ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Ούτε μια σημαία!

Ήταν και πάλι απογοητευτικό το θέαμα. Θλιβερό για… εθνική επέτειο. Να μην βλέπεις ελληνικές σημαίες πουθενά σχεδόν. Μόνο σε κάποια δημόσια κτήρια και πάλι όχι σε όλα. Σε ελάχιστα σπίτια επίσης. Πουθενά η ελληνική σημαία!

Ξέρω ότι υπάρχει και το κλίμα της… ενοχοποίησης της σημαίας με όλα όσα έχουν συμβεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό πάει πολύ!

Αλήθεια, έχετε πάει ποτέ μέρες εθνικής επετείου σε άλλες χώρες;

Να δείτε τι γίνεται με τις σημαίες στα μπαλκόνια, στις στέγες, παντού; Πόσο κρίμα…

 

Και πάλι τα αίσχη

…Και την ίδια ώρα να γίνεται ένας χαμός, ένα αίσχος σε όλες τις παρελάσεις. Αυτά που γινόταν το 2011-2012 σήμερα επαναλαμβάνονται στο ίδιο μοτίβο… μόνο που έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι.

Δεν αφήνουν κανένα επίσημο να πλησιάσει, λέγονται ύβρεις, εκσφενδονίζονται αντικείμενα, γιαούρτια… Πόσο κρίμα για τη χώρα αυτή… (Η φωτογραφία είναι τουλάχιστον από μία πιο σεμνή παράσταση διαμαρτυρίας, στην οποία προχώρησε πριν την έναρξη της παρέλασης μια ομάδα κατοίκων της Πτολεμαΐδας.

Εμφανίστηκαν κρατώντας τη ματωμένη σημαία από τα επεισόδια με την αστυνομία τον περασμένο μήνα, κατά την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, έχοντας κλείσει και τα στόματά τους με ταινία.

Στη συνέχεια, μόλις ξεκίνησε η παρέλαση, έβγαλαν τις ταινίες κι άρχισαν να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή»).

 

ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης

Τους αξίζουν “μπράβο”

Με τον καλύτερο τρόπο, τον πιο εντυπωσιακό, ξεκίνησε το “Έτος Ερωτόκριτου” που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με το Υπουργείο Πολιτισμού. Και όσοι εργάστηκαν για την προσπάθεια που ξεκίνησε τόσο όμορφα στο Πολιτιστικό Κέντρο αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.

Η ομάδα που οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης (μια επιλογή του Αρναουτάκη, που του “βγήκε”, γι’ αυτό και τον εκθείασε δημοσίως!) έχει τρέξει πολύ, οργάνωσε όλη αυτή την ιστορία με τη Λυρική, τους ομιλητές, τους τεχνικούς, συντόνισε όλο τον κόσμο άψογα. Ελπίζουμε τώρα να δούμε εξίσου εντυπωσιακά πράγματα και στη συνέχεια! (φωτογραφία Γ. Σπανός).

 

Πήγε στη Μεσσαρά ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης

“Μπορώ κι εγώ να υψώσω τη φωνή μου!”

Πήγε στη Μεσσαρά ο υπουργός Υποδομών και έστειλε μηνύματα σε όλους να μην καθυστερούν τον δρόμο!

Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης προειδοποίησε κυρίως τον δήμαρχο Νίκο Σχοιναράκη: “Μην μάθω ότι το έργο καθυστέρησε με ευθύνη του Δήμου, γιατί θα έχουμε άλλα! 25 Απριλίου θα πρέπει να είναι έτοιμο!”.

Αν και αιφινιδιάστηκε ο δήμαρχος, ήταν άμεση η απάντησή του: “Σας έχουν παραπληροφορήσει, κ. υπουργέ. Σας το λέω και σας κοιτάω στα μάτια, όπως και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ!”.

Ο κ. Σχοιναράκης μάλιστα άλλαξε ύφος και απευθυνόμενος στον υπουργό του είπε: “ο Δήμος βοηθά στην υλοποίηση του έργου” ανεβάζοντας μάλιστα τον τόνο της φωνής του!

Ποιος είδε τον υπουργό και δεν τον φοβήθηκε τότε! “Μπορώ κι εγώ να υψώσω τον τόνο στη φωνή μου!

Αλλά αυτό που σας είπα, κύριε δήμαρχε. Μη μάθω ότι το έργο καθυστέρησε με δική σας ευθύνη, γιατί θα έχουμε άλλα…” του είπε, αλλά μπαίνοντας στο αυτοκίνητο έληξε και το επεισόδιο.

 

Τότε ήταν γρ…, τώρα τι άλλαξε;

…Κοίτα τώρα που προκάλεσε μίνι έκπληξη η ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη για την ένταξη του τμήματος Χανιά – Καστέλλι  στη μελέτη και τον διαγωνισμό για τον νέο ΒΟΑΚ.

Γιατί; Μα ήταν ο ίδιος που αποκαλούσε…γρόθ@@ς  όσους ζητούσαν ΒΟΑΚ από τη Σητεία μέχρι την Κίσαμο!

Θυμίζω ότι ήταν 17 Ιουνίου που υπέστημεν ένα σοκ για τον… χαρακτηρισμό του κ. Σπίρτζη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο. Και τώρα, εννέα μήνες μετά, ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε την ένταξη του τμήματος Χανιά – Καστέλλι.

Τι άλλαξε άραγε από τότε; Φταίνε οι μετρήσεις που έγιναν και έδειξαν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο στο συγκεκριμένο τμήμα; Μα δεν το ξέρανε ήδη αυτό;

Χρειάζονταν ειδικές μετρήσεις για να συνειδητοποιήσουν ότι το τμήμα του δρόμου που οδηγεί στις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ευρώπης έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο το καλοκαίρι;

Ή ότι έρχονται εκλογές;

 

Περπάτησε, συνομίλησε, άκουσε… Η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο ενΑλλαγή», Λιάνα Σταρίδα,

Άκουσε τα παράπονά τους

Περπάτησε, συνομίλησε, άκουσε…

Η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο ενΑλλαγή», Λιάνα Σταρίδα, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους περπάτησε στο κέντρο της πόλης, συνομίλησε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Λιοντάρια, την πλατεία Καλλεργών, τα στενά γύρω από το πάρκο Θεοτοκόπουλου, τη λ. Δικαιοσύνης και άλλα σημεία του κέντρου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άκουσε τα… παράπονά τους.

«Η δημοτική Αρχή αποφάσισε να ασχοληθεί με τα τραπεζοκαθίσματα, τις τέντες και τα σκίαστρα, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς προτάσεις. Ζητάμε να υπάρξει ένα πλαίσιο που θα μας επιτρέψει να δουλέψουμε και να είμαστε νόμιμοι.

Θέλουμε έναν δήμαρχο που θα συνεργάζεται μαζί μας και δεν θα μας βλέπει σαν αντιπάλους» ανέφεραν οι επιχειρηματίες.

Η Λιάνα δεσμεύθηκε για μια συνάντηση με εκπροσώπους των επιχειρηματιών, με στόχο να διαμορφωθεί, από κοινού, μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη λειτουργία των καταστημάτων του κέντρου.

 

@patris
Έτσι όπως το πάμε πάλι  με τις αποδοκιμασίες στους πολιτικούς, τούς βλέπω να κάνουν προεκλογικές  συγκεντρώσεις μόνο από…skype!
Beria

Έγγραφο με πολλούς αποδέκτες!

Ενδιαφέρον από κάθε άποψη το έγγραφο για τις ευρωεκλογές που απέστειλε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης προς τις κομματικές της οργανώσεις και το οποίο δείχνει πώς θα πορευτεί το κόμμα και κυρίως αποτελεί έναν πλοηγό σε «προβληματικές» περιοχές, όπου η ΝΔ έχει διχασμένη έκφραση με άνω του ενός δημοτικά ψηφοδέλτια!

Το έγγραφο, που έβγαλε το cretalive, κάνει λόγο για την προτεραιότητα στην ευρωκάλπη για τη ΝΔ, αλλά και την ενίσχυση των υποψηφίων που κατέρχονται στις περιφερειακές εκλογές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη δε μάχη των δημοτικών εκλογών ο γραμματέας και βουλευτής Ηρακλείου  επισημαίνει πως «δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές».

 

ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκη

Κι όμως τον αφήνει

Παρέμβαση… ηχηρή έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης για το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επειδή δέχτηκε να ακουστεί το “Μακεδονία ξακουστή” στην παρέλαση της Καλαμάτας.

Στη δήλωσή του, ο κυβερνητικός βουλευτής επισημαίνει ότι οι οδηγίες που είχαν δοθεί στις μονάδες του Λιμενικού ήταν να μην ακουστεί το εμβατήριο.

Ωστόσο, προσθέτει, στην παρέλαση της Καλαμάτας, έπειτα από συνεννόηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον δήμαρχο της πόλης, η δημοτική φιλαρμονική ορχήστρα έκλεισε την παρέλαση με το “Μακεδονία ξακουστή”.

 

Από τις Βρυξέλλες ξεκινά η πανευρωπαϊκή καμπάνια της “ευρωπαϊκής άνοιξης” του Γιάνη Βαρουφάκη για τις ευρωεκλογές.

Η Πάμελα και ο Γιάνης

Από τις Βρυξέλλες ξεκινά η πανευρωπαϊκή καμπάνια της “ευρωπαϊκής άνοιξης” του Γιάνη Βαρουφάκη για τις ευρωεκλογές.

Όπως τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25 Γιάνης Βαρουφάκης από τις Βρυξέλλες, «σήμερα ξεκινάμε την πανευρωπαϊκή μας καμπάνια για να φέρουμε την “ευρωπαϊκή άνοιξη” στο επίκεντρο των πολιτικών διεργασιών, για να θέσουμε σε κίνηση την εναλλακτική λύση στα προβλήματα των λαών μας απέναντι στις μη εναλλακτικές πολιτικές του ευρωπαϊκού κατεστημένου».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης η ακτιβίστρια και η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Laura Álvarez και η ηθοποιός και ακριβίστρια Pamela Anderson.

 

Ο Μάξιμος Σενετάκης συνομιλεί επί ώρα με τον Φραγκίσκο Παρασύρη

Η αγκαλιά και το… ψηστήρι

Ήταν πολλά τα πηγαδάκια που στήθηκαν κατά την έναρξη του “Έτους Ερωτόκριτου” στο Πολιτιστικό Κέντρο. Και δεν στέκομαι στα συνήθη, που… έτσι κι αλλιώς τα έχουμε δει πολλές φορές, βουλευτές, δήμαρχος, περιφερειάρχες κλπ. Αλλά σε δύο ενστανταντέ τα οποία είναι μεν διαφορετικά, αλλά κάτι… δηλώνουν.

Το ένα με τη θερμή αγκαλιά Αρναουτάκη-Μαρκογιαννάκη, που αν μη τι άλλο δείχνει πολιτικό πολιτισμό.

Αν και αντίπαλοι, δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα, αντίθετα η Κρήτη (πρέπει να) τους ενώνει. Το άλλο βέβαια μου φάνηκε πιο… γεμάτο, καθώς είδα τον Μάξιμο Σενετάκη να συνομιλεί επί ώρα με τον Φραγκίσκο Παρασύρη.

Σαν να ήθελε να τον πείσει για κάτι!

 

Έριξε ζαριά ο Πολάκης

Σε μια συγκέντρωση στα Σφακιά μίλησε ο Πολάκης κι εκεί ανακοίνωσε -με μεγάλο ρίσκο είναι αλήθεια- ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στον νομό και όχι στην Αθήνα, όπως ήταν ο σχεδιασμός τους. Χαρακτηριστικά είπε: “Από εδώ, από τον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε, σε σας τους ανθρώπους που συμπορευτήκαμε και αγωνιστήκαμε για τον τόπο μας, δηλώνω πως θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά”. “Λένε πως κάνεις προφήτης στον τόπο του, αλλά εγώ πάντα πίστευα πως όποιος δεν έχει την υποστήριξη και την αναγνώριση του τόπου του δεν είναι τίποτα. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ από την καρδιά μου που είστε απόψε τόσοι πολλοί εδώ. Με συγκινείτε και με δυναμώνετε” είπε μεταξύ άλλων γνωρίζοντας ότι στην τετραεδρική των Χανίων εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτος θα βγάλει… άντε έναν βουλευτή και ρίχνει ζαριά.

 

Έκπληξη

Στο ηλιόλουστο Ηράκλειο βρέθηκε πολιτικοδημοσιογραφική παρέα χθες το μεσημέρι. Κι εκεί ο παράγοντας το πέταξε: “Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε έκπληξη-βόμβα, αν όλα πάνε καλά”. Από ποιον για ποιον; Τον σταύρωσαν, αλλά είπε μόνο… για τον Λαμπρινό.

 

Το ψηφοδέλτιο

Αποφασισμένος να δώσει όλο το ψηφοδέλτιό του αυτές τις μέρες είναι ο Γιώργος Σισαμάκης. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πενηντάδα ονομάτων! Κι αν όχι μέχρι την Παρασκευή, την Τρίτη σίγουρα!

 

Κρίμα

Ε, το λες και… κρίμα. Δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κατερίνα Παπακώστα αναμένεται να συνεργαστεί με δύο στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία: τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Σάββα Τσιτουρίδη και τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες τυπικές διαδικασίες.

 

Φτερωτός

Ένας νέος μεγάλος έρωτας συζητείται εντόνως στα στέκια του Ηρακλείου. Όχι ότι θα επηρεάσει τις… εκλογές ή τον προγραμματισμό που γίνεται, αλλά πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να σου κάνει ο φτερωτός αυτός κύριος!

 

“Έφυγε”

Ένας πολύ αγαπητός Ηρακλειώτης και καλός φίλος της “Π”, ο Γιάννης Ψαράκης, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 75 ετών. Ο Ψαράκης κηδεύτηκε το Σάββατο από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου. Θερμά συλλυπητήρια!

 

Μέχρι τέλους

Ο κ. Χρόνης Σιφακάκης συμμετείχε μέχρι τέλους στη διαδικασία της επιλογής των περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης και προσήλθε κανονικά στη συνέντευξη. Εκ παραδρομής, στο δημοσίευμα της «Π» για τον νέο περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης γράφτηκε πως ο κ. Σιφακάκης δεν ολοκλήρωσε την «κούρσα», κάτι που δεν ισχύει. Εξάλλου, το όνομά του περιλαμβάνεται στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες επιλογής που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Παρασκευή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει