Πρόσωπα του μύθου και της ιστορίας της Αντίστασης στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου

Η παράσταση “Άσυμβίβαστη- Grenzganger: Η Διαχωριστική Γραμμή” θα παρουσιαστεί στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή  15 Μαρτίου  στις 9.30 το βράδυ.

Η παράσταση  έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα και γίνεται υπό την αιγίδα του  ΕΚΗ  (Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου).

“Ασυμβίβαστη- Grenzgänger: Η Διαχωριστική Γραμμή” είναι μια συμπαραγωγή του θεάτρου Όμμα Στούντιο (Ελλάδα) και του Studio 7 -Theaterwerkstatt für aktiv Kultur eV(Schwerte-Γερμανία).

Στη σκηνή συναντώνται η Ουρλίκε Μάινχοφ και η Αντιγόνη, πρόσωπα του μύθου και πρόσωπα της ιστορίας της Αντίστασης. Μια προσέγγιση του φαινομένου της τρομοκρατίας και του ένοπλου αγώνα, αλλά και της ποιητικότητας της Αντίστασης.

Η συνεργασία έγινε μετά από το κοινό προβληματισμό των δύο θεατρικών οργανισμών για το πρόβλημα της «τρομοκρατίας» αλλά και την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη. Θέσαμε ερωτήματα όπως τι σημαίνει αντίσταση, δημοκρατική συνείδηση και συμμετοχή, αφύπνιση, επιβολή, ποδηγέτηση αλλά και ποια η διαφορά της βίας με τη μη βία.

Παράσταση στα Ελληνικά και Γερμανικά (μετ. γερμανικού κειμένου στο πρόγραμμα).

Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Μειωμένο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άνεργοι, Α.μ.Ε.Α., Πολύτεκνοι).

Η παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ).Τα μέλη των σωματείων αλλά και οι οικογένειές τους θα παρακολουθήσουν την παράσταση με μειωμένο εισητήριο και συγκεκριμένα 5 ευρώ το κάθε άτομο.

Σύνθεση κειμένων για το θέατρο Όμμα Στούντιο: Αντώνης Διαμαντής Δραματουργία και σύνθεση κειμένων για το Studio 7 βασισμένα στην “Αντιγόνη” του Σοφοκλή: Christoph Falke. Σκηνοθεσία: Christoph Falke – Αντώνης Διαμαντής.

Σκηνικά – Κουστούμια: Κώστας Μακάκης Φωτισμοί: Αντώνης Διαμαντής Ζωντανή Μουσική: Κώστας Μακάκης (Βιολί), Αντώνης Διαμαντής (Κιθάρα, Κρουστά) Παραγωγή: Θέατρο Όμμα Στούντιο (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία- Ηράκλειο Κρήτης,Ελλάδα) και Studio 7 -Theaterwerkstatt für aktiv KultureV(Schwerte-Γερμανία). Παίζουν: Simon Bronikowski, Patricia Marioli, Simon Bronikowski, Patricia Marioli, Ειρήνη Κουτσάκη, Αντώνης Διαμαντής, Κορίνα Αποστολοπούλου, Κώστας Μακάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει