Οι ταινίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους

Οι βραβευμένες ταινίες του 21ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και της 18ης CameraZizanio, θα προβληθούν σήμερα και αύριο, στο κινηματοθέατρο Βιτσέντζος Κορνάρος (Μαλικούτη 18-20, Ηράκλειο), δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους σινεφίλ όλων των ηλικιών να πάρουν μια μικρή γεύση του τι συμβαίνει κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Ολυμπίας -πρότυπο πολιτιστικής αποκέντρωσης στην Ελλάδα, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης στο είδος του, που ήδη μετρά δύο δεκαετίες ζωής.

Το πρόγραμμα των δύο ημερών θα ανοίγει στις 3:30 μετά το μεσημέρι, με μια επιλογή από τις βραβευμένες ταινίες της 18ης CameraZizanio.

Η Camera Zizanio είναι η σημαντικότερη Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας στην Ευρώπη, και στο πλαίσιό της διαγωνίζονται ταινίες που έχουν δημιουργήσει μαθητές απ’ όλον  τον κόσμο, είτε ομαδικά – στο σχολικό πλαίσιο- είτε ατομικά.

Μάλιστα, στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δύο ταινίες που δημιούργησαν μαθητές σχολείων του Ηρακλείου. Πρόκειται για τις ταινίες: «Τάδε Έφη: “ουδέν κακόν αμιγές καλού”» του ΓΕΛ Ν. Αλικαρνασσού και «Τα δεδομένα» του Γυμνασίου Μοχού, οι οποίες θα προβληθούν στη διάρκεια του διημέρου.

Οι προβολές εντάσσονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθήματα στο σκοτάδι», που είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σήμερα Σάββατο

18η CAMERAZIZANIO

Ξημερώνει στο Γεντί Κουλέ > 6′ > 8ο Γυμνάσιο Πειραιά

IQvsEQ> 10 ‘>  4ο ΓΕΛ Ζωγράφου

Τάδε Εφη:”ουδέν κακόν αμιγές καλού” > 7’ > ΓΕΛ Ν. Αλικαρνασσού 7’

Ψεύτικος > 3’16’’ > Kerry Harper, Η.Π.Α.

Thinkagain> 10′ > 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Πύργου

Η επιστροφή > 3’40’’ > SAFCakovec, Κροατία

Λιάνα, 76’, Aaronκαι AmandaKopp, Σουαζιλάνδη – Κατάρ – ΗΠΑ, 2018

Αύριο Κυριακή

18η CAMERAZIZANIO

Ο κύβος > 4’ > 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας

Τα δεδομένα >  10’ > Γυμνάσιο Μοχού

Η Μάχη του Καναπέ > 1’42’’ >  ElySoian, Ιρλανδία

SantaCiao> 7 ‘> Κινηματογραφικό εργαστήριο

Συνήθεια > 5’10’’ > AnitaKremm, AlesjaSuzdaltseva, Εσθονία

Hynek > 10’ >Jachym Bouzek, Τσεχία

Supa Modo, 74’, Likarion Wainaina, Κένυα-Γερμανία, 2018.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει