ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ: Τα τσάρτερ κατέδειξαν την έλλειψη κλινών

Η Σητεία, μια από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες τουριστικές περιοχές της Κρήτης, μετά την αύξηση των πτήσεων από τις σκανδιναβικές χώρες, χρειάζεται επειγόντως χιλιάδες επιπλέον κλίνες για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Ο αερολιμενάρχης της Σητείας το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου του 2018 κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών με άνοδο 90,6%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, το συγκεκριμένο διάστημα διακινήθηκαν 61.892 επιβάτες έναντι 32.479 το 2017.

Ο κ. Γιάννης Κακουράκης
Ο κ. Γιάννης Κακουράκης

“Τη φετινή σεζόν περιμένουμε περίπου την ίδια κίνηση” είπε στην “Π” ο Γιάννης Κακουράκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας, ο οποίος ανέφερε ότι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διαθέσιμες περίπου 6.500 κλίνες.

“Και φέτος θα έχουμε 8 πτήσεις τσάρτερ εβδομαδιαία από τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία αλλά και τη Γαλλία” είπε σημειώνοντας ότι οι τουρίστες κάνουν διακοπές διάρκειας 7 έως 14 ημερών.

“Σαφώς χρειαζόμαστε περισσότερες κλίνες” είπε ο κ. Κακουράκης.

 

“Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 20.000 κρεβάτια”

Ο κ. Μανόλης Μανούσος
Ο κ. Μανόλης Μανούσος

Ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Μανούσος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει στο χαρτοφυλάκιό του και το Sitia Beach, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο που έχει σήμερα η πόλη της Σητείας, μας είπε: “Η έλλειψη κρεβατιών σύντομα θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Έχει ανοίξει η αγορά των Σκανδιναβών, η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και χρειαζόμαστε τουλάχιστον 20.000 κλίνες.

Χωρίς νέες επενδύσεις και υποδομές δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τουριστική ανάπτυξη”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει