Μαθητές του δημοτικού μυήθηκαν στον μαγικό κόσμο της Χημείας

Σε μία… ώσμωση προχώρησαν τα σχολεία της Ν. Αλικαρνασσού. Την περασμένη Τρίτη, 40 περίπου μαθητές του 2ου & 5ου  Δημοτικού σχολείου  Νέας Αλικαρνασσού βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία, μυήθηκαν από τους μαθητές του Λυκείου στον μαγικό κόσμο της Χημείας, στο εργαστήριο του σχολείου.

O ενθουσιασμός, η χαρά  και  η προσδοκία της μάθησης αποτυπώθηκαν στα πρόσωπα των μικρών μαθητών. Παράλληλα, η σαφήνεια, η απλότητα, ο τρόπος κινητοποίησης της τάξης από  τους “δασκάλους” τους δημιούργησαν ένα ιδανικό μαθησιακό περιβάλλον που θα ζήλευε και ο πλέον  έμπειρος δάσκαλος.

Μαθητές του  2ου & 5ου δημοτικού Νέας Αλικαρνασσού μυήθηκαν στον μαγικό κόσμο της Χημείας

Αυτή  η αποτελεσματική εμπέδωση της γνώσης που φάνηκε μέσα από την ταυτόχρονη διδασκαλία και αξιολόγηση εντυπωσίασε  και δίδαξε ακόμα και μας τους θεατές τους μεγαλύτερους δασκάλους και των δύο σχολείων.

«Έτσι, όταν στο φινάλε, ο λευκός πίνακας με ένα απλό ψέκασμα έγραψε με μαγικό τρόπο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ”, τo δυνατό χειροκρότημα επιβεβαίωσε τα συναισθήματα όλων  μας.

Ήταν μία ωραία πρωτοβουλία που με χαρά αγκάλιασαν και υλοποίησαν τα δύο σχολεία και που πιστεύω πως πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, γιατί αποδεικνύει πως το δημόσιο σχολείο μπορεί να καινοτομεί και να δημιουργεί.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στο χημικό του σχολείου μας κ. Χατζηδάκη  Γιάννη», αναφέρουν ο διευθυντής και ο σύλλογος του Λυκείου.

Σημειώνεται πως ώσμωση είναι το φαινόμενο της διάχυσης περισσοτέρων μορίων διαλύτη από το διάλυμα της μικρότερης συγκέντρωσης  στο διάλυμα της μεγαλύτερης συγκέντρωσης, μεταφορικά  αλληλεπίδραση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει