ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Κι άλλη γιατρός  στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη

Την υποψηφιότητα της γιατρού-ογκολόγου Γεωργίας Μηλάκη ανακοίνωσε μετά από συνάντησή τους ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η Γεωργία Μηλάκη, γεννημένη στο Ηράκλειο με καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου, είναι παντρεμένη με τον γιατρό Κωνσταντίνο Βροντάκη και έχουν δύο παιδιά.

Η Γεωργία Μηλάκη, που θα είναι υποψήφια σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, δηλώνει ότι θέλει ν’ αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο επιτυχές έργο που ήδη συντελείται.

Η κυρία Μηλάκη μπορεί ν’ ασχολείται πρώτη φορά με τα κοινά αλλά στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη θα συναντήσει ένα οικείο της πρόσωπο.

Τον επίσης ογκολόγο και εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Υγείας Λάμπρο Βαμβακά, με τον οποίο και έχει συνεργαστεί σε επιστημονικό επίπεδο.

 

κανείς δεν έχει ξεχάσει την αντιπεριφερειάρχη Βιργινία Μανασάκη

Βραβείο τιμής και μνήμης

Στις 1 το μεσημέρι της προσεχούς Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής του βραβείου «Βιργινία Μανασάκη», στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο θεσπίστηκε από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης στη μνήμη του στελέχους του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και της Περιφέρειας, που “έφυγε” νωρίς και πάνω στην πιο δημιουργική της φάση.

Στη διαγωνιστική διαδικασία έλαβαν μέρος συνολικά 38 διδακτορικοί φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα, με την Επιτροπή να καταλήγει ομόφωνα στον διδακτορικό φοιτητή Ηλία – Ιωάννη Παπαηλία.

 

…”Άξιζε” και ο Μανόλης

«ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ αξίζει» είναι το όνομα που έδωσε στην παράταξή της η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη.

Σημειολογικά η επιλογή της κ. Σχοιναράκη μάς γυρίζει πολλά χρόνια πίσω…

Τόσα ώστε να συναντήσουμε τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε στην πολιτική Μανόλη Κεφαλογιάννη, κάτω από το όνομα του οποίου στις αφίσες της εποχής υπερτονιζόταν το «Αξίζει».

 

κόμβος της Αγίας Πελαγίας

Μια υπογραφή για τους κόμβους

Μα τι γίνεται τελικά με τους περιβόητους κόμβους της Αγίας Πελαγίας, που έχουν περάσει από σαράντα κύματα;

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου η πίεση θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά και οι κάτοικοι που τόσες φορές έχουν κινητοποιηθεί για το αναγκαίο έργο θα ήταν πιο ενεργοί, δεν κουνιέται φύλλο.

Προφανώς και οι υποψήφιοι και οι κάτοικοι έχουν πειστεί ότι είμαστε στο τέλος της τελικής ευθείας για τη δημοπράτηση, για την οποία εκκρεμεί, λέει,  ακόμα μια υπογραφή. Άντε να δούμε πότε θα πέσει…

 

επίσημη επίσκεψη του Ιρλανδού πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ ομοφυλόφιλου ηγέτη στην Ουάσιγκτον, συνοδευόμενου από τον σύντροφό του.

Με τον σύντροφό του στην Ουάσινγκτον

Παλιότερα θα λέγαμε: πάει χάλασε ο κόσμος.

Τώρα απλώς λέμε: άλλαξε ο κόσμος.

Κι όλα αυτά με αφορμή την πρώτη επίσημη επίσκεψη ομοφυλόφιλου ηγέτη στην Ουάσιγκτον, συνοδευόμενου από τον σύντροφό του.

Ο λόγος για τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, που βλέπουμε στη φωτογραφία με τον σύντροφο του δρ Ματ Μπάρετ, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και την αδελφή του.

 

@patris
Κάποτε έκαναν από τα ΜΜΕ αγιογραφίες στην οικογένεια Κόκκαλη. Τώρα οι ίδιες πένες εξαπολύουν μύδρους! Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί και τα… αφεντικά (τους).
Sokrates

 

Συνωστισμός στο… ΚΤΕΛ

Το πρώην «Αθηνά» έχει την τιμητική του στις παρουσιάσεις που κάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ηρακλείου.

Το… κόσμημα που έφτιαξε το ΚΤΕΛ Ηρακλείου αποτελεί πόλο έλξης των υποψηφίων.

Εκεί παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, εκεί δήλωσε «παρούσα» το βράδυ της Πέμπτης η Ευαγγελία Σχοιναράκη- Ηλιάκη, εκεί θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στις 7 το βράδυ τις θέσεις της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» ο επικεφαλής της Γιώργος Σισαμάκης.

Να δούμε στο τέλος αν ο εμβληματικός χώρος μπορεί ν’ αποτελέσει αφετηρία για το δρομολόγιο στην εξουσία.

 

ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κληρονόμος

Οι προσκλήσεις άργησαν… πέντε ημέρες

Τέλος στον διάλογο και τα σχόλια που δημιούργησε η απουσία του από την πρεμιέρα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου επιχειρεί να δώσει με νέα επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Κληρονόμος, απονέμοντας δίκιο τόσο στον ίδιο όσο και στη ΔΕΠΤΑΗ… Η επιστολή του προς την «Π» έχει ως εξής:

«Αγαπητή “ΠΑΤΡΙΣ”

Τελικώς, όλοι είχαμε δίκιο…

Και η ΔΕΠΤΑΗ που έστειλε τις προσκλήσεις και εγώ που έχασα την εκδήλωση-συναυλία στο Πολιτιστικό μας Κέντρο!

Εν τέλει, παρέλαβα τις προσκλήσεις… πέντε (5) ολόκληρες μέρες μετά την εκδήλωση και συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου και ώρα 15.00 (απογευματινή) και οκτώ (8) ημέρες μετά την αποστολή τους.

Αυτά και τέλος.

Ευχαριστώ και πάλι

Κώστας Κληρονόμος».

Με το ψηφοδέλτιο της «ΣυνΠΡΑΞΗΣ» του Πέτρου Ινιωτάκη συντάσσεται η «Άμεση Δημοκρατία» και η επικεφαλής της Μόνα Αμανατίδου.

Συμπράττουν Πέτρος και Μόνα

Με το ψηφοδέλτιο της «ΣυνΠΡΑΞΗΣ» του Πέτρου Ινιωτάκη συντάσσεται η «Άμεση Δημοκρατία».

Το ανακοίνωσε η επικεφαλής της Μόνα Αμανατίδου χθες, παρουσία του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Λεωνίδα Ζαμπετάκη και φυσικά του Πέτρου Ινιωτάκη.

«Συμπορευόμαστε στον κοινό αγώνα για τις δημοτικές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μόνα Αμανατίδου.

 

Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις

«Κυβερνητική μεθόδευση για την απόκρυψη από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους των μειωμένων συντάξεων που προκύπτουν από τον Νόμο Κατρούγκαλου» καταγγέλλουν με κοινή ερώτησή τους 4 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση- δικαιολογία της Έφης Αχτσιόγλου.

 

TURKOFAGOS στην κάννη του όπλου που φέρεται να χρησιμοποίησε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

 Ο Νικηταράς και το… όπλο

Αν έλεγες σε κάποιον Έλληνα να σου βάλει ένα όνομα μπροστά από το επίθετο «Τουρκοφάγος», θα σου έλεγε αβίαστα τον Νικηταρά, καθώς αυτά έγραφε η Ιστορία που διδαχθήκαμε στα σχολεία.

Πώς τώρα το εν λόγω επίθετο βρέθηκε γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες (TURKOFAGOS) στην κάννη του όπλου που φέρεται να χρησιμοποίησε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας είναι μια ιστορία προς διερεύνηση.

Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου AR-15 το οποίο έχει υποστεί τροποποιήσεις.

Οι σχετικές φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο Twitter του Αυστραλιανού δράστη πριν την επίθεση.

 

 

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η ΝΔ

Με τους βουλευτές της, τους υποψηφίους ευρωβουλευτές της και όλα τα στελέχη της να βρίσκονται  πλέον καθημερινά σε όλη τη χώρα μπαίνει η ΝΔ στην τελική ευθεία των πολλαπλών εκλογών που έρχονται. Ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών που έχει κεντρικό στόχο να αναδείξει το κυβερνητικό της σχέδιο είναι ήδη σε εξέλιξη υπό τον σχεδιασμό του γραμματέα της Λευτέρη Αυγενάκη. Πρόγραμμα που πλαισιώνει τις περιοδείες που έχει ήδη αρχίσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας τον προεκλογικό ρυθμό.

 

Ομιλίες Αυγενάκη

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος ο Λευτέρης Αυγενάκης θα πραγματοποιήσει σήμερα εκδήλωση στις Γούρνες με θέμα: «Ενεργοποιώντας το Επιστημονικό Κεφάλαιο της Πατρίδας μας» και αύριο Κυριακή εκδήλωση στην Επισκοπή με θέμα «Καινοτομία & Πρωτογενής Τομέας: Αγροτουρισμός, Αγροδιατροφή, Κτηνοτροφία». Επίσης στο Ηράκλειο, την Πέμπτη 28 Μαρτίου θα μεταβεί  ομάδα  με επικεφαλής τον κ. Γ. Γεωργαντά, τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και τον κ. Κ. Τασούλα, βουλευτή Ιωαννίνων.

 

Με Λυγερό ο Ανδρικάκης

Με την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» του Ηλία Λυγερού κατέρχεται ως υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό από τη σελίδα του στο facebook.

“Για μένα” αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του  “πολύ σημαντικό κριτήριο για την απόφασή μου είναι το γεγονός ότι αυτή η παράταξη είναι το ουσιαστικό αποτύπωμα της Αριστεράς στην αυτοδιοίκηση, σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ενόψει των εκλογών του Μαΐου”.

 

Με Βρύσαλη ο Δανδουλάκης

Υπενθυμίζεται ότι ένας άλλος συνάδελφος, συνταξιούχος πια, ο Μανόλης Δανδουλάκης, θα δώσει το δικό του αγώνα στις δημοτικές εκλογές, με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Δημήτρη Βρύσαλη.

 

Μονοδρομήσεις στο κέντρο

Σε δύο σημαντικές μονοδρομήσεις στο κέντρο του Ηρακλείου προχωρά το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου.

Η πρώτη μονοδρόμηση αφορά στην οδό Ερωτοκρίτου με κατεύθυνση από Λόρδου Βύρωνα προς Θεοτοκοπούλου και η δεύτερη στην οδό Αλμυρού με κατεύθυνση από την οδό Αρκολέοντος προς την Λόρδου Βύρωνος.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει