Πρώτη μεγάλη κόντρα στη σκιά του… ΒΟΑΚ

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανάμεσα στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη και στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κατηγόρησε τον Σταύρο Αρναουτάκη για ανεπάρκεια και προχειρότητα στις διαδικασίες συντήρησης, εκτέλεσης και υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής στο νησί.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης άρχισε υποστηρίζοντας πως οι εξαγγελίες Σπίρτζη αποτελούν εμπαιγμό και κούφιες εξαγγελίες, τονίζοντας πως ποτέ δεν έγινε μελέτη ενσωμάτωσης στο νέο ΒΟΑΚ για το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά.

Επισήμανε δε ότι έναν μήνα μετά, ο Πλατανιάς παραμένει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις έργων. Α

πευθυνόμενος στον κ. Αρναουτάκη, ρώτησε πότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση της γέφυρας στον Πλατανιά, καθώς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής ανησυχούν για την τουριστική περίοδο που πλησιάζει σε μόλις έναν μήνα ενώ δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί η παλιά γέφυρα και δρομολογηθεί η κατασκευή της νέας.

Αναφέρθηκε ακόμη στη γέφυρα του ΒΟΑΚ, λίγο πριν τον κόμβο του Πλατανιά, ρωτώντας τον νυν περιφερειάρχη αν έχει ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση, καθώς έχουν εμφανιστεί δύο ρήγματα πάνω σε «μπαλώματα» της Εθνικής Οδού για τα οποία οι κάτοικοι και ο δήμαρχος έχουν εκφράσει ανησυχίες για την επικινδυνότητα του οδοστρώματος.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Αρναουτάκης «σήκωσε» το γάντι, ζητώντας από τον κ. Μαρκογιαννάκη, εφόσον αποφασίζει να κάνει πολιτική κριτική για κάποια ζητήματα, να την υλοποιεί στους όρους μιας παραγωγικής διαδικασίας και όχι μιας στείρας αντιπολιτευτικής.

Ο περιφερειάρχης έκανε αναλυτικές αναφορές σε όλα όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και σε όλα όσα έχουν δρομολογηθεί, εξηγώντας πως για πολλά προβλήματα πρώτον υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες, που αφορούν και την παράταξη που ο κ. Μαρκογιαννάκης υπηρετεί και δεύτερον, υπάρχουν πολλαπλά θέματα ως προς την έγκριση πιστώσεων, την ολοκλήρωση μελετών και την τελική προώθηση διαδικασιών.

Παρ’ όλα αυτά παρατήρησε, όλος ο μηχανισμός έχει τρέξει όσο περισσότερο μπορεί, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει