Η ληστεία ήταν… σκηνοθετημένη

Χιλιοπαιγμένο το σενάριο, κάκιστη η σκηνοθεσία
ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ

Εκ των έσω οι δράστες του «χτυπήματος» σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Οι απρόσεκτες κινήσεις και οι αντιφάσεις, στις οποίες έπεσε κατά την εξέτασή του υπάλληλος του πρακτορείο του ΟΠΑΠ στις Μοίρες, όπου χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε ληστεία, δεν πέρασαν απαρατήρητες από αστυνομικούς της Υ.Α Ηρακλείου, οι οποίοι εξιχνίασαν την υπόθεση, προχωρώντας στη σύλληψη δύο ατόμων, τα οποία τελικά ομολόγησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ληστεία χαρακτηρίζεται ως σκηνοθετημένη και μάλιστα από εργαζόμενο στην επιχείρηση, αλλά και νεαρής ηλικίας κάτοικο της περιοχής και φίλο του. Το κλιμάκιο της Ασφάλειας που βρέθηκε στον χώρο κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ενώ και τα δεδομένα που προέκυπταν από την αυτοψία που έγινε  δεν «κολλούσαν» με τα όσα απεικονίζονταν στο βίντεο.

Έτσι η ληστεία εξιχνιάστηκε σε πολύ σύντομο χρόνο, ενώ οι έρευνες από χθες το μεσημέρι και μετά εστιάζονταν στον εντοπισμό και τη συλλογή της λείας των δραστών, η οποία ήταν περίπου 18 χιλιάδες ευρώ.

Ο υπάλληλος του καταστήματος που ήταν την ώρα του κλεισίματος, καθώς δύο άλλοι υπάλληλοι είχαν σχολάσει νωρίτερα,  δήλωσε αρχικά στους αστυνομικούς ότι ο ληστής που μπήκε γύρω στις 2 τη νύχτα της Τετάρτης  είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας μεταξύ άλλων και μια αποκριάτικη μάσκα.

Το πρακτορείο, όπως είπαν αστυνομικοί και κάτοικοι της περιοχής, λειτουργεί τις καθημερινές μέχρι τις 2 τη νύχτα. Έτσι, ο μεταμφιεσμένος άνδρας που ήταν στο κόλπο μπήκε λίγο πριν το κλείσιμο και με την απειλή όπλου απείλησε –σύμφωνα πάντα με την πρώτη κατάθεση- τον υπάλληλο, ηλικίας 37 ετών

Ο  μεταμφιεσμένος δράστης φαίνεται να κινήθηκε στον χώρο για να αποσπάσει τα χρήματα, τα οποία ήταν περίπου 18 χιλιάδες ευρώ. Οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο εξέτασαν με πολλή προσοχή οι αστυνομικοί. Στο χώρο ο ένοπλος ληστής παρέμεινε ελάχιστα λεπτά.

Έφυγε με τα πόδια, όπως κατέθεσε ο 37χρονος υπάλληλος,  με κατεύθυνση προς το Τυμπάκι. Το πρακτορείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, άνδρες του οποίου βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο, ενώ λίγη ώρα μετά στις Μοίρες κατέβηκε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, η οποία ανέλαβε και τη διερεύνηση της υπόθεσης

Στο σκοτάδι η ληστεία στην Αγία Βαρβάρα

Σε αντίθεση με τη ληστεία στις Μοίρες, η οποία εξιχνιάστηκε άμεσα, εκείνη που σημειώθηκε στις 18 του μήνα στην Αγία Βαρβάρα, φαίνεται να δυσκολεύει τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στη ληστεία που έγινε στο πρακτορείο της Αγίας Βαρβάρας, ο ένας εκ των δύο ληστών πλησίασε τον γκισέ που ήταν η υπάλληλος και αφού άφησε το όπλο του στον πάγκο, αφαίρεσε τα χρήματα. Ο συνεργός του βρισκόταν στην είσοδο του πρακτορείου και σημάδευε την υπάλληλο με το όπλο του. Η φυγή τους από το σημείο έγινε με αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει βρεθεί και με λεία 1.800 ευρώ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει