επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, καλημέρα και ελπίζω να μην είστε βρεγμένοι ώς το κόκκαλο. Τέτοια κακοκαιρία δεν τη θυμάται κανείς. Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά άνω ποταμών!

ΓΕΦΥΡΙΑ πέφτουν, άνθρωποι αγνοούνται, βράχοι αποκολλιούνται, ποτάμια ξεχειλίζουν και δρόμοι κλείνουν.

ΟΛΗ η Κρήτη μια πληγή. Η «Ωκεανίς» επισκέφτηκε το νησί με το πιο άγριο πρόσωπό της και άνοιξε τρύπες παντού. Πλέον χρειάζεται χρόνος, χρήμα και μηχανήματα για να αποκατασταθούν οι ζημιές, που χαρακτηρίζονται ανυπολόγιστες.

ΠΟΙΟΣ το περίμενε ότι θα βλέπαμε σε ζωντανή σύνδεση γέφυρα να καταρρέει; Η κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη στα Χανιά, 111 χρόνια μετά την κατασκευή της, είναι αυτό που λέμε… κόβει την ανάσα του θεατή.

ΠΡΙΝ δυο μήνες σκεφτόμασταν μέτρα για τη λειψυδρία και τώρα μας βρήκε η θεομηνία. Και στις δύο περιπτώσεις τα σενάρια είναι εφιαλτικά.

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ απ’ όλα αυτά, άντε να βρεις χρόνο να πανηγυρίσεις για το Όσκαρ που πήρε η «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου…

ΕΝΤΑΞΕΙ μπορεί να διεκδικούσε πολλά και να πήρε μόνο ένα, του α’ γυναικείου ρόλου με την Ολίβια Κόλμαν, αλλά όπως λέει και ο μεγάλος Δανίκας: «Ένα και να καίει»!

ΑΝΤΕ να τελειώνουμε με τα Όσκαρ, να περάσουμε στα Χρυσά Βατόμουρα, όπου η Ελλάδα γενικότερα και η Κρήτη ειδικότερα βρίθουν υποψηφιοτήτων!

ΜΕΤΑ ΤΗ Λιάνα, και ο Γιάννης Σταρίδας τάσσεται κατά του αεροδρομίου στο Καστέλλι. Σαν πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΝΑΚ, που μελέτησε τον λοξό διάδρομο στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», κάτι θα ξέρει παραπάνω.

ΟΣΟΙ υποστηρίζουν το αεροδρόμιο Καστελλίου «έχουν βαθιά μεσάνυχτα» τονίζει ο Γ. Σταρίδας. Να είναι άραγε τα βαθιά μεσάνυχτα πιο σκοτεινά από τα μαύρα;

ΕΧΕΙ δίκιο ο Γαβρόγλου, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος εκβιάζει μέσω εκλογών. Διάβασα και εγώ την ανακοίνωση των ιερέων και ήταν κάπως…

ΑΛΛΑ ο Γαβρόγλου έπρεπε να το περιμένει. Δεν του έχει μιλήσει κανείς για τη δεξιά του Κυρίου;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και στο BBCδεν ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν «σήμερα παίζουμε θέμα για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα».

ΑΛΛΑ περιμένω να μπει η Σαρακοστή για να δω πώς θα παρουσιάσουν το θέμα του… μακεδονικού χαλβά. Εκεί θα βγάλω τα τελικά μου συμπεράσματα.

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει