ΔΗΜΟΣ: Προσωρινά στον “Φάρο” η λαϊκή αγορά

Πρόσω ολοταχώς για το Φάρο, σπεύδει η Λότζια, καθώς χθες η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποφάσισε, η λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στην Αλικαρνασσό να μετακινηθεί προσωρινά για ένα εξάμηνο στον προαύλιο χώρο του πρώην κέντρου “Φάρος” και στην παρακείμενη οδό Μ. Ασίας από την συμβολή της με την οδό Σταδίου έως και πριν το Κλειστό Στάδιο Μελίνα Μερκούρη.

Η σχετική απόφαση βγήκε ήδη για διαβούλευση και προβλέπει ότι μετά τη λήξη του εξαμήνου η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί στο δημοτικό ακίνητο μπροστά από τις φυλακές της Ν. Αλικαρνασσού. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις με την τοπική κοινωνία, που έδειξε τις προθέσεις της με καθαρό τρόπο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι με βάση την τελευταία απόφαση, βγαίνει οριστικά από το κάδρο η πρόταση για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην οδό Ηροδότου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, έπειτα και από τις θυελλώδεις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο για να επικυρωθεί όλος αυτός ο σχεδιασμός θα πρέπει να περάσει από την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης, που θα κληθεί πιθανότητα την Πέμπτη να αποφασίσει σχετικά.

Χθες κάτοικοι της Ν. Αλικαρνασσού επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη και τον πρόεδρο της επιτροπής λαϊκών αγορών κ. Μαρή ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορούν πλέον να δείξουν καμία ανοχή για ένα πρόβλημα με τις παρενέργειες του οποίου βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι.

Ειδικότερα οι κάτοικοι της Δημοκρατίας και Καρίας ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο τη λαϊκή αγορά έξω από τα σπίτια τους, αλλά και οι κάτοικοι της Ηροδότου έδωσαν τελεσίγραφο ότι δεν μπορούν να βυθιστούν ξανά στο ίδιο πρόβλημα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της επιτροπής λαϊκών αγορών της Περιφέρειας κ. Γ. Μαρής κατέθεσε πρόταση, για την αξιοποίηση ενός μεγάλου ακινήτου ιδιοκτησίας του Επιμελητηρίου που με ελάχιστο αντίτιμο προτίθεται να το διαθέσει για τις ανάγκες στέγασης της λαικής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρή πρόκειται για μια περιφραγμένη έκταση 25-30 στρεμμάτων επί της Ικάρου μέσα στον πολεοδομικό ιστό με 150μ. πρόσοψη (στο ύψος ΕΠΑΛ) κατάλληλη από όλες τις απόψεις.

Η πρόταση -τονίζει- αυτή είναι αποδεκτή και από τον κόσμο και από τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, καθώς είναι άμεσα προσβάσιμη από όλους, έχει χώρο στάθμευσης  και όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αυτή τη λειτουργία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει