ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: “Να προστατεύσουμε τους νέους από τις μάστιγες της εποχής

«Οφείλουμε να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο αύριο στη νέα γενιά. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τους νέους μας από τις μάστιγες της εποχής».

Αυτό δήλωσε ο γραμματέας Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου, στη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Τροχαία Ατυχήματα, Εξαρτήσεις, Αλκοόλ: Τα αγκάθια για τη Νέα Γενιά- Οι δεσμεύσεις μας για την επόμενη μέρα» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο χθες. Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες και στη Γέργερη.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ Γιάννης Λιονάκης,  η αναπληρωτής γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της ΝΔ κ. Ελευθερία Κωστάκη, και ο αναπληρωτής γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑΜεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Μανώλης Μαράκης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο γραμαμτέας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι σημαντικός παράγοντας στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, αναφέροντας πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει στην ενίσχυση των νοσοκομειακών φορέων και φορέων υγείας για την καλύτερη και πιο ποιοτική αντιμετώπιση περιστατικών αλκοολισμού.

Αναφερόμενος στους στόχους της Νέας Δημοκρατίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστήριξε πως εντάσσονται, η ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα της νέας γενιάς, με ενημέρωση και διάλογο στο σχολείο, στο σπίτι, η συστηματική ενημέρωση και ενθάρρυνση των πολιτών, η δημιουργία εθνικής πλατφόρμας ενημέρωσης των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας και ειδικά προγράμματα στα σχολεία, για παιδιά και γονείς, που αφορούν τη διατροφή, τον εθισμό, την κατανάλωση αλκοόλ.

«Χρειάζεται ένα ευσυνείδητο και υπεύθυνο πρόγραμμα δράσης, ένα πρόγραμμα που η ΝΔ έχει τολμήσει να παρουσιάσει στους πολίτες.

Σε συνεργασία με φορείς διαμόρφωσε τους βασικούς άξονες δράσης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης για να προσθέσει μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί να στηρίξει με κάθε τρόπο αυτήν την προσπάθεια, ενώ η Νέα Δημοκρατία προτείνει, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, μια νέα εθνική πολιτική για τα ναρκωτικά, όπου δίνεται έμφαση στην πρόληψη, στην ενημέρωση των μαθητών, των φοιτητών, της νέας γενιάς και των ευάλωτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει