Χωρίς βαρίδια και σε μεγάλο βάθος η κατάδυση του 33χρονου Μιχάλη

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες από θάλασσα και στεριά για τον εντοπισμό του 33χρονου Μιχάλη, η τύχη του οποίου αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη, οπότε και είχε πάει για ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων.

Οι έρευνες μάλιστα, όπως έλεγαν άτομα που συμμετέχουν στον εντοπισμό του, θα συνεχιστούν με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα το άτυχο παλικάρι.

Όσο πάντως περνούν οι ημέρες έρχονται στοιχεία για το πώς μπορεί ο νεαρός δύτης να χάθηκε κάνοντας την αγαπημένη του ενασχόληση.

Ως δεινός δύτης κι έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό και στις δυνάμεις του, επέλεξε ίσως, όπως εκτιμούν άτομα που ασχολούνται με το υποβρύχιο ψάρεμα, να μην ακολουθήσει απλές διαδικασίες και μεθόδους, αλλά να καταδυθεί σε μεγαλύτερα βάθη, με τρόπους που μόνο άτομα που γνωρίζουν καλά το ψαροντούφεκο επιλέγουν.

Από τα ευρήματα που συνέλεξαν τα σκάφη να επιπλέουν, εκτιμάται ότι ο 33χρονος επέλεξε να καταδυθεί- σύμφωνα πάντα με άτομα που μίλησαν στην «Π» και παίρνουν μέρος στις έρευνες- ακολουθώντας μια διαδικασία που λέγεται «σφήνα».

«Οδηγούμαστε σε αυτό το συμπέρασμα, γιατί στη σημαδούρα βρέθηκαν τα βάρη του, τα οποία δεν είχε μαζί του. Με αυτό τον τρόπο ο δύτης ρυθμίζει το βάθος που θα καταδυθεί, χρησιμοποιώντας το σκοινί του».

Οι ιδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι «ακολουθείται αυτή η διαδικασία, υπάρχει ο φόβος η θάλασσα να έχει παρασύρει πολύ μακριά το σώμα του ατόμου που έχει κάνει κατάδυση, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων βαρών στο σώμα του».

Μέχρι και χθες πάντως είχε σκαναριστεί υποβρυχίως από τους δύτες μία τεράστια έκταση, ενώ γι‘ αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι υπήρχε διαύγεια του νερού στον πυθμένα.

Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη συμμετείχαν χθες τρία σκάφη του λιμενικού Σώματος από το Ηράκλειο, την Αγία Γαλήνη και την Ιεράπετρα. Πτήσεις σε μία μεγάλη ακτίνα έκανε και ελικόπτερο, ενώ υπήρχε και περιπολικό όχημα,  το οποίο έλεγξε ένα μεγάλο μέρος της ακτογραμμής.

Οι δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού (με ειδίκευση σε μεγάλα βάθη), οι οποίοι ήρθαν τη δεύτερη ημέρα των ερευνών, αναχώρησαν χθες, έχοντας συμπληρώσει τρεις ημέρες αναζητήσεων. Στις προσπάθειες, όμως, παραμένουν δύτες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, αλλά και ιδιώτες.

Αυτό που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση στους συμμετέχοντες στην έρευνα  και δίνει δύναμη για συνέχιση του έργου τους, είναι η αξιοπρέπεια και η ψυχική δύναμη που διακατέχουν τους συγγενείς του 33χρονου, οι οποίοι παρά την αγωνία τους, δεν παραλείπουν να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε λιμενικούς, πυροσβέστες και ιδιώτες που αναζητούν τον 33χρονο αυτές τις ημέρες.

Όπως έχει γράψει η «Π» ο νεαρός δύτης, έφυγε για ψαροντούφεκο γύρω στη μιάμιση με δύο το μεσημέρι της Τετάρτης. Μία φίλη του, η οποία ήξερε τις ώρες που επιστρέφει πίσω μετά τη θάλασσα, ανησύχησε όταν γύρω στις 6.30 το απόγευμα τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο  και δεν είχε επιστρέψει.

Πέρασαν κάποιες ώρες και ενημερώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ  ο Λιμενικός Σταθμός Καλών Λιμένων για την εξαφάνιση του υποβρύχιου αλιέα και αμέσως εφαρμόστηκε το προβλεπόμενο σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με αυτό, ξεκίνησαν αμέσως έρευνες από στεριά και θάλασσα με τη συμμετοχή εθελοντών, λιμενικών, του σκάφους του Λ.Σ Κόκκινου Πύργου, του ναυαγοσωστικού σκάφους από την Αγία Γαλήνη του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας αλλά και σκαφών ιδιωτών.

Σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το λιμάνι των Καλών Λιμένων βρέθηκε η σημαδούρα του, τα βάρη που είχε κρεμάσει στο σκοινί της σημαδούρας, το εφεδρικό του ψαροντούφεκο και το καταδυτικό του ρολόι το οποίο είχε δέσει στο σκοινί για να βλέπει τους χρόνους.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει