Καρναβάλι με… ξύλο

Καταγγελία για ξυλοδαρμό ακτιβιστών-καρναβαλιστών

Αίσθηση έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε προχθές κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού στο Αρκαλοχώρι, όπου ομάδα ακτιβιστών θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι ήρθαν αντιμέτωποι με τους διοργανωτές οι οποίοι είχαν αντίθετη γνώμη…

Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες δεν έλειψαν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι δημοτικοί παράγοντες μηνύθηκαν γιατί έκαναν χρήση βίας για να αποτρέψουν τις κινήσεις των ακτιβιστών.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ομάδα περίπου δέκα ατόμων μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και Γάλλοι ακτιβιστές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το νέο αεροδρόμιο και να πραγματοποιήσουν πορεία στο τέλος του καρναβαλιού.

Η  συγκεκριμένη ομάδα με τα συγκεκριμένα άτομα είχε και παλαιότερα αναζητήσει ερείσματα και επαφές με συλλογικότητες που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο, αλλά είχε φύγει από τη χώρα για να επανακάμψει σχετικά πρόσφατα και να διεκδικήσει λόγο και άποψη για το μείζον θέμα της περιοχής.

Έτσι λοιπόν προχθές το πρωί ζήτησαν να πάρουν και οι ίδιοι μέρος στην καρναβαλική εκδήλωση και να εκφράσουν με τον δικό τους τρόπο την αντίθεσή τους στην κατασκευή του νέου αερολιμένα. Την πρόθεσή τους αυτή δεν είδαν με καλό μάτι οι διοργανωτές, οι οποίοι ήθελαν να αποφύγουν το καρναβάλι να πάρει πολιτική χροιά, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση, στη διάρκεια της οποίας έπεσαν και μερικές «ψιλές».

Η κατάληξη του θερμού επεισοδίου ήταν η ομάδα των Γάλλων που συμμετείχαν στην ομάδα εκείνων που διαμαρτύρονται για το νέο αεροδρόμιο να υποβάλει μήνυση κατά των ομάδων περιφρούρησης που είχαν αναλάβει την επιτήρηση του καρναβαλιού, αλλά και κατά συγκεκριμένων εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει