Γιάννης Κουράκης: «Αλλάξαμε το Ηράκλειο»

Τη συμβολή του στην ανέγερση του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο 3.7.5» κ. Γιάννης Κουράκης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων:  «μόλις αναλάβαμε το 2003, προχωρήσαμε άμεσα και συστηματικά στην επικαιροποίηση των μελετών, στην εξασφάλιση της χρηματοδότησής του με ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πολιτισμός» του ΥΠΠΟ και το ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια δημοπρατήσαμε το έργο και στο τέλος του 2006 εγκαταστήσαμε τον εργολάβο.

Έτσι, άρχισε να προχωράει και να παίρνει σάρκα και οστά αυτό το οραματικό για το Ηράκλειο έργο, που σήμερα βλέπουμε να φτάνει στο πέρας του, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κατασκευάστηκε επί των ημερών μας, όταν και αποδόθηκαν σε χρήση πολλές αίθουσες.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν σε αυτό το εμβληματικό έργο και ιδιαίτερα όλους που εργάστηκαν για την κατασκευή του. Ιδιαίτερα χαιρόμαστε, γιατί το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το αγκάλιασαν και αυτοί που το πολέμησαν σκληρά και απόλαυσαν τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Το όραμα μας για το Ηράκλειο, που είναι η δημιουργία ενός μοναδικού ευρωμεσογειακού προορισμού υψηλού επιπέδου με ποιότητα ζωής και ευημερία για τους πολίτες, υπηρετήθηκε με συνέπεια την περίοδο του 2003 -2014, καθώς πέρα από το ΠΚΣΗ ολοκληρώσαμε αρκετές από τις βασικές υποδομές της πόλης, έργα ανάπλασης και αξιοποίησης των τειχών που ανέδειξαν τη σύγχρονη εικόνα του Ηρακλείου και ώθησαν την πόλη μας στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Η αξιοποίηση του ΠΣΚΗ όμως συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο, διότι μετά την ολοκλήρωση της υποδομής και για να επιτελέσει τον σκοπό του, χρειάζεται τη συνεχή φροντίδα μας.

Απαιτείται μια συντονισμένη διοικητική και τεχνική προσπάθεια οργάνωσης των διαθέσιμων πόρων (οικονομικών πόρων, ανθρώπινου δυναμικού και τεχνολογικών εργαλείων), μία διαρκής υποστήριξη στις λειτουργίες του και μία εμπνευσμένη καλλιτεχνική διαχείριση, για να αποδώσει όχι μόνον στον τομέα του Πολιτισμού, αλλά και στον τομέα των συνεδρίων τα οποία αναμένεται να επιφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην πόλη μας.

Πάνω από όλα πρέπει το ΠΣΚΗ να αποτελέσει απόκτημα όχι κάποιας ελίτ αλλά του απλού πολίτη».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει