Βραβείο στον πρωτοπρεσβύτερο, θεολόγο και γλύπτη, παπα-Μανόλη Καλαϊτζάκη

Στον πρωτοπρεσβύτερο, θεολόγο, γλύπτη, ξυλογλύπτη, ακαδημαϊκό και συνεργάτη της «Π», πατέρα Μανόλη Καλαϊτζάκη, (παπα-Μανόλη) www.papa-manolis.gr, απονεμήθηκε το Βραβείο τιμής ένεκεν έτους 2019, αφιέρωμα στον Ρήγα  Φεραίο.

Η βράβευση έγινε  πρόσφατα από την «Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών»  ΔΕΕΛ, www.somateiodeel.blogspot.com,   για το συγγραφικό του έργο, (βλ. GoogleΔΕΕΛ ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ).

Ο  βραβευμένος κληρικός,  αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Κρήτη  για την ίδρυση της «Σχολής Γλυπτικής-Ξυλογλυπτικής» της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Βραβείο στον πρωτοπρεσβύτερο, θεολόγο και γλύπτη, παπα-Μανόλη Καλαϊτζάκη

Σημειώνεται ότι   τα ως άνω βραβεία απονεμήθηκαν από τη ΔΕΕΛ, με πρωτοβουλία της πολυβραβευμένης, άξιας και δραστήριας προέδρου της Διεθνούς και της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών «Θεά Αθηνά», λογοτέχνιδας, ποιήτριας και ακαδημαϊκού, κυρίας Χρυσούλας Βαρβέρη Βάρρα,  σε ξένους και Έλληνες  υπηρέτες των γραμμάτων και των τεχνών.

Αφορμή των βραβείων υπήρξε η έκθεση της Βουλής των Ελλήνων με θέμα «Ρήγας και επανάσταση», η  οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο συμπληρώσεως των  220 χρόνων από τον θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή.

Εγκαινιάστηκε  τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και αποτέλεσε αλλά και αποτελεί  προοίμιο εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί  με αφορμή την επικείμενη  συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει