ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Δυσμενής διαβίωση και επιπλέον μόρια

Μαζί με τους Αστυνομικούς σταθμούς στη Χώρα Σφακίων, στα βουνά του Ολύμπου, στη Ψέριμο και ο Αστυνομικός Σταθμός στο Οροπέδιο Λασιθίου χαρακτηρίζεται πλέον ως υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ σε περιοχή δυσμενούς διαβίωσης.

Αυτό αποφασίστηκε από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, οι οποίες έκαναν δεκτό το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου, εκπρόσωποι της οποίας είχαν ενημερώσει σε διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που εργάζονται εκεί.

Πλέον με την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, ο συγκεκριμένος Αστυνομικός Σταθμός θα δίνει τη δυνατότητα στους εκεί υπηρετούντες ένστολους να μοριοδοτούνται με επιπλέον δύο μόρια το χρόνο και σε συντομότερο χρόνο σε σχέση με το παρελθόν να επιτύχουν τη μετάθεση σε περιοχές που επιθυμούν.

Το θέμα είχε γράψει τον περασμένο Δεκέμβριο η «Π», οπότε και είχαν ξεκινήσει οι επαφές των συνδικαλιστών από το Λασίθι για να πείσουν τους προϊσταμένους τους για την αναγκαιότητα της ικανοποίησης αυτού του αιτήματος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης
Ο κ. Γ. Καρτσάκης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης μάς είπε ότι η αλλαγή αυτή έχει ως ισχύ της την αρχή του έτους για τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον Α.Σ Λασιθίου που έχει οργανική δύναμη εννέα άτομα, υπηρετούν πέντε.

Με την εξέλιξη όμως αυτή, «ο Αστυνομικός Σταθμός θα γίνει πόλος έλξης για τους συναδέλφους που θέλουν να συγκεντρώσουν μόρια για να μετατεθούν στις περιοχές που επιθυμούν».

Όπως λέει ο κ. Καρτσάκης «εξηγήσαμε στην πολιτική και φυσική ηγεσία τα προβλήματα που υπάρχουν σε μία περιοχή όπου ο τομέας αστυνόμευσής της ξεκινά από υψόμετρο 840 μέτρα έως 2148 μέτρα, με κακό οδικό δίκτυο, το απομακρυσμένο της περιοχής από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή το Ηράκλειο και τα Χανιά, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με μέσο όρο ετήσιας θερμοκρασίας τους 13 βαθμούς και τα πολλά χωριά που αστυνομεύει»

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο πλευρό των αστυνομικών είναι και ο δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου, ο οποίος έχει εξασφαλίσει κονδύλι για τη δημιουργία νέου Αστυνομικού Σταθμού».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει