Κοινοτική παράταξη για την ανασύσταση του Δήμου Ν. Αλικαρνασσού

Η σύσταση κοινοτικής παράταξης με τον τίτλο “Συμμαχία για την ανασυγκρότηση της Νέας Αλικαρνασσού” ανακοινώθηκε χθες και επισήμως, με αφορμή την κίνηση κατοίκων της περιοχής  που επέλεξαν μέσα από τη συμμετοχή τους στις εκλογές σε ένα ενιαίο σχήμα να αγωνιστούν για στην ανασύσταση ανεξάρτητου Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης της Νέας Αλικαρνασσού εξαιτίας της συνένωσής  της με τον Δήμο Ηρακλείου είναι πλέον αντιληπτά στους κατοίκους της πόλης μας που τα βιώνουν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους.

Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε εξ αιτίας της αδυναμίας των δημοτικών Αρχών να αντιληφθούν πως ο Δήμος Ηρακλείου είναι μια νέα διοικητική περιφέρεια που δεν περιλαμβάνει  μόνο την πόλη του Ηρακλείου αλλά και άλλες πόλεις και χωριά.

Σήμερα με τον νέο νόμο “Κλεισθένη”  μάς δίνεται η δυνατότητα να παλέψουμε μέσα από νέα θεσμικά όργανα για  να προστατέψουμε τη Νέα Αλικαρνασσό. Να διαφυλάξουμε την περιουσία, την ιστορία, τον πολιτισμό και την ίδια την ύπαρξή της.  Να οδηγήσουμε την πόλη μας σε μια νέα πορεία ανάπτυξης.

Έτσι πρέπει να ερμηνευτεί και η δική μας πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τη λαϊκή συνέλευση για την “Ανασύσταση του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού”.

Πιστεύουμε ότι εκφράζουμε την ανάγκη και τον πόθο των κατοίκων της  για τη συγκρότηση  μιας συμμαχίας πολιτών, φορέων, συλλόγων, ομάδων και συλλογικοτήτων της Νέας Αλικαρνασσού που θα διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης μας και θα αναδείξει τα των δίκαια αιτήματα των κατοίκων της».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει