Επί ποδός οι κάτοικοι σε Αλικαρνασσό και Μασταμπά για τις λαϊκές αγορές

Ενώ δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος για τη νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό, φωτιές ανάβει στην περιοχή του Μασταμπά η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στις οδούς  Α. Καστρινάκη  και Π. Φωτίου.

Με κείμενο το οποίο συνυπογράφουν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής ξεκαθαρίζουν ότι στον Μασταμπά η λαϊκή αγορά εξελίσσεται εδώ και 15 χρόνια ανάμεσα στη Παρασκευοπούλου και την Καστρινάκη. Στη βάση αυτή δεν είναι πολιτικά και κοινωνικά ορθό και δίκαιο οι ίδιες περιοχές να υφίστανται συνεχώς τις συνέπειες ενώ κάποιες άλλες, χωρίς επαρκή δικαιολόγηση και με ασαφή κριτήρια, να βρίσκονται στο «απυρόβλητο».

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί σε σχέση με την  κυκλική εναλλαγή των θέσεων της λαϊκής θα πρέπει να αρχίσει με μία περιοχή η οποία ποτέ δεν επιβαρύνθηκε μέχρι τώρα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «αυτό θα είναι “απόδειξη” ότι υπάρχει έμπρακτη διάθεση για δικαιότερη διαχείριση του προβλήματος.

Εμείς οι κάτοικοι της οδού Α. Καστρινάκη και Π. Φωτίου  δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να δεχθούμε αυτή τη μακροχρόνια μεροληπτική μεταχείριση και ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εφαρμόσει τις αρχές της ίσης μεταχείρισης των δημοτών και δηλώνουμε την πρόθεση μας να προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη (και Συνήγορο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) κατά αυτής της πρακτικής της μη-χρηστής διοίκησης.

Πληροφοριακά επίσης γνωστοποιούμε ότι υπάρχει σχετικό έγγραφο της Τροχαίας Ηρακλείου που αποφαίνεται αρνητικά για τη μεταφορά της λαϊκής σ’ αυτές τις οδούς.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή έρχεται για διαβούλευση για τρίτη φορά! Τον Οκτώβριο του 2018 απερρίφθη ομόφωνα – για πρώτη φορά – από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Ετέθη ξανά(!) σε διαβούλευση τον Φεβρουάριο το 2019 – χωρίς καμία επαρκή δικαιολόγηση – μαζί με την οδό Πατελάρου.

Μετά τη δίκαιη διαμαρτυρία και εξαίρεση της οδού Πατελάρου (περιπτώσεις ΑμεΑ) σήμερα είναι ξανά για 3η φορά σε διαβούλευση!

Δίκαια λοιπόν αναρωτιόμαστε για την αξιοπιστία των θεσμών και διαδικασιών που ίσως επιτρέπουν συμψηφισμούς με τη διαχείριση άλλων λαϊκών αγορών, καθώς και για τον έλεγχο αυτών των διοικητικών παλινωδιών από την αρμόδια επιτροπή των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κρήτης.

Έτσι λοιπόν ζητάμε ίση μεταχείριση και ίση κατανομή των βαρών για την παρούσα μετακίνηση της λαϊκής του Μασταμπά σε οδούς και περιοχές που ποτέ δεν έχουν συμβάλει σ’ αυτήν τη διαδικασία. Αρνούμεθα να γίνουμε για μία ακόμη φορά τα συνήθη υποζύγια και δημότες δεύτερης κατηγορίας!».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει