χρεώνω στον Λευτέρη Αυγενάκη!»

 

ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης 28 ολόκληρα χρόνια μακριά από το αλκοόλ

28 χρόνια “καθαρός”!

Δεν είναι και λίγα 28 χρόνια!

Και όταν αυτός ο αριθμός είναι γραμμένος πάνω σε μία σοκολατένια, διαφορετική γενέθλια τούρτα, μιλάμε για τη δεύτερη ζωή που κέρδισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μένοντας τόσα πολλά χρόνια «καθαρός».

Ο 76χρονος κ. Μπουτάρης γιόρτασε στο κέντρο αποκατάστασης εξαρτημένων «Ιανός» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης τα «δεύτερα» γενέθλιά του, όπως τα χαρακτήρισε, μετρώντας πλέον 28 ολόκληρα χρόνια μακριά από το αλκοόλ.

 

Παύλος Πολάκης

Το κλίμα δεν είναι καλό…

Δεν είναι και τόσο καλό το κλίμα για τον Παύλο Πολάκη στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Τουλάχιστον όσο θέλουν να το παρουσιάζουν. Ο αναπληρωτής υπουργός την… πάτησε όχι για το δάνειο που πήρε άλλα για τους χειρισμούς που έκανε πριν και μετά. Κυρίως γιατί η δουλειά μοιάζει να… θέλει να καλύψει κάτι εκ των υστέρων, ειδικά όταν εμφανίζει τόσο υψηλά εισοδήματα την πενταετία.

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το δείχνει και η επίθεση της φιλοκυβερνητικής   «ΕφΣυν» στον Παύλο Πολάκη. Και για το δάνειό του και για την ηχογράφηση του Γιάννη Στουρνάρα. Σε άρθρο που υπογράφει ο νέος διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Σωτήρης Μανιάτης, αναφέρεται: «Δεν προβληματίζει κανέναν το γεγονός ότι εκταμιεύεται από έναν πολιτικό -και μάλιστα υπουργό- ένα ποσό τέτοιου ύψους ως καταναλωτικό δάνειο, δηλαδή μετρητά στο χέρι, σε μια προεκλογική χρονιά;

Είθισται, αλήθεια, υπουργός να τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη, να τον μαγνητοφωνεί, να του υποδεικνύει τι να κάνει και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να απειλεί σε περίπτωση που δεν το… πράξει; Μετέπειτα, ενώ έχει εμφανιστεί πλήρως ο διάλογος, είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία τους; Μας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά;

Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν αναμενόμενη αλλά λίγο θα έπρεπε να απασχολεί αν πρόκειται για υποκλοπή ή όχι, αν παραποιήθηκε ή όχι η συνομιλία του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα. Στην κυβέρνηση όμως, αλήθεια, θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες από υπουργούς είναι επιτρεπτές;

Και θα το ρίξουν και πάλι στο “τι να κάνουμε, έτσι είναι ο χαρακτήρας του αλλά κάνει δουλειά και είναι έντιμος;”. Βέβαια, θα μου πείτε το ύφος, το ήθος και η αμετροέπεια του κ. Πολάκη είναι γνωστά και θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό, από τότε που εμφανίστηκε με προκλητικό τρόπο σε εκδήλωση στο υπουργείο του να καπνίζει! Αλλά αυτά προφανώς σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα δυστυχώς…».

 

@patris
Αλήθεια, αυτή η ψυχή, ο Ρουμπάτης, τι έχει απογίνει; Κάνει απομαγνητοφωνήσεις;
Tompras

 

Δεν πάει ούτε ο Γιώργος

Ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν φιέστα στις 4 Μαρτίου, στη Μαδρίτη θα πάει σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (ΡΕS), στο οποίο θα αποφασιστεί το πρόγραμμα-μανισφέστο για τις ευρωεκλογές, ενώ θα καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα των προεκλογικών εκδηλώσεων σε κάθε χώρα.

Παρών θα είναι ο υποψήφιος για τη προεδρία της Κομισιόν, νυν αντιπρόεδρός της, Φρανς Τίμμερμανς, με τον οποίο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν, ενώ θα μιλήσει για την πρόκληση του μεταναστευτικού και την αδυναμία των ευρωπαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται να το αντιμετωπίσουν.

Στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση στη Χαριλάου Τρικούπη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, χαρακτήρισε ιδιωτικό πάρτι την εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου, στην οποία θα παραστούν ο προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα πάνε στη συγκεκριμένη εκδήλωση στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

 ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βλαχάκης Δεν το καταπίνει…

Σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βλαχάκης έχει ενοχληθεί σφόδρα λόγω μιας νέας υποψηφιότητας στο συνδυασμό της «Δύναμης Πολιτών» με το ίδιο ακριβώς ονοματεπώνυμο!

Αναρωτηθήκαμε, μα γιατί δεν φαίνεται ο αντιδήμαρχος το τελευταίο διάστημα και μάθαμε ότι πήγε στο γραφείο του δημάρχου, του εξέφρασε την ενόχλησή του, αλλά όπως λέει το περιβάλλον του, η απάντηση δεν τον ικανοποίησε.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Λαμπρινός τού είπε ότι και οι δύο μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν στο ψηφοδέλτιο.

Ο αντιδήμαρχος πάντως φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του σε ό,τι αφορά τη «Δύναμη Πολιτών».

Προτάσεις ωστόσο έχει και από αλλού, αλλά σίγουρα δεν έχει κλείσει κάπου, ενώ δεν αποκλείεται να πάει ακόμα και στο σπίτι του…

 

 

Είναι μόλις 15 ετών, ζει μόνιμα στην Αυστραλία και κάνει περήφανη την Κρήτη.  H Έρρικα Παπαδογιάννη, με καταγωγή από την Άνω Βιάννο, φοιτά σε πολυεθνικό σχολείο στη Μελβούρνη.

Διάκριση από την Αυστραλία!

Είναι μόλις 15 ετών, ζει μόνιμα στην Αυστραλία και κάνει περήφανη την Κρήτη.  H Έρρικα Παπαδογιάννη, με καταγωγή από την Άνω Βιάννο, φοιτά σε πολυεθνικό σχολείο στη Μελβούρνη.

Κατάφερε να κερδίσει στον διαγωνισμό StudentLeader(Ηγέτης Φοιτητών 2019) στο κολλέγιο Rosehill.

Πρόκειται για μια πολύ τιμητική θέση, την οποία έλαβε με βαθμολογία 98/100, που της δίνει ηγετικό ρόλο σε όλες τις διαδικασίες του κολλεγίου, ενώ ανοίγεται η προοπτική ακόμα και να διδάξει!

 

Ο Νιόνιος και ο αρκουδιάρης

ο Διονύσης Σαββόπουλος «Όχι, δεν έχω καταλάβει ότι είμαστε εκτός μνημονίου» δήλωσε χθες ο Διονύσης Σαββόπουλος σχολιάζοντας ότι «κυβερνάει μια αποτυχία της Αριστεράς»

. Ο  τραγουδοποιός περιέγραψε ότι «ο κόσμος δυσκολεύεται πολύ» σημειώνοντας ότι μετά τη φάση του θυμού, την πρώτη περίοδο των μνημονίων, «έχει περάσει σε μια παραίτηση ότι δεν γίνεται τίποτα».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ρωτήθηκε και αν ο Παύλος Πολάκης αποτελεί το δείγμα του μέσου πολιτικού της μεταπολίτευσης απαντώντας αρχικά «δεν θα το έλεγα» για να συμπληρώσει ότι «μου θυμίζει στη γειτονιά μου όταν φέρνανε μια αρκούδα για να κάνει τη Βουγιουκλάκη.

Ο αρκουδιάρης μου θυμίζει σε πολλά τον Πολάκη».

Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση ο τραγουδοποιός είπε, επίσης, στον ΣΚΑΪ ότι «κυβερνούν εγγαστρίμυθοι του Ανδρέα Παπανδρέου, άνθρωποι που τον μιμούνται».

Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε «αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει».

 

…Και η απάντηση του υπουργού

Με οργή και ειρωνική διάθεση απάντησε ο Παύλος Πολάκης στον χαρακτηρισμό «αρκουδιάρης» που του απέδωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε στο Facebook: «Διονύση της “συγκέντρωσης που ανάβει κι όλα είν συνειδητά” των φοιτητικών μας χρόνων…

Εγώ ξέρω από πρόβατα γιατί ο πατέρας μου ήταν βοσκός… Εσύ πρέπει να ξέρεις απο αρκουδίτσες μετά τη θητεία σου στις αυλές του Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ …

Το μόνο κοινό με τα νιάτα σου είναι το ντέφι.

ΥΓ Είχαμε καιρό να σε ακούσουμε, έβρισες και συ για να βγεις λίγο στην επιφάνεια του βάλτου των “φιλόξενων” ΜΜΕ της διαπλοκής…

Ξαναβούτα τώρα… πήρες το πεντάλεπτο!».

 

Το γκάλοπ

Ήταν κρίσιμο το γκάλοπ που περίμεναν στον Δήμο Μαλεβιζίου. Και όταν ο Μαμουλάκης ενημερώθηκε από την ΑΛΚΟ για τα αποτελέσματά του, κάλεσε τους στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του και τους ανακοίνωσε περιχαρής τα αποτελέσματα! Η αλήθεια είναι ότι η δημοσκόπηση τού δίνει διπλάσια ποσοστά από ότι έχουν οι άλλοι μαζί κι έτσι είναι λογικό να έχει αλλάξει το κλίμα!

 

 

Έφυγαν

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι δύο γνωστοί Ηρακλειώτες επιχειρηματίες. Και μάλιστα πολύ νέοι. Στα 60 του χρόνια “έσβησε” ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Κατσανέβας. Δραστηριοποιείτο στο εμπόριο, ενώ ήταν αντιπρόσωπος πολλών εταιρειών. Η κηδεία του Γ. Κατσανέβα θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά. Επίσης πέθανε ο γνωστός έμπορος Κώστας Δημάκης, μόλις στα 61 του χρόνια, και η κηδεία του θα γίνει στις 3.30 επίσης στον Άγιο Μηνά. Συλλυπητήρια στους οικείους τους.

 

Η πρώτη!

Μπορεί ο Σπίρτζης να έκανε χθες τις ανακοινώσεις για το νέο αεροδρόμιο, αλλά την… πασοκική παράσταση την έκλεψε ο Θάνος Μωραΐτης! Ναι, ο νέος υφυπουργός ήταν παρών στο Καστέλλι και ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίασή του ως υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν ήταν καθόλου αμήχανος, ίσα ίσα αισθανόταν σαν το σπίτι του με τόσους πρώην και νυν συντρόφους, από τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη ως τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, ακόμη και με τον Μάξιμο Σενετάκη αντάλλλαξε ασπασμό!

 

Η επαφή

Σας έχω πει ότι… δεν θα καταλήξουν όλα τα ψηφοδέλτια που εμφανίζονται τώρα για τον Δήμο Ηρακλείου ως την κάλπη! Ήδη μαθαίνω ότι έγινε μια πρώτη επαφή δύο υποψηφίων δημάρχων (μέχρι πρότινος… «εχθροί») με τη μεσολάβηση γνωστού επιχειρηματία. Για να δούμε το αποτέλεσμα!

 

Αγωγές

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έγινε «στόχος» δύο αγωγών, με αιχμή του δόρατος δηλώσεις ή αναρτήσεις του στα social media.

Η πρώτη προέρχεται από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος ζητεί αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για συκοφαντική δυσφήμηση. Αφορμή για τη νέα κόντρα τους στάθηκε η ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook με την οποία κατηγορούσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι διαθέτει offshore με έδρα την Κύπρο, την οποία δεν έχει δηλώσει στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές. Η αγωγή του κ. Γεωργιάδη συζητήθηκε χθες  το πρωί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να καταθέσουν μάρτυρες.

Η άλλη αγωγή ήρθε από την ΠΟΕΔΗΝ, για τα… τσόλια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει