ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ: “Αφήνεις φεύγοντας δυσαναπλήρωτο κενό”

Ήρθαμε σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2019 όλοι εδώ. Οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου και όσοι είχαν την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρίσουν.

Ήρθαμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής και εκτίμησης σ’ εσένα αγαπημένε μας ξάδελφε Μιχάλη Παπουτσάκη.

Οι στιγμές είναι για όλους μας δύσκολες και νιώθω απροετοίμαστη και μεγάλη ευθύνη, γιατί φοβάμαι μήπως τα φτωχά μου λόγια δεν αποδώσουν το μεγαλείο σου.

Γεννήθηκες σε ένα μικρό χωριό και αγαπημένο, την Αρμάχα Πεδιάδος.

Οι γονείς σου σε μεγάλωσαν μέσα σε δύσκολους καιρούς με σταθερές και ξεκάθαρες χριστιανικές αρχές και διέπλασες έναν χαρακτήρα έντιμο, ηθικό, γεμάτο από προσφορά, καλοσύνη και φιλοξενία.

Μετά τις γυμνασιακές σου σπουδές στο Καστέλλι Πεδιάδος φοίτησες στην Σχολή Χωροφυλακής στην Αθήνα και εν συνεχεία υπηρέτησες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Από την ακριτική Δράμα και Θεσσαλονίκη μέχρι τα Σφακιά και τη Σητεία, τις Μάλλες και τέλος το Ηράκλειο όπου και τερμάτισες τον εργασιακό βίο σου.

Παντού εργάστηκες με γνώμονα το καθήκον και την απόδοση δικαιοσύνης.

Άτομο κοινωνικό και ευχάριστο με ευγένεια ψυχής και ανθρωπιά, άφησες παντού το στίγμα σου και από όπου κι αν πέρασες οι άνθρωποι σε θυμούνται με αγάπη.

Ήσουν άξιος πατέρας, καλός οικογενειάρχης, λατρεμένος σύζυγος, καλός συγγενής, φίλος, γείτοντας, αδελφός.

Είχες την ευτυχία να δημιουργήσεις μια καλή και άξια οικογένεια.

Με μια σύζυγο, η οποία στάθηκε πιστή στο πλευρό σου μέχρι την τελευταία στιγμή με αγάπη, καρτερικότητα, υπομονή, καλοσύνη.

Αλλά σου χάρισε και δύο εξαιρετικά παιδιά, τα οποία όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια μαζί με την αγαπημένη σου σύζυγο Μαρίκα βρίσκονταν δίπλα σου καθημερινά και άξια θα συνεχίσουν να τιμούν το όνομά σου.

Αφήνεις φεύγοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

Θα στερηθούμε την καλοσύνη σου, την πραότητα, το βλέμμα σου το ήρεμο και γαλήνιο. Όμως θα είσαι  πάντοτε στη σκέψη μας.

Και να ξέρεις, το ποτήρι σου και το πιάτο θα είναι πάντοτε εκεί.

Καλό σου ταξίδι.

 

Μαίρη Ψυλλάκη-Πλακίδα

φαρμακοποιός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει