Με λαμπρότητα και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου

Με λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος στο Ηρακλειο η εθνική  επέτειος της 25ης Mαρτίου 1821, με εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα:

Την Παρασεκυή 22 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει πρροσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δευτέρα 25 Μαρτίου

Στις  7:30 οι  καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

Στις 8:00 θα γίνει η επίσημη Έπαρση της  Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Θα ακολουθήσει στις 10:50 επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου  Ηρακλείου – καθηγητής Φιλολογίας κύριος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Στις 11:30 θα γίνει τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση Στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς.

Θα ακολουθήσουν η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη μνήμη των νεκρών και η ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 το μεσημέρι, με παρέλαση από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ και θα τελειώσει  στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Έβανς. Στις 6 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Όσοι επιθυμούν να  καταθέσουν στεφάνι, θα πρέπει να ενημερώσουν, μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου στα τηλέφωνα 2813 400363, -240.

Ώρες επικοινωνίας: 8:30-14:30.

 

Εκδηλώσεις στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Θραψανού, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου) του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου.

Η δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, καλεί τους δημότες και τους επισκέπτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με παρελάσεις στο  Θραψανό, το Αρκαλοχώρι και το Καστέλλι.

Στα Τοπικά Διαμερίσματα θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις και ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί από τους προέδρους των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει