Ξεφάντωσαν με τα Καρναβάλια στην Κρήτη

Με κέφι, χορό, τραγούδι και πρωτότυπες στολές γιόρτασαν οι Κρητικοί την τελευταία Κυριακή των Αποκριών.

Στο επίκεντρο το Ρέθυμνο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του Ρεθύμνου, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, θεσμός δεκαετιών με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών, χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Κρήτη, το εξωτερικό αλλά και ομογενείς οι οποίοι έχουν «τάμα» να μην λείψουν από τη γιορτή χαράς, κεφιού και δημιουργίας.

Τριάντα οχτώ ομάδες με ευφάνταστα άρματα, στολές και χορευτικές φιγούρες, και πάνω από 15.000 ένστολοι της καλής διάθεσης και της σύμπνοιας στη συμμετοχή της αλήθειας όπως λένε για τη ζωή αλλά και του Χορού στο Χώρο και το Χρόνο, όπως ήταν το φετινό σύνθημα, ξεσήκωσαν την πόλη και χειροκρότησαν το φευγιό του βασιλιά Καρνάβαλου μέσα σε τυμπανοκρουσίες και λαμπερά καπνογόνα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους όχι σε έναν χρόνο αλλά το φθινόπωρο οπότε και θα ξεκινήσουν πάλι τις ετοιμασίες τους για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020.

Έξυπνα μηνύματα, σάτιρα για τα τεκταινόμενα, την πολιτική, την οικονομική κρίση, τις εκλογές, τραγούδια με νόημα αλλά και στολές που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα των ομάδων και των συμμετεχόντων, βοήθησαν στην εκτόξευση του κεφιού. Τοπικοί άρχοντες, αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, επιχειρηματίες, αλλά και μαθητές μαζί με τους φοιτητές συμμετείχαν στην έκρηξη της τελευταίας ημέρας της Αποκριάς.

Μαλιώτικο Καρναβάλι
Το Μαλιώτικο Καρναβάλι ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Μαλιώτικο Καρναβάλι

Κάτι από… Ρίο είχε και φέτος το καρναβάλι στα Μάλια, προορισμό που επέλεξαν και φέτος πολλοί Κρητικοί. Περισσότεροι από 2.000 μασκαράδες και 25 άρματα έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση της ανατολικής Κρήτης. Ιάπωνες, Γαλάτες, πριγκίπισσες, σούπερ ήρωες ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων. Οι διοργανωτές είχαν θέσει τον πήχη ψηλά για φέτος και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε ακόμα και τις δικές τους προσδοκίες.

Οι Γιοκαρίνης, Μηλιώκας, Παπαδόπουλος και Ζιώγαλας ρόκαραν στο Αρκαλοχώρι
Οι Γιοκαρίνης, Μηλιώκας, Παπαδόπουλος και Ζιώγαλας ρόκαραν στο Αρκαλοχώρι

Καρναβάλι στο Αρκαλοχώρι

Χιλιάδες θεατές ξεφάντωσαν και φέτος με  πολύ κέφι, ζωντάνια  και αυθεντική, χορευτική και καρναβαλική διάθεση την Κυριακή 10 Μαρτίου στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Αρκαλοχώρι.

Με τον καιρό να είναι σύμμαχος, μικροί και μεγάλοι δημότες αλλά και επισκέπτες κατέκλυσαν από νωρίς του κεντρικούς δρόμους του Αρκαλοχωρίου. Συνολικά 18 άρματα και πεζοπόρα τμήματα με  1.200 καρναβαλιστές, χειροκροτήθηκαν για τις ευρηματικές ιδέες με  γερές δόσεις σάτιρας ενώ  όλοι μαζί χόρεψαν στον ρυθμό της μουσικής σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού. Ακολούθησε μεγάλη συναυλία  με τους Γ. Γιοκαρίνη, Γ. Μηλιώκα, Λ. Παπαδόπουλο και Ν. Ζιώγαλα και μέσα σε ένα ξέφρενο γλέντι με τους καρναβαλιστές και τους παρευρισκόμενους να γίνονται ένα και να γιορτάζουν με την καλύτερη διάθεση

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, απέστειλε ένα θερμό ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει