Νέα διαβούλευση για τη λαϊκή του Μασταμπά. Τι ισχύει για Αλικαρνασσό και καμίνια

Ένας ακόμα νέος γύρος διαβουλεύσεων ξεκινά για τη μετακίνηση λαϊκών αγορών που το τελευταίο διάστημα αλλάζουν  συνεχώς θέσεις στο γεωγραφικό χάρτη της πόλης, καθώς μόλις ανακοινωθεί το πού θα χωροθετηθούν προκαλούνται αντιδράσεις με αποτέλεσμα να αλλάζουν συνεχώς θέση.

Έτσι παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου αποφάσισε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για δέκα ημέρες η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά προκειμένου στο διάστημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους.

Όπως έχει γράψει η «Π»,  ήδη το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας αποφάσισε τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης που διεξάγεται στην οδό Παρασκευοπούλου. Συγκεκριμένα προτείνει να χωροθετηθεί στις οδούς Αντωνίου Καστρινάκη από την οδό Βασιλείου Σμπώκου έως τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου.

Επίσης στην οδό Πατελάρου από την οδό Βασιλείου Σμπώκου έως τη συμβολή της με την οδό Ακρίτα Διγενή. Τέλος στην οδό Πατριάρχου Φωτίου από την οδό Αντωνίου Καστρινάκη έως τη συμβολή της με την οδό Πατελάρου.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καστρινάκη, ξέσπασαν σφοδρές αντιδράσεις καθώς όπως καταγγέλλουν έχουν σηκώσει για χρόνια το βάρος μιας οχλούσας λειτουργίας, το οποίο δεν αντέχουν άλλο να διαχειριστούν.

Παράλληλα τονίζουν ότι προ εξαμήνου είχε τεθεί για μια ακόμα φορά το ζήτημα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς  στην περιοχή τους και απορρίφθηκε από τη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ωστόσο παρά τις αντιδράσεις η ίδια πρόταση επανήλθε και προκρίθηκε μετά από ψηφοφορία που έγινε στο  Τοπικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να ανοίγει και πάλι τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Παράλληλα ανοίγει η αντίστοιχη διαδικασία για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της  Θερίσου, της οποίας τη μεταφορά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θέτει σε δημόσια διαβούλευση στην  οδό Παλαιοκάπα από τη συμβολή της με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου έως τη  συμβολή της με την οδό Μίνωος.

Στην Επιτροπή της Περιφέρειας οι νέες θέσεις της λαϊκής αγοράς Αλικαρνασσού και Καμινίων

Ένα βήμα μπροστά βρίσκεται το θέμα της μετακίνησης δύο λαϊκών άλλων  αγορών, η έγκριση των οποίων πέρασε κυριολεκτικά διά πυρός και σιδήρου. Πρόκειται για τη λαϊκή αγορά της Νέας Αλικαρνασσού που εξακολουθεί να προσκρούει σε αντιδράσεις και τη λαϊκή αγορά των Καμινίων όπου φαίνεται ότι βρέθηκε μια πιο συναινετική λύση.

Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τη Ν. Αλικαρνασσό η πρόταση προβλέπει τη μετακίνηση της στην οδό Ηροδότου, όπου και εκεί εξακολουθούν να υπάρχουν αντιδράσεις, από κατοίκους της περιοχής, που εγείρουν μια σειρά από ζητήματα με κορυφαίο αυτό της κυκλοφορίας.

Θυμίζουμε ότι ο στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιηθεί προοπτικά το δημοτικό ακίνητο μπροστά από της φυλακές της Ν. Αλικαρνασσού τονίζοντας ότι αποτελεί μια επιλογή που είναι πανδήμως αποδεκτή. Σε ό,τι αφορά στα Καμίνια η πρόταση που έχει εγκριθεί προβλέπει τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στις οδούς Σμυρλίου και Απτέρων.

Και οι δύο νέες προτάσεις μετακίνησης θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης που έχει αποφασιστικό ρόλο στο ζήτημα της χωροθέτησης τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει