Η Αριστερά γύρισε… 180 μοίρες δεξιά!

Η Αριστερά έπαθε… αμνησία. Ξέχασε πώς ήταν, όταν ήταν Αριστερά στο 4% με τις θεωρίες, τους κανόνες, τις φαντασίες κ.λπ., που στην πράξη γίνονται όλα μια χαρά διά μαγείας. Χτυπάς το ραβδί και το κάθε ψέμα γίνεται αληθινό. Χτυπάς την πέτρα και γίνεται χρυσός. Χτυπάς το… κεφάλι σου και βγάζει άχυρα! Χτυπάς τα κεφάλια των ψηφοφόρων και γεμίζουνε… σανό!

Μόλις όμως διά μαγείας ήρθε στην εξουσία και ξέχασε τις αριστερές θεωρίες, αντί να κυβερνά αριστερά, άρχισε να κυβερνά… όλο δεξιά! Το πήρε όλο δεξιά και παραλίγο να γκρεμιστεί! Οι φανταστικές θεωρίες γυρίσανε… 180 μοίρες και γίνανε όλες δεξιές και ακροδεξιές!

Αφού αποτύχανε και οι δεξιές πολιτικές, λόγω… μπερδέματος, προσπαθεί τώρα να καταλάβει τον μεσαίο χώρο, ο οποίος έχει ακόμη περιθώριο, γιατί είναι μισογεμάτος.

Ο χώρος που είχε, όταν ήτανε στο 4%, τον χωρούσε, γιατί ήτανε μικρός. Μετά που μεγάλωσε… προσωρινά και δεν τον χωράει πια, θέλει η λαλά, μια και άλλαξε πολιτική, να αλλάξει και τον χώρο να… τρυπώξει κάπου κι όπου να ‘ναι. Θέλει την Αριστερά καλή κακή, θέλει και από τη μέση, θέλει και από δεξιά, θέλει και από ακροδεξιά! Τι ‘ναι τούτος, ρε; Τι αλαζονία είναι αυτή; Αν έδειχνε, βέβαια, καλή διαγωγή από την αρχή, κάτι θα γινότανε. Ναι, αλλά δεν θα ήτανε, όμως, σήμερα κυβέρνηση!

Μεγαλύτερη προεκλογική περίοδος δεν έχει ξαναγίνει! Τέσσερα χρόνια τώρα και πάμε προς τον πέμπτο! Αν ξεκινούσε, όμως, σωστά, ως μια σωστή κυβέρνηση, δεν θα γινότανε αυτά. Πότε θα γίνουν εκλογές; Άλλοι λένε τον Μάη, άλλοι θένε τον Οκτώβρη. “Κι αφού θέτε εσείς τον Μάη, εμείς θα κάνομε και ένα μήνα παραπάνω, για να μην σας σε περάσει!”.

Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του Τσίπρα. Εγώ θα προσπαθήσω να μαντέψω… Σου λέει: “Γιατί να πάω τον Μάη, αφού θα τις χάσω; Βλάκας είμαι; Δεν ξέρω. Καταφερντζής ναι. Πάω να βγάλω τα μάτια μου μόνος μου; Ξαναείδα κανέναν να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα από τα… ανέλπιστα και να παραιτά την εξουσία, τα μεγαλεία έτσι εύκολα;

Πάνω στη νιότη μου, που μ’ αρέσουνε τα ταξίδια, η διασημότητα, να κάνω συνομιλίες με όλους τους μεγάλους ηγέτες του κόσμου, να περπατώ πάνω στα κόκκινα χαλιά μετά βαΐων και κλάδων; Αν βρεθεί κανένας να λέει ότι κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, φέρετέ μου τον εδώ! (Όταν ζει κάποιος στον ύπνο του τα όνειρά του, δεν πρέπει να τον ξυπνάτε).

Αυτά όσον αφορά τις εκλογές. Α, και όσο ο άνθρωπος ζει, ελπίζει. Άρα, γιατί να μην ελπίζεις μέχρι τον Οκτώβρη; (Μέχρι τότε ή το σομάρι σπα ή ο γάϊδαρος ψοφά!).

Μπορεί ν’ αρχίσουνε οι επενδυτές να έρχονται σωρηδόν, να μην τους προλαβαίνουμε, που έλεγε ο υπουργός του! “Μπορεί να… αδειάσομε το μαξιλάρι στο τέλος, να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, να τρέχουνε όλοι για… ψηφοδέλτια! Όι, θα τ’ αφήσομε γεμάτο του Μητσοτάκη! Βλάκες είμαστε; Από τις προηγούμενες εκλογές, δεν ξέρομε τι πρέπει να κάνομε;”…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει