Συμμετείχαν στη Σύνοδο Euroscola

Ομάδα επιλεγμένων μαθητών της Κρήτης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετείχε στη σύνοδο Euroscola –μία προσομοίωση δηλαδή συνεδρίασης και ψηφοφορίας- που έγινε την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Στρασβούργο, την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με συμμετοχή από 22 χώρες.

Η ομάδα περιελάμβανε μαθητές από το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα, τα Χανιά, τη Ν. Κυδωνία, το Ρέθυμνο, τον Άγ. Νικόλαο, τη Σητεία, το Αρκαλοχώρι και την Αγ. Βαρβάρα. Η ομάδα των 24 μαθητών ήταν άρτια προετοιμασμένη κι άφησε το στίγμα της, όχι μόνο με την αρχική παρουσίαση, που μάγεψε με τον μεστό της λόγο, αλλά και τη μουσική απόδοση του πρώτου οκτάστιχου του Ερωτόκριτου με τα κορίτσια από τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο.

«Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά  στη διαμόρφωση θέσεων και στις έξι επιτροπές στις οποίες πήραν μέρος,με αποτέλεσμα στη μία από αυτές, με θέμα “Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”, ο κεντρικός παρουσιαστής, που απαντούσε και τις δύσκολες ερωτήσεις, να είναι μαθητής από το Ρέθυμνο.

Στην επιτροπή για τη “Mετανάστευση” δεύτερη παρουσιάστρια ήταν μαθήτρια από την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου. Επιπλέον, οι μαθητές μας συνεισέφεραν στην όλη διαδικασία με τις εύστοχες ερωτήσεις τους και την παρουσία δύο εξ αυτών στις τέσσερις τελικές ομάδες του Eurogame.

Είναι ως εκ τούτου βέβαιο ότι κατά τη συγκεκριμένη ημερίδα Euroscola η ελληνική παρουσία- των Κρητικόπουλων- στο Ευρωκοινοβούλιο δεν πέρασε απαρατήρητη. Το εξίσου όμως πολύ σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα συνεργάσθηκε, προβληματίσθηκε, αντάλλαξε απόψεις και τελικά κατάφερε μέσα από τη συνύπαρξη τεσσάρων μόλις ημερών να αναπτύξει ζεστές ανθρώπινες σχέσεις κι επικοινωνία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ομάδα Euroscola 2019 της Κρήτης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει