Αυξήθηκαν οι επιβάτες από το αεροδρόμιο Χανίων

Ανάμεσα στις περιοχές που σημείωσαν διψήφια άφιξη επισκεπτών για τον Φεβρουάριο, βρίσκεται και η Κρήτη.

Οι αυξήσεις του αριθμού επιβατών στα 14 συνολικά αεροδρόμια που υπάρχουν στη χώρα, παρουσίασε αύξηση της τάξης του 13,6 %, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η εταιρία Fraport Greece που συγκρίνει τις αφίξεις με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Οι ταξιδιώτες που μετακινήθηκαν συνολικά στα 14 αεροδρόμια της χώρας έφθασαν τους 590.000.

Με βάση τα ίδια στοιχεία η εγχώρια κίνηση σημείωσε αύξηση της τάξης του 8 %, ωστόσο το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων, καθώς και τα αεροδρόμιο σε Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Μύκονο, Κω, Άκτιο, Σάμος και Μυτιλήνη να παρουσιάζουν διψήφια αύξηση.

Παρόμοιες αυξητικές τάσεις παρουσιάζονται στα αεροδρόμια Κερκύρας, Ζακύνθου και Θεσσαλονίκης. Στον αντίποδα, οι επιβάτες εσωτερικού στα αεροδρόμια Καβάλας, Ρόδου και Σκιάθου ήταν χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2018.Το αρνητικό πρόσημο στο αεροδρόμιο της Καβάλας, οφείλεται, όπως εξηγεί η εταιρεία, στο γεγονός ότι την ίδια περίοδο το 2018, αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» αντί του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», όπου πραγματοποιούνταν έργα στον διάδρομο αποπροσγείωσης.

Αναφέρεται ότι, στην αύξηση της διεθνούς κίνησης συνέβαλε σημαντικά το αεροδρόμιο των Χανίων, αλλά και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό πως η κίνηση στα δύο αεροδρόμια αυξήθηκε τον Φεβρουάριο κατά 26,2 %. Διψήφια νούμερα παρουσίασαν επίσης, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό τα αεροδρόμια σε Άκτιο και Ρόδο.

Συνολικά, το πρώτο δίμηνο του 2019 περίπου 1,21 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 12,9%, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των διεθνών πτήσεων κατά 24,9%.

Η εγχώρια κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019 παρουσίασε αύξηση ύψους 7,4%.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει